29 / 04 / 2024

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi gün sayıyor!

Balıkesir Çay Deresi Rekreasyon Projesi gün sayıyor!

Şehrin yeni yaşam alanı olan çok önemli bir proje olarak nitelendirildiği Çay Deresi Rekreasyon projesinin halkla buluşması için heyecanlandıklarını belirten Başkan Uğur, "Bu projeyle şehir rahat bir nefes alacak." dedi.



BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur’un öncülüğünde hazırlanan ‘10’un Farkı 10’un Yıldızı’ projelerinden biri olan Çay Deresi Rekreasyon projesi gün sayıyor. İçerisinde shovvroom binası, çocuk köyü, ticari ve sosyal alanlar, kongre merkezi, gölet, yeni bir dere, seyir havuzlan, skate park (kaykay), 78 bin m2 yeşil alan 43 bin 910 adet bitki, mini golf alanı, teleferik istasyonu ve birçok özellikle yaşam alanlarının yer alacağı Çay Deresi Rekreasyon alanı tamamlandıktan sonra çalışmalar bir başka prestij proje olan Çamlık Tepesi Rekreasyon projesi ile bağlantılı olarak devam edecek. Proje hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Dr. Ahmet Toprak Caddesi ile başlayıp Bandırma Caddesi ile biten Çay Deresi’nin şehrin sorunu olmaktan çıkacağını belirtti. Uğur, “Balıkesir, Çay Deresi Rekreasyon Projesi ile çocuklar için özel olarak tasarlanmış olan Türkiye’nin ilk Çocuk Köyü’ne sahip oldu. Onlarca dev oyuncağa barındıran Çocuk Köyü, oluşturulan skateboard ve grafiti alanları gibi alternatif alanlar ve Türkiye’nin ilk Tubby jump alanı ile yetişkinler için de eğlencenin vazgeçilmez adresi olacak” dedi.


PANORAMİK TEK TEPE

Doğal formu bozulmaksızın mevcut potansiyelinden yararlanılarak tasarlanan Çamlık Tepesi, Çay Deresi Rekreasyon Alanı arasında ihale edilecek olan teleferik hattı aracılığıyla yaşam ve eğlencenin tümüyle iç içe geçtiği bir ağ oluşturacağını belirten Başkan Ahmet Edip Uğur, “Kentin panoramik olarak izlenebileceği tek tepe olan Çamlık Tepesi’ne kazandırılan kültürel değerlerimizin güçlü bir yansıması olan Çamlık Cami, yenilenebilir enerji temalı Bilim Merkezi donatılarıyla tepe-kent arasındaki bağ güçlendirilecek, Çamlık Tepesi kent için kullanılan bir alana dönüşecek. Kentin birçok yerinden gözlemlenebilen 33 metre uzunluğundaki Hilal Minare ile Balıkesir doğal imgesine kavuşacak” dedi.


Star


Geri Dön