28 / 04 / 2024

İsmetiye Deresi

İsmetiye Deresi

‘Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve daha yeşil Bursa’ hedefiyle çevre konusunda hizmetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İsmetiye ve Demirtaş'ta atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne aktarımının sağlandığını söyledi.

Bursa Büyükşehir'den üç yeni köprü!

Bursa'da 14.2 milyon TL harcanarak yaptırılan İsmetiye Deresi ıslah çalışmaları ile dere üzerine kurulan 3 adet köprü hizmete açıldı.

Karasu Deresi taşkın koruma inşaatı ihalesi 11 Ağustos'ta!

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Merkez Karasu Köyü Karasu Deresi Taşkın Koruma İnşaatı yapım işinin ihalesinin 11 Ağustos 2016'da tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı.

Düzce Asar Deresi temizleniyor!

Düzce Belediyesi “Temiz Çevre” politikası kapsamında Asar Deresi ve çevresinde başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Silivri Boğluca Deresi'ndeki harabe bina yıkılmayı bekliyor!

Boğluca Deresi ıslah çalışmaları kapsamında yıllarca kamulaştırılması yılan hikayesine dönen bina şimdi de yıkılmayı bekliyor. Harabe haline gelen binanın çatısından düşen beton parçaları ise ölüme davetiye çıkarıyor.

Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kartepe Eşme Maden Deresi üzerine köprü inşa ediyor. Proje kapsamında kavşak kolları ile çevre düzenleme çalışmaları da gerçekleştirilecek.

Bursa İsmetiye Deresi'ne 3 yeni köprü!

Bursa’nın her köşesinde ulaşım yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmaları tamamlanan İsmetiye Deresi üzerine 3 ayrı köprü yapıyor.

Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!

UŞAK'ta şehir merkezinden doğarak Büyük Menderes Havzası ve ardından Ege Denizi'ne kadar uzanan Dokuz Sele Deresi, kentsel dönüşüm ve ıslah çalışmaları kapsamında güzel bir görünüme kavuşacak.

Alanya Hacet Deresi Köprüsü'nde sona gelindi!

Alanya'da Hacet Deresi üzerinde yapılan köprü inşaatında sona gelindi. 12 buçuk metre genişliği ve 14 buçuk metre uzunluğundaki köprü, tamamlanınca dere kenarında yürüyüş yapan vatandaşlara engel oluşturmayacak şekilde tasarlandı.

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Alanı 29 Ekim'de açılacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un öncülüğünde hazırlanan "10'un farkı 10'un yıldızı" projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı'nın 29 Ekim'de açılması planlanıyor.

Erzincan Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı kurulacak!

“DAP Bölgesinde Rekreasyon Alanlarının Geliştirilmesi” programı kapsamında, Kalkınma Bakanlığınca onaylanan ve Erzincan İli Kavakyolu Beldesi Belediyesi tarafından projelendirilen Vasgirt Deresi’ne rekreasyon alanı oluşturulmasını öngören proje için protokol imzalandı.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Düzce Asarsuyu Deresi'ndeki köprüler yenilenecek!

Düzce Belediyesi tarafından Asarsuyu Deresi üzerinde bulunan yaya köprülerin düzenleme çalışmaları için proje geliştiriliyor. Buna göre, dere üzerinde bulunan tüm yaya köprülerinde zemin ve korkuluk yenilemeleri yapılacak.

İsmetiye Deresi Haberi

İsmetiye Deresi

Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Nilüfer Çayı’na nefes aldıracak olan önemli bir adım daha atıldı. Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinde dereye akan atık suların Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’ne bağlantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ bürokratları ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi, atık suları arıtma tesisine aktaran pompa sistemini de bizzat çalıştırdı.


“Hedef, yeniden ‘Yeşil Bursa’yı oluşturmaktır”

Nilüfer’e bağlanan derelerin kirlilikten arınması ve Nilüfer Çayı’nın yeniden hayat bulması açısından büyük önem taşıyan faaliyetlerin hızla sürdüğünü anlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ ile birlikte ‘Yeşil Bursa’yı yeniden oluşturmak ve çevre açısından da istediğimiz çağdaş değerlere ulaşma konusunda yatırımlarımız hızla sürüyor. Özellikle ovada bulunan işletmelerin atıkları ile yerleşimlerin önemli bir kısmının kanalizasyon ve...