04 / 05 / 2024

ısparta barla imar planı

ısparta barla imar planı

Bediüzzaman Said Nursi’nin bir süre hayatını sürdürdüğü Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Barla köyünde yapılacak Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında hazırlanan revize imar planına köy nüfusunun dörtte biri itiraz etti.

Isparta Gül İki Sanayi Sitesi'nin imar planı onaylandı!

Isparta'nın Bozanönü yolunda 1 milyon 200 bin metrekarelik Gül İki Sanayi Sitesi'nin mimari projesi tamamlanırken, imar planı onayı da sonuçlandı. 

Isparta'da yeni imar alanları oluşturuldu!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Yine Emre, Sülübey, Gülcü ve Karaağaç Mahalleleri gibi eski yerleşim yerlerinde yeni imar alanları oluşturuldu.

Isparta'da yeni imar alanları açılıyor!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni sanayi sitesindeki esnaflarla buluştu. Günaydın, ''Isparta’mız büyüdü, yeni imar alanları açılıyor, yeni şehirler kuruluyor'' diye konuştu.

Isparta Yeşilada Mahallesi'nin imar planı mecliste!

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Yeşilada Mahallesi'nin imar planını meclis gündemine taşıdı..

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta'da, Toros Dağları'nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi'nde imar planı çalışmaları bitti. Kayak Merkezi'nde, turizmin 12 aya yayılması amaçlanıyor.

Isparta Davraz'da imar planı tamamlandı!

Isparta’da, Toros Dağları’nın en yüksek zirvesinde kurulu Davraz Kayak Merkezi’nde imar planı çalışmaları tamamlandı.

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internette!

Isparta Belediyesi İmar Müdürlüğü artık internetten de hizmet vermeye başladı.

Isparta'da imar planı değişikliği!

Isparta'da 6 mahalleyi kapsayan kentsel tasarım projesi kapsamında iptal edilen imar planı yeniden yürürlüğe girdi. Emre Mahallesi'ne yeniden 7 kat izni çıktı.

Isparta Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Isparta Belediye Meclisinin Mart ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda imar planıyla ilgili önemli kararlar sonuca bağlandı.

Isparta'nın imarı sil baştan değişecek!

Isparta Belediyesi 2017 yılı içerisinde önemli projelere imza atacak. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, imarı sil baştan değiştireceklerini ifade etti. Günaydın, bölgeye devasa fuar alanının inşa edileceğini söyledi.

Isparta'da imar çapı bedeline zam yapıldı!

Isparta Belediye Meclisi'nde 2017 Gelir Tarifesinde unutulan maddeleri yeniden görüşerek karara bağladı. Buna göre imar çapı bedeline zam yapıldı.

Isparta'da afet evleri için imar hazırlığı!

AFAD Müdürlüğü'nce Vatan Mahallesi'nde yaptırılacak olan 50 dairelik afet evleri için imar hazırlıkları başladı. Konu Belediye Meclisinin gündemine geldi.

Isparta Belediyesi imar prangalarını söküyor!

Belediye, imar prangalarını söküyor. 3 ayrı projede 100 binden fazla dairelik konut rezervi oluşturuluyor. Atıl arsalar değerleniyor, müteahhitlik sektörünün arsa maliyetleri düşüyor. Bu durum daire fiyatlarının düşmesine de etkili olacak.

ısparta barla imar planı Haberi

ısparta barla imar planı

İl Genel Meclis üyesi ve MHP grup sözcüsü Kerem Araz planlama yapılırken vatandaşın konuya dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekerek “ben yaptım oldu diyerek bu iş olmaz. Biz bu imar düzenlemesine karşı değiliz. Zaten meclisten oy birliği ile çıktı. Ama burada halka bilgi vermeden yapılan her türlü değişiklik halka rağmen yapılmış olur. Yanlış olur çocuk sakat doğar” şeklinde konuştu.


BİN 289 NÜFUSLU YERDE 303 İTİRAZ

Barla’nın nüfusunun bin 289 olduğunu belirten Araz, “300’den fazla itiraz demek halkın 4’te biri bu düzenlemelere karşı demektir. Vatandaş evinin bulunduğu alanın yeşil alanda kalması yada evinin yarısının yol güzergahın da görünmesi gibi haklı nedenlerle karşı çıkmış. Tabi haklı gerekçelerle itiraz edenlerin itirazları ele alınarak düzeltilecek ve yeniden askıya çıkacak. Bunun yanında birde kısmen kabul edilmiştir gibi...