01 / 05 / 2024

İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm

İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm

2014'te Çanakkale İsmet Paşa Mahallesi'nde başlayan kentsel dönüşümün üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen ilerleme kaydedilmedi. Mahallede riskli konutlarda yaşayan vatandaşlar ise bu duruma isyan etti. 

Mersin Tarsus kentsel dönüşümde son durum ne?

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İsmetpaşa Mahallesi sakinleri ile kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında toplantı yaptı, bilgi verdi. Belediye meclis salonunda gerçekleşen toplantıya İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Nadir Batmaz ile mahalle sakinleri katıldı.

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

Sarıyer Ayazağa'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Sarıyer Ayazağa Mahallesi’nde 14 seneden beri çözüm bekleyen kentsel dönüşüm süreci resmen başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun teklifi ve İBB Meclisi’nin kararıyla imar planları tamamlanan 85 parsel üzerindeki yüzlerce hak sahibi tapularını alacak.

Bakan Kurum, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm müjdelerini sıraladı! 12 bin konut inşa ediliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kadıköy Hasanpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için imzalar atıldı! 

İstanbul Sarıgöl Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi özel olarak davet edilen Egemen İnşaat ve Okyanus Enerji İş Ortaklığı’na verildi. İşte ayrıntılar...

Adana Sinanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. 

Elazığ'da Abdulluhpaşa Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Elazığ'a bağlı Abdullahpaşa Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları için ihale  gerçekleştirildi.

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde yıkım çalışması başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Sinapaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilk etap yıkımları başladı. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı, Sinanpaşa Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adımlar atıldı. Kentsel dönüşüm ile inşa edilecek yapılarda yatay mimari esas alınacak. 

Adana Sinanpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları yeniden başladı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Gülsüm Erdem Emen ile yaptığı söyleşide Adana'da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Zeydan Karalar, Sinanpaşa Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarının TOKİ iş birliği ile yeniden başladığını ifade etti...

Ali Güney: Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kararlıyız!

AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili İzmit Belediye Meclisi’nin ortak hareket etmelerinin memnuniyet verici olduğunu vurgulayarak Başkan Güney yaptığı açıklamada “Milletimizin beklentilerini karşılayan her adımı sonuna kadar desteklemeye devam edec

Bingöl Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl'de Düzağaç İl Özel İdare karşısında bulunan yaklaşık 3 bin ailenin yaşadığı Saray Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor.

Çatalca Ferhatpaşa Mahallesi nazım ve uygulama imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, Ferhatpaşa Mahallesi, 107 ada, 3 parsele ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşümün sonucu güzel olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada çok yakın bir zamanda Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm sonucunun güzel olacağını söyledi.

İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm Haberi

İsmetpaşa Mahallesi kentsel dönüşüm

Çanakkale Belediyesi tarafından 2014 yılında İsmetpaşa Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında  depreme dayanıksız 860 konut için yenileme kararı alınmıştı.

Sabah'tan Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre; projenin üzerinden yıl geçmesine rağmen  yol kat edilmedi. Riskli bölge ilan edilen semtte; mülk sahipleri derin çatlakların oluştuğu binalarda yaşamaya devam ederken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan bu duruma tepki gösterdi.

Milletvekili Turan; "Neredeyse dünyanın en uzun köprüsü bitecek. Üzerinden 7 yıl geçen kentsel dönüşüm projesinde hiç bir ilerleme yok. Başkan yıkılmaya yüz tutan binaları, mağdur ettiği insanlara çözüm odaklı proje üreteceğine fantezi peşinde. Proje 13 katlı binalardan oluşuyor. O bölgede 13 katlı bina mı? Olur." dedi.

1980 YILINDA YAPILDI 

İsmet Paşa Mahallesi'nde 69 bin 522 metrekare alanda bulunan Sosyal Konutlar 1980 yılında yapıldı. Geçen 40...