11 / 05 / 2024

işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi

işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi

Gayrimenkul değerleme uzmanı ne iş yapar? Gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar nelerdir? Örneğin işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı..

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Güney Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 48 milyon 430 bin 348 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, İrfan Erciyas, Selim Akın ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Akfen Kuzey Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 34 milyon 331 bin 344 TL sermaye bedeli ile Hamdi Akın, Pelin Akın Özalp, Selim Akın, İrfan Erciyas ve Sıla Cılız İnanç ortaklığında kuruldu.

Yalova’da 10 ticari işletme kiraya veriliyor! Uygun fiyata iş yeri sahibi olmayı kaçırmayın! İhale 25 Ocak 2023’te…

Yalova Belediye Başkanlığından kiralık ticari işletmeler: 10 ticari işletme 3 yıl süre ile kiraya veriliyor. Söz konusu ihale 25 Ocak 2023’te gerçekleştirilecek.

Vakıflardan Üsküdar'da kat karşılığı kira ve işletme ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, mülkiyeti Aziz Mahmut Hüdayi Vakfına ait olan arsa vasıflı taşınmaz için yapım karşılığı kira ve işletme ihalesine çıkıyor.

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! Platformu kullanan işletme sayısında rekor düşüş!

E-ticaretten alışveriş yapıyorsanız dikkat! E-ticaret platformu kullanan işletme sayılarında rekor düşüş gözlendi. Uzmanlar düşüşün nedenini neye bağlıyor? İşte yanıtı…

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Çelik Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik ve Ahmet Çelik ortaklığında kuruldu.

Ankara'da tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Seymen Emlak Müdürlüğü tarafından Kahramankazan İlçesi Orhaniye Mahallesi'nde tesis yapım karşılığı irtifak ve işletme hakkı veriliyor...

Sısters Of Paradıse Türkeı Gayrimenkul İşletme Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sısters Of Paradıse Türkeı Gayrimenkul İşletme Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Solutions Holding GMBH tarafından kuruldu.

Ksp Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Ksp Gayrimenkul Yatırım Ve İşletme Anonim Şirketi Şişli'de 200 bin TL Hikmet Atalay ve Kadir Ötgüç ortaklığında kuruldu.

Parlak Group Gayrimenkul İşletme Ve Yönetim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parlak Group Gayrimenkul İşletme Ve Yönetim Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş’ta  10 bin TL sermaye bedeli ile Akif Bilgehan Parlak tarafından kuruldu.

HDÖ Gayrimenkul Yatırım İşletme Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret  Anonim Şirketi kuruldu!

HDÖ Gayrimenkul Yatırım İşletme Ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret  Anonim Şirketi Kadıköy’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hayri Günay Nuhoğlu tarafından kuruldu.

Cloudconsultancy Turizm Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Cloudconsultancy Turizm Gayrimenkul İşletme Anonim Şirketi  Pendik’te  50 bin TL sermaye bedeli ile Tayfun Mavzer  ve  Mesut Mavzer tarafından kuruldu.

işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi Haberi

işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi

Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar!

Gayrimenkul değerleme uzmanı, gayrimenkullerin, gayrimenkul projelerinin veya gayrimenkullere bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu’nun lisanslamaya ilişkin düzenlemeleri çerçevesinde “Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı” almış olan kişiler olarak karşımıza çıkıyor.


Peki, gayrimenkul değerleme uzmanı nasıl olunur? Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak için aranan şartlar nelerdir? Örneğin işletme mezunu gayrimenkul değerleme uzmanı olabilir mi?


Gayrimenkul değerleme uzmanı olmak isteyen kişilerin Gayrimenkul Değerleme Lisansı almaları gerekiyor. 


Bu belgeye sahip olabilmek için sınava girecek olan adayların bölüm fark etmeksizin 4 yıllık üniversite mezunu olmaları gerekiyor.


Adayların yukarıda belirtilen modüllerin her birinden en az 50, ortalamada 60 ve üzeri not alarak başarılı olmaları gerekiyor. Başarılı olanlar "Gayrimenkul Değerleme  Lisansı" almaya hak kazanırlar.


Gayrimenkul Değerleme  Lisansına sahip olanlar, ayrı bir lisans belgesi...