05 / 05 / 2024

Isparta'da afet evleri için imar hazırlığı!

Isparta'da afet evleri için imar hazırlığı!

AFAD Müdürlüğü'nce Vatan Mahallesi'nde yaptırılacak olan 50 dairelik afet evleri için imar hazırlıkları başladı. Konu Belediye Meclisinin gündemine geldi.



Isparta Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Şubat ayı ilk toplantısında, İsparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 2012 yılında Güneyce Köyünde meydana gelen heyelan afeti nedeniyle mağdur olan 39 hak sahibi için afet konutu yapılması planlanan konutlarla ilgili Belediye'ye yaptığı başvurusunu Belediye Meclisi gündemine aldı. 


KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK 

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan imar planı tadilatlarının görüşülmesi konusunun 10. Maddesindeki; Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 2012 yılında Güneyce Köyünde meydana gelen heyelan afeti nedeniyle mağdur olan 39 hak sahibi için afet konutu yapılması planlanan Vatan Mahallesi tapunun Gi'ılcü 3730 ada, 3,4,5,6,7,8,9 ve 10 nolu parsellerin bulunduğu alanda, ayrık nizam 3 kat 0,30/0,90 olan yapılaşma koşullarının E=1,00 ve Yençok= 18,50 olacak şekilde değişiklik yapılması teklifinin görüşülmesi konusunu İmar Komisyonuna havalesini meclis üyelerinin onayına sundu ve konu oy birliği ile komisyona havale edildi. 


KONU CUMA GÜNÜ KARARA BAĞLANACAK 

Bu doğrultuda; İmar Komisyonu, kendisine havale edilen konu hakkında gerekli inceleme ve araştırmaları yaparak hazırlayacağı raporu. Meclisin Cuma günü gerçekleştirilecek olan Şubat ayı son toplantısında meclisin onayına sunması bekleniyor. 


YAPILACAK 50 EVİN 49'U GÜNEYCE KÖYLÜLERİNE VERİLECEK 

Bilindiği gibi; Merkeze bağlı Güneyce Köyü'nde yaşanan heyelan nedeniyle 2012 yılında yıkılma riski olduğu tespit edilen evler Bakanlar Kurulu kararıyla afet kapsamına alınmış ve köydeki 49 ev, boşaltılarak yıkılmasına karar verilmişti. Bu doğrultuda; Güneyce Köyünde yaşayan 49 aileye de Vatan Mahallesi'nde yeni ev yapılacak. 2012 yılında AFAD uzmanlarınca yıkılma riski olduğu tespit edilen 49 evin sahipleriyle ilgili çalışmada sona gelinmesi üzerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de Vatan Mahallesine yapılması planlanan konutlarla ilgili gerekli imar değişikliklerinin yapılması için Belediye'ye başvuruda bulundu.


Demokrat Gazetesi


Geri Dön