02 / 05 / 2024

ispark otoparkk borcu uyarısı

ispark otoparkk borcu uyarısı

Araç alım ve satımında vergi ve trafik borcu ödenmeden yapılamayan işlemlere otopark borçları da eklendi. İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), araç alım veya satımı yapacak sürücüler için "otopark ücreti" uyarısında bulundu.

Hacizli ve ipotekli konutun borcu alıcının!

Hacizli ve ipotekli konut projesinden ev alındığı zaman alıcının yükümlülüğü merak ediliyor. Kat irtifak tapuları almak borcu kapatmaya yetmiyor. Alacaklılar borçlarını alıcıdan tahsis etmek istiyor. 

Emlak vergisi borcu olanlara yeni hak!

Mayıs ayında çıkan 7143 sayılı borçların yapılandırılmasına ilişkin yasadan yararlanmak için aralarında emlak vergisi borcu bulunan 7.3 milyon mükellef başvuruda bulundu. Borcunu ödeyemeyenler için TBMM Plan Bütçe Komisyonu’ndaki torba yasa teklifi görüşmelerinde yeni bir düzenlemeye gidildi.

Sivas'ta 49 bin 990 kişinin emlak vergisi borcu var!

Sivas Belediyesi Gelir Vergisi Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, bölgede emlak vergisi borcu bulunan hala 49 bin 990 kişi var. Emlak vergisi borcunu ödemeyenler her ay yaklaşık 1.40 oranında gecikme zammı ödeyecek.

Ali Erkazan: Altan Erkekli'nin ev borcu var!

Oyuncu Ali Erkazan, Borçlarımı düşünmekten uyuyamıyorum' diyen Altan Erkekli'ye destek verdi. Erkazan, Erkekli'nin ev borcu olduğunu doğruladı.

Kocaeli'de 12 kişinin 111 bin TL'lik imar borcu silindi!

Kocaeli'nin Alikahya bölgesinde yaşayan ve imarışı uygulamasından yararlanan 12 vatandaşın toplam 111 bin 715 TL’lik imar borcu silindi.

Döviz borcu olan 120 AVM bankalara geçebilir!

JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş, dövizli kiraların TL’ye dönüştürülmesi kararnamesi sonrası AVM’lerin 15 milyar dolar döviz borcu olduğunu açıkladı. Alkaş, yaklaşık 120 AVM'nin bankalara geçebileceğini söyledi.

Konut kredisi borcu olan kişi sayısı meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konut kredisi borcu olan kişi sayısını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu...

Boluspor'da kira borcu toplantısı!

Spor Toto 1. Lig takımlarından Boluspor'un kulüp başkanı Necip Çarıkcı, altyapı sporcularının bulunduğu tesisin kira borcu nedeniyle ihbarname gönderilmesine ilişkin bir toplantı düzenledi.

Çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

7143 sayılı Kanun çerçevesinde çevre temizlik vergisi borcu da yapılandırılabiliyor. Peki, bu kapsamda çevre temizlik vergi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm gayrimenkuller için ödenen emlak vergisi borcu yapılandırılabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu nasıl yapılandırılır 2018?

5 soruda emlak vergisi borcu yapılandırma 2018!

Vergi affı ile devlet, vergi borcu olan vatandaşlarla barışıyor. Aftan emlak vergisi borcu olanlar da yararlanabiliyor. Peki, emlak vergisi borcu olanlar borçlarını nasıl yapılandıracak?

İnşaat, gayrimenkul ve ulaştırmanın dış borcu 41.5 milyar dolar!

2004 yılında bankalar hariç şirketlerin dış kredi borcu 27.5 milyar dolardı. Şimdi ise bu rakam 115.8 milyar dolar. Bu rakamın yüzde 60'ı hizmetlere ait olup, hizmetler içinde de yüzde 60'ı inşaat, ulaştırma ve gayrimenkulun borcu...

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

ispark otoparkk borcu uyarısı Haberi

ispark otoparkk borcu uyarısı


İstanbul Otopark İşletmeleri (İSPARK), araç alım veya satımı yapacak sürücüler için "otopark ücreti" uyarısında bulundu.


İSPARK'tan konuya ilişkin yapılan açıklamada, kent genelinde otoparkları kullanan sürücülerin herhangi bir nedenle ödemediği ya da zaman aşımından kaynaklanan otopark ücretlerinin büyük sorun oluşturduğu, borçlar plakaya yansıdığından sıfır ve ikinci el araçlarda otopark borcuyla karşılaşmamak için vatandaşların aldıkları aracın plakasını sorgulatmaları gerektiği aktarıldı. 


Sıfır ve ikinci el araçlar için noterde satış işlemi yapılmak istendiğinde geçmiş vergi ve trafik borçları ödenmeden devir yapılamadığı hatırlatılan açıklamada, İSPARK borçları sistemde görülmediğinden üzerinde otopark borcu olan araçların satış işlemi yapılabildiği, aracın yeni sahibinin de eski otopark borçlarıyla karşılaşabildiğine dikkat çekildi. 


Açıklamada, sürücülerin herhangi bir sorunla karşılaşmamaları için satın almak istedikleri aracın geçmiş otopark borcunu İSPARK web sayfası üzerinden öğrenmeleri ve plakada...