01 / 05 / 2024

İsmailov teminat sundu Mardan Palaceın satışı durdu

İsmailov teminat sundu Mardan Palaceın satışı durdu

Antalya’daki süper lüks Mardan Palace otelinin icradan satışı son anda durduruldu. İsmailov, İcra Müdürlüğü’ne 100 milyon dolarlık borç ödeme taahhüdünde bulununca otelin satışı iptal edildi.

AK Parti sundu! İşte ekonomik düzenlemeler içeren torba yasa teklifi!

AK Parti, ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısını Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sundu.

TOKİ 9 ildeki 187 arsayı satışa sundu!

TOKİ 9 ildeki 187 arsayı satışa sundu. Satışa sunulan arsaların fiyatları 133 bin TL'den başlıyor...

İnşaat sektöründe teminat mektubu limitleri düzenlenmeli!

Kamu ihale Kanunu hükümlerine göre inşaat firmaları herhangi bir ihaleye girebilmek için öncelikli olarak ihaleye girecekleri idareye girecekleri ihalenin yapım bedelinin yüzde 3’ünün karşılığı olmak üzere geçici teminat mektubu vermekle yükümlü. Peki yeni bir düzenleme yapılacak mı?

SGK gayrimenkullerini satışa sundu!

SGK, Ankara Kızılay'daki binasına ‘Satılık' ilanı asarak, gayrimenkullerini satışa sundu. 2015-2019 yılları arasında haczedilen 305 bin 239 adet gayrimenkulden ise bin 328 tanesinin satıldı.

Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı ne kadar?

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 240 bin TL'den 268 bin TL'ye çıkartıldı.

Vatandaşa el uzatıldı! Teminat ve hacizler kalkacak!

Devletin prim, vergi, trafik cezası, öğrenim kredisi gibi alacakları için barış eli uzatılıyor. Teminat ile hacizler kalkacak, icra takibi yapılmayacak ve belediye borçlarına 120 taksit sunulacak.

TOKİ'nin sunduğu ödeme kolaylıkları neler?

TOKİ'nin satışa çıkardığı konutlarda uygun ödeme fırsatları bulunuyor. Birçok vatandaş TOKİ'nin sunduğu ucuz konut fırsatlarıyla ev sahibi oluyor. Peki TOKİ'nin sunduğu ödeme kolaylıkları neler? İşte TOKİ ödemelerine ilişkin detaylar...

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

Gayrimenkul sektöründe teminat alışkanlıkları değişiyor!

İstanbul Sanayi Odası Meclisi’nde önemli açıklamalarda bulunan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, proje niteliğinin, teminat olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Birevim'den Tasarrufa İlk Adım kampanyası!

Birevim, teminat zorunluluğu olmayan yeni kampanyası ''Tasarrufa İlk Adım'ı tüketiciye sundu. Bu kampanya ile 3 bin TL ile 23 bin TL arası herhangi bir tasarruf miktarı üzerinden uygun maliyetlerle birikim yapılabiliyor.

Birevim’den yeni kampanya!

Ev almak isteyen vatandaşları faizsiz olarak konut sahibi yapan Birevim teminat zorunluluğu olmayan yeni kampanyası Tasarrufa İlk Adım’ı tüketiciye sundu.

Zorunlu deprem sigortası mesken teminat tutarı ne kadar?

DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında bulunuyor. Peki DASK'ta mesken teminat tutarı ne kadar? İşte 2020 yılı itibariyle DASK mesken teminat tutarı...

Türk müteahhitlerin teminat mektubu sıkıntısını Türk Eximbank çözecek!

Türk müteahhitlerin uzun süredir dile getirdiği "Eximbank teminat mektubu versin" talebi karşılık buldu. Müteahhitler taleplerini 10 başlık altında topladı. 

İsmailov teminat sundu Mardan Palaceın satışı durdu Haberi

İsmailov teminat sundu Mardan Palaceın satışı durdu

Otelin sahibi, Azeri asıllı Telman İsmailov, İcra Müdürlüğü’ne 100 milyon dolarlık borç ödeme taahhüdünde bulununca otelin satışı iptal edildi. Otel için 650 milyon TL, otel bünyesindeki villalar içinse 69 milyon 750 bin TL değer tespit etmişti.



Oteli icra yoluyla satışa çıkartan Halkbank’ın bu borç taahhüdü ile alacağını garanti altına almış olacağı ifade edildi.


Antalya’nın Kundu bölgesinde 1.5 milyar dolara mal edilen ve 2010 yılında ‘Turizmin Oscarları’ olarak da adlandırılan World Travel Awards 2010’da ‘Dünyanın En Lüks Oteli’ seçilen Mardan Palace, Antalya 4’üncü İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılmıştı.


Altın kaplama


Yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan Mardan Palace Oteli, 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul’un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. İstanbul Boğazı şeklindeki havuzda, Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki...