29 / 04 / 2024

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi'nin ilk etabında geri sayım başladı!

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi'nin ilk etabında geri sayım başladı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un '10'un Farkı 10'un Yıldızı' projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı ile kentin çehresinin değişmesi hedeflendi.



Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur'un '10'un Farkı 10'un Yıldızı' projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon Alanı ile kentin çehresinin değişmesi hedeflendi.  260 bin dönümlük alanda 80 milyon liralık yatırımla gerçekleşen Çay Deresi Projesi'nin ilk etabında geri sayım başladı. Proje, Atatürk mahallesinde başlayıp, cadde boyunca devam edecek. Estetik bir kanalla derenin akışı sağlanacak. Üzerinde, yürüyüş parkuru, bisiklet yolları oluşturulacak. 


Teleferik ile gezi 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Çay Deresi'nin ıslahını DSİ yaptı. Biz de etrafında 260 bin dönümlük alanda rekreasyon alanı, kongre merkezi, ticari alanlar gibi yerlerin olduğu bir yaşam alanının planlamasını yaptık. Kongre merkezi, çocuk köyü, ticari alanlar, yürüyüş yolları gibi alanların inşaatı devam ediyor. Çay Deresi alanı aynı zamanda Çamlık Tepesi'ne teleferikle bağlanacak. Projenin ilk etabını 2-3 ay içinde tamamlayacağız. Proje kapsamında olan sebze ve meyve halini tamamladık. Onun taşınma işlemini gerçekleştirdikten sonra hemen ikinci kısım imalatına geçeceğiz" dedi. Projenin toplam 80 milyon 900 bin liraya mal olacağını söyleyen Uğur, "Hayal ettik ve hayallerimiz gerçek oldu" diye konuştu.


Ödüllü proje 


Atrax 2015 4. Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon Endüstrisi ve Hizmetleri Fuarı'nda bu yılki Shining Star Awards ödül töreninde jüri, "En İyi Rekreasyon Alanı" dalında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çay Deresi Rekreasyon Projesi'ni ödüle layık görmüştü.


78 bin metrekarelik yeşil alan


Atatürk mahallesinde yapılan 260 bin metrekarelik alanda showroom binası, çocuk köyü, ticari ve sosyal alanlar, kongre merkezi, gölet, seyir havuzları, skate park (kaykay), 78 bin metrekare yeşil alan, 43 bin 910 adet bitki, mini golf alanı, teleferik istasyonu bulunacak.


Yeni Asır 



Geri Dön