08 / 05 / 2024

İslami finans

İslami finans

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Müdürü Bashar Al-Natoor, "İslami Finans endüstrisinde 10 büyük ülke var. Bunlar Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn'in yanı sıra Türkiye, Malezya, Endonezya ve Pakistan'dır." dedi.

İslami finansta melek yatırımcılık hamlesi!

Para Dergisi’nden Baybars Altuntaş, bu hafta sayfasında melek yatırımcı konusunu kaleme aldı. İşte yazının detayları…

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Katar’da ofis açtı!

Katar, Avrupa’daki İslami finans ihtiyacını karşılamak amacoyla İstanbul Finans Merkezi’ni kullanacak. Cumhurbaşkanlığı, altyapı çalışmaları için Katar Finans Merkezi’nde bir ofis açtı.

İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "İstanbul'u İslami finans ve ekonominin merkezi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

İslami Finans 10 ülkede yoğunlaştı!

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Müdürü Bashar Al-Natoor, "İslami Finans endüstrisinde 10 büyük ülke var. Bunlar Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Umman ve Bahreyn'in yanı sıra Türkiye, Malezya, Endonezya ve Pakistan'dır." dedi.

İstanbul Finans Merkezi Eylem Planı Çalıştayı tamamlandı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Aşan, "Avantajlı olduğumuz iki alan üzerine şu anda yoğunlaşmış durumdayız. Bunlardan biri Fintek, diğeri de İslami Finans tarafı. İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında bu iki eksene ağırlık vereceğiz" dedi...

Himmet Karadağ: Helalinden gayrimenkul satmaya başladık!

İslami finansın Türkiye'de gelişmesi için yapılması gereken çalışmalar hakkında açıklama yapan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ, "Helalinden gayrimenkulü satmaya başladık. Helalinden ürünleri yakın gelecekte bayağı bayağı artıracağız." dedi.

Andrew Parmley: Türkiye İslami Finans sektörüyle büyüyecek!

Londra Finans Merkezi Başkanı Andrew Parmley, Türkiye ve İslami Finans hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazı..

Türkiye'nin projeleri için sermaye gerekli!

Dünya Bankası İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Türkiye'nin yatırımlarında sermayeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkbal, altyapı projeleri için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini belirtti.

Vakıf Katılım 2016 sonuna kadar 30 şubeye ulaşmayı hedefliyor!

Geçtiğimiz ay kapılarını açan Vakıf Katılım bu yıl sonuna kadar 30 şubeye ulaşacak. Bankanın 2023 yılı hedefi ise 250 şube. Vakıf Katılım, Türkiye’nin İslami finansın merkezi olması konusunda öncü rol oynamayı hedefliyor.

İstanbul Finans Merkezi'ne İngiltere'den destek!

HSBC’nin Türkiye pazarından çıkma kararının aksine İngiliz hükümeti ‘Finansal Hizmetlerde Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığı Projesi’ni başlattı. Projede özellikle İslami finans, sigorta ve varlık yönetiminde işbirliğinin arttırılmasına odaklanılacak.

Mega projelerde son durum!

Türkiye'yi sektörlerinde küresel aktör yapacak olan 3. Havalimanı, TANAP ve İstanbul'u İslami Finans Merkezi haline getirecek Mega Bank projelerinde çalışmalar devam ediyor.

BAU Finansal Araştırma ve Uygulama Merkezi açıldı!

Merkez Bankası İstanbul Şube Müdürü Haluk Ersoy, "Türkiye'nin dünyada markalaşabileceği konuyu İslami finans olarak görüyorum" dedi.

İslami Kalkınma Bankası, Finans Merkezi'ne iki ofis bloğu açacak!

Merkezi Suudi Arabistan olan İslami Kalkınma Bankası, İstanbul Ataşehir'de inşa edilecek İstanbul Finans Merkezi'nde iki ofis bloğu açacak...

İslami finans Haberi

İslami finans

Fitch Ratings İslami Finans Küresel Müdürü Bashar Al-Natoor, AA muhabirinin İslami Finans endüstrisinin Türkiye ve dünya genelindeki durumuna ilişkin sorularını cevapladı.İslami Finans sektörünün büyüklüğünün yaklaşık 2 ila 2,2 trilyon dolar seviyesinde olduğunu anlatan Al-Natoor, sektörün de beş ana direkten oluştuğunu ifade etti.

Al-Natoor, bu ana direklerin en büyüğünün yüzde 70'lerin üzerinde bir payla İslami bankalar olduğunu söyleyerek, "İkinci büyük direk olarak İslami Finans sektörünün yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan sukuk var. Sonra da üç küçük ayak var. Burada da İslami sigorta olan Tekâfül, İslami Finans ile uğraşan yöneticilerin ve şirketlerin fonları var. Yani ilk ikisi gerçekten endüstrinin en büyük kısmı." ifadelerini kullandı.

İslami Finans endüstrisinde başı çeken 10 büyük ülke bulunduğunu söyleyen Al-Natoor, şunları kaydetti:

"Bunlar Suudi Arabistan, BAE, Katar, Kuveyt, Umman ve...