03 / 05 / 2024

iso 500 madencilik sektörü

iso 500 madencilik sektörü

2013 İSO 500 'de satış karlılığı ve aktif kârlılıkta ilk sıra madencilik - taşocakçılığı sektörünün olurken en yüksek özkaynak kârlılığını ise tütün sektörü elde etti

Karahan Beton Hafriyat Madencilik Nakliyat Limited Şirketi kuruldu!

Karahan Beton Hafriyat Madencilik Nakliyat Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Aydın tarafından kuruldu.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrega Enerji Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Gider, Mustafa Şimşek ve Yusuf Gönül ortaklığında kuruldu.

Kafkaslar Peyzaj İnşaat Orman Ürünleri Ve Turizm Madencilik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Kafkaslar Peyzaj İnşaat Orman Ürünleri Ve Turizm Madencilik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şti. bugün Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Naide Taşkın tarafından kuruldu.

Mati Yapı İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mati Yapı İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Özhan Koç tarafından kuruldu. 

Kaymaz Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaymaz Madencilik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kaymaz tarafından kuruldu.

Glow Madencilik İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Glow Madencilik İnşaat Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yıldız tarafından kuruldu.

Çendik Madencilik İnşaat Elektrik Otomotiv Lojistik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çendik Madencilik İnşaat Elektrik Otomotiv Lojistik Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Soner Çendik tarafından kuruldu.

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hk Yıkım İnşaat Tekstil Madencilik Lojistik Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Halük Kayım tarafından kuruldu.

Tnt Hafriyat Nakliye İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tnt Hafriyat Nakliye İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Fatih Muşluoğlu tarafından kuruldu.

Demmad Madencilik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demmad Madencilik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik’te  1 milyon 500 TL sermaye bedeli ile Zeliha Demir tarafından kuruldu.

Manajim Group Madencilik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Manajim Group Madencilik Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Fatih’te   500 bin TL sermaye bedeli ile Esam Osman M.A tarafından kuruldu.

Kortaş Hafriyat Madencilik Enerji İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kortaş Hafriyat Madencilik Enerji İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 4 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Gamze Çevik tarafından kuruldu.

iso 500 madencilik sektörü Haberi

iso 500 madencilik sektörü


Sanayinin katma değer ve dolayısıyla kar üretmekte zorlandığı 2013 yılında en yüksek karlılığı, önceki yıllarda olduğu gibi maden ve sigara üreten firmalar sağladı. İmalat sanayiinde firma başına en yüksek katma değeri de yine sigara üreticisi firmalar üretti. Katma değerde ikinci sırayı petrol ürünleri üretici ve dağıtıcıları, üçüncü sırayı ise içecek üreticileri aldı. İSO tarafından açıklanan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” (BSK) araştırmasına göre, satış karlılığı ve aktif karlılığında ilk sırayı madencilik- taşocakçılığı sektörü alırken, en yüksek özkaynak karlılığı elde eden sektör ise tütün ürünleri imalatı oldu. Giyim, ilaç ve ağaç ürünleri imalatçıları ise sektör bazında yılı zararla kapattılar. 2013 yılının kar rakamlarında en dikkat çeken noktalardan birini Elektrik Üretim AŞ’nin karı oluşturdu. Elektrik Üretim A.Ş.’nin 2 milyar 569 milyon...