05 / 05 / 2024

İspanyol Ferrovial yatırım

İspanyol Ferrovial yatırım

İspanyol Ferrovial şirketi İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışına ilişkin belirsizlikler nedeniyle yatırım planlarının durdurulduğunu açıkladı.

YDA İnşaat, YDA Havalimanı hisselerini 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrediyor!

YDA İnşaat'ın yüzde 65, hakim ortaklarının ise yüzde 35 oranında pay sahibi olduğu YDA Havalimanı hisselerinin yüzde 60'ının 2.5 yıla yayılan bir ödeme takvimiyle 140 milyon Euro'ya Ferrovial Airports International SE'ye devrine ilişkin 16 Şubat 'ta hisse devir sözleşmesi imzaladı.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.

Marilyn Monroe'nun Los Angeles'taki evi satılıyor!

Hollywood yıldızı Marilyn Monroe'nun 36 yaşında hayatını yitirdiği Los Angeles'taki İspanyol tarzındaki ev satılıyor. 4 yatak odası ve 3 banyosu bulunan ev 6.9 milyon dolar karşılığında (yaklaşık 24 milyon 639 bin TL) yeni sahibine kavuşacak.

İspanyol Ferrovial şirketi yatırımlarını durdurdu!

İspanyol Ferrovial şirketi İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışına ilişkin belirsizlikler nedeniyle yatırım planlarının durdurulduğunu açıkladı.

Antonio Fernandez Rodriguez'den 210 milyon dolarlık miras!

Dünyaca ünlü bira markasının sahibi İspanyol Antonio Fernandez Rodriguez ölmeden hemen önce servetini köyündeki 80 kişiye bıraktı. Rodriguez'in ölümüyle 80 köylü 210 milyon dolar servetin sahibi oldu.

Kapadokya Treni için YİD modeli önerisi!

Türk, Japon ve İspanyol konsorsiyumu tarafından 800 milyon dolar bütçeli Ankara-Kırıkkale- Kırşehir-Nevşehir ve Kayseri Yüksek Hızlı Treni (YHT) için 'Yap-işlet-devret' modeli (YİD) önerildi.

İspanyol Merdivenleri 11 ay sonra yeniden açılıyor!

Roma’daki tarihi ve turistik mekanları restore ettirip, açma geleneğine bugün bir yenisi daha eklendi. Roma'daki tarihi İspanyol Merdivenleri, yaklaşık 1 yıllık restorasyonun ardından bugün açılacak.

Roma Trinita dei Monti merdivenleri yeniden açıldı!

“Trinita dei Monti merdivenleri” olan kamuoyunda İspanyol Merdivenleri ismiyle bilinen tarihi basamaklardaki İtalyan mücevherat markası Bulgari’nin sponsorluğunda 11 aylık restorasyon çalışması sona erdi.

Cosentino, Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırıyor!

Dünyanın en büyük kuvars taşı üreticilerinden Cosentino, Türkiye’deki yatırımlarını hızlandırıyor. Global alanda da 2019’a kadar 380 milyon euroluk yatırım planlayan İspanyol şirket, bu miktardan Türkiye’ye de önemli bir pay ayıracak.

İşte mimari ilüstratör Victor Enrich'in çizimleri!

İspanyol tasarımcı Victor Enrich sürekli büyüyen bir proje yaptı. Projede yer alan çizimler tasarımcının 7 yıllık iş gezilerinin sonucu. İşte imkansız şehir çizimleri...

Matt LeBlanc, Los Angeles’taki villasını 8.75 milyon dolara satıyor!

Oyuncu Matt LeBlanc, Los Angeles’ta yer alan villasını 8.75 milyon dolardan (yaklaşık 26 milyon TL) satışa çıkardı. ABD’li aktör, İspanyol tarzdaki evinde dört yatak odası ve dört banyo bulunuyor.

İspanyol Modeli Karayolu trafiği rahatlatacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, içinden çıkılmaz bir hal alan İstanbul trafiğine çözüm olarak yeniden karayolu yapmayı planlıyor. ŞPO Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Kargül, ‘İspanyol modeli’ olarak ifade edilen projeyi değerlendirdi.

Mobilyada çağdaş sanatçılar marangozlar!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında mobilya tasarımlarını değerlendirdi. Altaylı, en iyi tasarımların İspanyol ve İtalya'dan çıktığını söyledi.

İspanyol Ferrovial yatırım Haberi

İspanyol Ferrovial yatırım

İngiltere’nin başkenti Londra’daki en büyük havalimanı Heathrow’un sahibi olan İspanyol Ferrovial şirketi İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) çıkışına ilişkin belirsizlikler nedeniyle yatırım planlarını durdurduğunu açıkladı. 


İspanya’nın ABC gazetesi ve İngiliz yayın kurumu BBC’nin haberine göre yılda toplam 75 milyon yolcu kapasitesine sahip Londra’nın en büyük havalimanı Heathrow’u portföyünde bulunduran Ferrovial’in Yönetim Kurulu Başkanı Rafael de Pino, İngiltere’de artan belirsizlikler nedeniyle yatırım planlarını durdurduklarını belirtti.


İngiltere’de şu an için bir fırsat görmediğini belirten De Pino, uzun vadede ancak belirsizliklerin azalmasıyla Brexit’in avantajlarının görülebileceğini söyledi.


Heathrow Havalimanı’ndan yapılan açıklamada ise De Pino’nun açıklamalarında havalimanının genişletilmesine ilişkin yatırımları kastetmediği belirtildi.


İngiltere hükümeti, uzun süren tartışmaların ardından geçen yıl ekim ayında havalimanının üçüncü bir pist inşa edilerek genişletilmesini...