18 / 05 / 2024

ısparta afet evleri

ısparta afet evleri

AFAD Müdürlüğü'nce Vatan Mahallesi'nde yaptırılacak olan 50 dairelik afet evleri için imar hazırlıkları başladı. Konu Belediye Meclisinin gündemine geldi.

Bakanlık deprem bölgesinde son durumu açıkladı: Hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 ilde 930 şantiyede, 110 bin 450 personelle çalışmalarına devam ediyor. Peki hangi ildeki afet evleri, ne zaman teslim edilecek?

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Bazı köy tipi afet evleri ise teslime hazırlanıyor.

Kahramanmaraş köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor!

Merkez üssü Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde hasar alan Türkoğlu ilçesinde yapımı tamamlanan köy tipi afet evleri sahiplerine teslim ediliyor. 

Köy tipi afet evleri Gaziantep Nurdağı'nda yükselmeye başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremler sebebiyle zarar gören Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki Belpınar Mahallesi'nde köy tipi kalıcı konutların inşası hız kesmeden devam ediyor.

Van'da TOKİ afet konutları sistemi uygulanacak!

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Van'da depremden etkilenen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Çataklı, "2020 bitmeden konut yapım ihalelerini bitirmek istiyoruz. Bölgede TOKİ afet konutları sistemi uygulayacağız. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı olan bütün evleri yıkacağız" dedi.

Eğridere'deki heyelan alanı, afet bölgesi kabul edildi!

İzmir'in Bornova ilçesine bağlı kırsal Eğridere Mahallesi'nde heyelan nedeniyle kayan evleri ile ahırlarını terk etmek zorunda kalanlara müjdeli haber geldi. 30 ev ile 15 ahırın bulunduğu alan, afet bölgesi kabul edildi.

Isparta'da afet evleri için imar hazırlığı!

AFAD Müdürlüğü'nce Vatan Mahallesi'nde yaptırılacak olan 50 dairelik afet evleri için imar hazırlıkları başladı. Konu Belediye Meclisinin gündemine geldi.

Bitlis Tatvan'da afet konutlarına 15 yılda bir kişi taşındı!

Bitlis’in Tatvan ilçesinde hak sahipleri tarafından taşınılmayan afet konutları harabeye döndü. Yaşadıkları selde evleri yıkılan köy halkı için başka bir bölgeye yapılan 110 konuta 15 yılda sadece bir kişi taşındı.

Malatya Afet Evleri'ndeki dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

Afet Evlerinde uygulanacak olan "Kentsel Dönüşüm Projesi" ihaleye çıkartıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, projede vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceklerini ifade etti.

Yeşilyurt Afet Evleri'nin kentsel dönüşüm projesi ihaleye çıktı!

Afet Evlerinde uygulanacak olan "Kentsel Dönüşüm Projesi" ihaleye çıkartıldı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, projede vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceklerini ifade etti.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm alanları belirlendi!

Yeşilyurt Belediyesi kentsel dönüşüm alanlarını belirledi. Afet Evleri'nde uygulanacak olan “Kentsel Dönüşüm Projesi” ihaleye çıkartıldı. İhale sürecine göre; kentsel dönüşüm 2017’de hız kazanacak.

Yeşilyurt Afet Evleri'ndeki dönüşümde kimse mağdur olmayacak!

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Afet Evleri Bölgesi'nde yapmayı düşündükleri 'Kentsel Dönüşüm Projesi'yle kimseyi mağdur etmek istemediklerini belirtti.

Malatya Yeşilyurt'taki Afet Evleri kentsel dönüşüme giriyor!

Yeşilyurt Belediyesi, 30 yıl önce yapılan Afet Evleri'nin kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesi için Malatya Büyükşehir Belediyesi'ne başvurdu. 30 yıllık Afet Evleri yıkılarak, yerine TOKİ tarafından yeni konutlarının yapılması öngörülüyor.

ısparta afet evleri Haberi

ısparta afet evleri

Isparta Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan Şubat ayı ilk toplantısında, İsparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 2012 yılında Güneyce Köyünde meydana gelen heyelan afeti nedeniyle mağdur olan 39 hak sahibi için afet konutu yapılması planlanan konutlarla ilgili Belediye'ye yaptığı başvurusunu Belediye Meclisi gündemine aldı. 


KOMİSYON RAPOR HAZIRLAYACAK 

Belediye ve Meclis Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan imar planı tadilatlarının görüşülmesi konusunun 10. Maddesindeki; Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün 2012 yılında Güneyce Köyünde meydana gelen heyelan afeti nedeniyle mağdur olan 39 hak sahibi için afet konutu yapılması planlanan Vatan Mahallesi tapunun Gi'ılcü 3730 ada, 3,4,5,6,7,8,9 ve 10 nolu parsellerin bulunduğu alanda, ayrık nizam 3 kat 0,30/0,90 olan yapılaşma koşullarının E=1,00 ve Yençok= 18,50 olacak şekilde...