02 / 05 / 2024

İskitlerde MİA projesi bitmedi

İskitlerde MİA projesi bitmedi

İlk kazmanın 12 yıl önce vurulduğu Ankara İskitler’deki MİA (Merkezi İş Alanları) projesi bir türlü bitmeyince, metruk binalarla dolu bölgede fuhuş ve hırsızlık olayları arttı.

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi geliyor! Dev proje için imzalar atıldı!

Kızılbük GYO Balıkesir devre mülk projesi için imzalar resmen atıldı. Söz konusu proje, Balıkesir Susurluk'ta inşa edilecek. İşte o son dakika gelişmesi...

TOKİ Gaziosmanpaşa projesi için geri sayım başladı! 431 konutluk yeni proje 23 Kasım'da ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Gaziosmanpaşa projesi 23 Kasım'da ihaleye çıkıyor. İstanbulluların merakla beklediği projede 431 konut yer alıyor. 

Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede? Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022!

Ön talep sürecinin başladığı Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Ege Yapı Kasımpaşa projesi nerede sorusunun yanıtı ve Ege Yapı Kasımpaşa fiyat listesi 2022...

Ege Yapı Kasımpaşa projesi ön talep topluyor! Yeni proje!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Ege Yapı, Kasımpaşa'da hayata geçireceği yeni projesi ön talep sürecini başlattı. İşte Ege Yapı Kasımpaşa projesi detayları...

Mıa Casa Investment Proje Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Mıa Casa Investment Proje Yönetimi Limited Şirketi bugün Fatih'te Ala Sabıhat tarafından kuruldu.

Kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022!

Bu yıl kat irtifakı-mülkiyet projesi için belediyelere ödenecek ücret belli oldu. İşte kat irtifakı-mülkiyet projesi ücreti 2022...

Haydar Ali Yıldız'dan kentsel dönüşüm açıklaması!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'ın kentsel dönüşüm açıklamasını ve Zürafa Sokak ile Kadem Sokak'ın akıbetini kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Ege-Koop'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Binlerce İzmirliyi ilgilendiren sağlıklı ve modern konutlar ile buluşturan Ege-Koop, kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Kiler GYO Beşiktaş Abbasağa projesi için imzalar atıldı!

Kiler GYO Beşiktaş Abbasağa projesi için imzalar atıldı. Kiler GYO A.Ş. – Biskon Yapı A.Ş. İş Ortaklığı ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı arasında Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi Sözleşmesi imzalandı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi yıktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'da yapım aşamasında olan bir evi daha yerle bir etti...

Akmerkez GYO, sinema alanını Üçgen Bakım'a aylık 80 bin TL'ye kiraladı!

Akmerkez GYO'nun Üçgen Bakım'a kiralanmış olan sinemanın, aylık 80 bin TL bedel karşılığı kiralanmak üzere Üçgen Bakım ile anlaşma yapılmasına karar verildi.

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı!

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

İskitlerde MİA projesi bitmedi Haberi

İskitlerde MİA projesi bitmedi
Ankara Büyükşehir Belediyesi, İskitler’de uygulanması planlanan MİA (Merkezi İş Alanları) projesi için 2003’te çalışmalara başladı. Ancak, ilk kazmanın vurulmasının ardından geçen 12 yılda hiçbir ilerleme sağlanamadı. Projenin kendilerine, ‘tamamına yakını ekonomik ömrünü tamamlamış metruk haldeki binalarla dolu olan ve bu nedenle ekonomik açıdan üretkenliğini büyük ölçüde kaybetmiş İskitler’e çağdaş bir yapı kazandırmak’ diyerek tanıtılmasına rağmen, bölgenin şu günlerde eski zamanlarını arar olduğunu kaydeden esnaf, “Projenin yıllardır sadece adını duyuyoruz. İnsanların düzenini bozdular, kalanlarda mahkemelerle boğuşuyor. Yıllardır süren bu başıboşluk nedeniyle İskitler, fuhuş, hırsızlık ve mağduriyetle anılır oldu” diyerek tepki gösteriyor.


Bölgedeki mezbele görüntüden kurtulmak istediklerinin de altını çizen esnaf, Büyükşehir yetkililerine şu çağrıda bulunuyor: 


ESKİ GÜNLERİ MUMLA ARIYORUZ


“Bölgede kendi yağında kavrulan onlarca esnafın bir kısmı kendi rızasıyla, bir kısmı ise baskıyla...