29 / 04 / 2024

İskoçya Tanera Mor adası satılık mı

İskoçya Tanera Mor adası satılık mı

İskoçya’da sahibinden satılık ‘kelepir’ ada... Gözde tatil mekânlarından olan Tanera Mor isimli adada 9 ev bir de okul bulunuyor, alt yapı sıkıntısı yok, elektrik rüzgârdan elde ediliyor. Fiyatı ise 1.95 milyon İngiliz sterlini.

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin yeni gözde ülkesinin İskoçya olduğuna dikkat çekti. Jenkins, söz konusu açıklamasında Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabildiğini belirtti.

İskoçya'daki Barlocco Adası minimum 150 bin sterline satışa sunuldu!  

İskoçya'nın batı kıyısı açıklarındaki Barlocco Adası, minimum 150 bin sterlin (3 milyon 670 bin Türk Lirası) fiyatla satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Yeni para birimi çıkışı gündeme bomba gibi düştü

İskoçya Bölgesel Hükümeti Başbakanı Nicola Sturgeon, İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığını kazanması durumunda mümkün olan en kısa müddette yeni "İskoç sterlini"ni kullanıma koyacaklarını bildirdi.

İskoçyalı çiftin evlerini satma nedenine inanamayacaksınız!

İskoçya'da sakin bir yaşam sürmek isteyen çift, kırsal bir kasabaya taşınmıştı. Yanlarına inşa edilen ev ile hayalleri suya düşen karı koca mahremiyet gerekçesiyle evlerini satılığa çıkardı. 

Buradan 1100 TL'ye 1 metrekare arazi alan lady ve lord oluyor!

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısındaki tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak lady ve lord unvanına sahip olan 52 bin 500 kişi bulunuyor.

Bu adalar evden daha ucuz fiyata satılıyor!

İskoçya'nın Shetland kentinde bulunan Linga Adası, 250 bin sterline satışa çıkardı. 1934 yılından beri terk edilen ada Londra'daki evlerden daha ucuz fiyata satılıyor.

Kanal İstanbul’a rakip! Dev baraj projesi!

Hollandalı bilim insanı Sjoerd Groeskamp, Kanal İstanbul’a rakip olan projesini tanıttı. Dev projede Fransa ile İngiltere ve İskoçya ile Norveç arasına iki adet baraj bulunuyor.

Buradan arazi alan lord ve lady oluyor! 

Türkiye'de, İskoçya'nın batı kıyısında yer alan tarihi Glencoe Bölgesi'nden 1 metrekarelik arazi alarak "lord" ve "lady" unvanına sahip olan 40 bin kişi bulunuyor.

İskoçya Edinburgh’ta evsizlere köy kuruldu!

İskoçya Edinburgh’ta belediyenin ‘Social Bite’ adlı vakfa bağışladığı arsaya, evsizlerin barınması için köy kuruldu.

İskoçya Edinburgh'da evsizler için köy kuruldu!

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

FETÖ'cüler Bank Asya parasıyla Kilise ve papaz evi almış!

Ankara'da FETÖ'nün finans ayağına yönelik yürütülen soruşturmada örgütün Bank Asya'dan çekilen 437 bin 500 Euro kredi ile İskoçya'da kilise ve papaz evini satın aldığı ortaya çıktı.

İngiltere ve Fransa'da satılık kelepir kaleler!

Sahibinden satılık kelepir kaleler, internet üzerinden satışa sunuldu. Bu kaleler arasında en çok dikkat çekeni ise İskoçya Kralı 6. James'in de kimi zaman misafir olarak kaldığı Knockhall Kalesi oldu. 

İskoçya Tanera Mor adası satılık mı Haberi

İskoçya Tanera Mor adası satılık mı


İskoçya’da sahibinden satılık ‘kelepir’ ada... Gözde tatil mekânlarından olan Tanera Mor isimli adada 9 ev bir de okul bulunuyor, alt yapı sıkıntısı yok, elektrik rüzgârdan elde ediliyor. Fiyatı ise 1.95 milyon İngiliz sterlini.



İskoçya'da 3 kilometrekarelik bir ada 1.95 milyon İngiliz sterlinine (7 milyon 320 bin TL) satışa çıktı. Adada geleneksel anlayışta inşa edilmiş 9 ev ve taştan yapılmış bir okul bulunuyor. Gözde tatil mekânlarından olan Tanera Mor isimli ada, İskoçya anakarasının 1.5 mil (2.4 kilometre) kuzey batısında bulunan Summer isimli küçük takımadanın en büyük adası. Doğal güzelliklerle dolu adada sarp falezler kıyı boyunca tıpkı bir dantel gibi uzanıyor. Küçük koyların ve plajların olduğu ada saklı bir cenneti andırıyor. Adanın şimdiki sahipleri 15 yıldan beri adaya 164 bin ağaç dikmiş....