27 / 09 / 2024

İsmail Bey Camisi

İsmail Bey Camisi

Araştırmacı Yazar Erdal Arslan: Şu anda gerek caminin gerekse külliyedeki diğer yapıların hiç birisinin temel kazısı yoktur

TBMM Camisi açılıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Camisi'nin 18 Mayıs'ta açılacağını söyledi.

Arnavutluk'taki Ethem Bey Camisi restore ediliyor!

Arnavutluk Tiran'da yer alan tarihi Ethem Bey Camisi'nin restorasyonu, TİKA tarafından başlatıldı.

650 yıllık Mahmut Bey Camisi görenleri hayran bırakıyor!

Kastamonu'nun Daday ilçesinde çivi kullanılmadan 1366'da yapılan Mahmut Bey Camisi, görenleri hayran bırakıyor.

Kosovo'daki Murat Bey Camisi ve Kültür Merkezi'nin açılışı gerçekleşti!

Numan Kurtulmuş, Kosova'da ve Balkanlar'da tarihten kalan ne varsa hepsini Türkiye'nin onaracağını belirterek, "Camileri, hamamları, köprüleri onaracağız. Siz bizden neyi talep ediyorsanız biz, Türkiye olarak buradayız. Ayrılığımız uzun sürdü.

Kurşunluhan Avrupa'nın en eski oteli olacak!

Candaroğulları beylerinden Kemalettin İsmail bey tarafından Kastamonu'da yaptırılan 600 yıllık tarihi Kurşunluhan'ın Avrupa'nın en eski oteli olarak tescil edilmesi amacıyla çalışma yürütülüyor.

Beyşehir'de Katı Atık Artıma Tesisi hizmete açılıyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş ve Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun Beyşehir’de bir süre sonra yeniden faaliyet geçmeye hazırlanan katı atık arıtma tesisinde incelemelerde bulundu.

Bulgaristan Veli Bey Camisi ibadete açıldı!

Edirne Valiliğinin katkılarıyla onarılan ve minaresi yapılan Bulgaristan’ın Velichka-Veli bey köyündeki Veli Bey Camisinin açılışı Vali Dursun Ali Şahin ve beraberindeki heyet tarafından yapıldı.

Ağrı Abdulkadir Geylani Camisi açıldı!

Ağrı Fatih Mahallesi'nde yaptırılan Abdulkadir Geylani Camisi'nin açılışı gerçekleşti. Açılışa Ağrı Valisi Işın da katıldı. Işın, açılışta yaptığı konuşmada, camiyi yaptıran Hacı İsmet Bey'e şifa dileklerinde bulundu.

Konya Kuba Camisi’nin minareleri yeniden inşa ediliyor!

Beyşehir’de Esentepe Mahallesi’nde bulunan Esentepe Kuba Camisi’nin gövdesinde oluşan çatlak ve taş erimesi sebebiyle bir süre önce ibadethanenin iki minaresinin birden yıkımına karar verilmişti.

Konya Eşrefoğlu Camisi UNESCO listesine girecek mi?

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bulunan tarihi Eşrefoğlu Camisi’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinden kalıcı listeye dahil olabilmesi için yürütülen çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Saraybosna İsa Bey Hamamı açılışı yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saraybosna’da Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen İsa Bey İshakoviç Hamamı ile TİKA tarafından restore edilen Hünkâr Camisi’ni hizmete açtı.

Tarihi Bekteşbey Camisi'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Çamoluk ilçesindeki Sarpkaya köyünde Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan cami, Osmanlı mimarisini yansıtıyor. Caminin minber, mihrap ve çatısındaki kök boyayla yapılmış farklı renklerde süslemeler ise dikkati çekiyor...

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldır dökülmüyor!

Giresun Bektaşbey Cami'nin boyaları 200 yıldız dökülmüyor. Giresun'da 1816 yılında Çeçenzade Hasan Bekteş Bey tarafından yaptırılan Bekteşbey Camisi'nde kök boya kullanılarak yapılan farklı renklerdeki süslemeler orijinalliğini yaklaşık iki asırdır koruyo

İsmail Bey Camisi Haberi

İsmail Bey Camisi

Candaroğulları Beyliğinin son hükümdarı Fatih Sultan Mehmet Han'ın dayısı Kemalettin İsmail Bey tarafından 1454 yılında "şehinşah kayası" üzerine yaptırılan İsmail Bey Camisi halk arasında "temelsiz cami" olarak biliniyor. 


İsmail Bey Camisi'nin Selçuklu dönemiyle Osmanlı dönemi arasındaki tipik Candaroğulları mimarisini yansıttığını belirten Vakıflar Bölge Müdürlüğüne görevli Arslan, yaptığı açıklamada, caminin kayanın üstüne inşa edildiği için halk arasında temelsiz cami olarak bilindiğini söyledi. 


Caminin dış mermer kapısı ve içerisindeki kubbelerin köşegenlerinde Selçuklu dönemine ait nadide motiflerin yer aldığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu: "Candaroğulları beyliğinin son hükümdarı Kemalettin İsmail Bey tarafından yaptırılmış olan İsmailbey Camisi kesme taştan inşa edilmiştir. Beyliğin son hükümdarı olan ve aynı zamanda Fatih Sultan Mehmet'in de dayısı olarak bilinen Kemalettin İsmail Bey tarafından 'şehinşah kayası'nın üstüne yaptırılan İsmailbey Camisi...