27 / 04 / 2024

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

Malatya Doğanşehir'de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde inşaat çalışmaları devam ediyor. Bazı köy tipi afet evleri ise teslime hazırlanıyor.



Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 kent arasından yer alan Malatya'da deprem konutları hızla yükseliyor. Malatya'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) kalıcı konut inşa çalışmaları kent genelinde sürüyor.

Malatya Doğanşehir de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

DOĞANŞEHİR'DE 3 BİN 587 KÖY EVİ

Doğanşehir'in kırsalında yaşayan hak sahipleri için 3 bin 587 köy tipi afet evi yapılacak. söz konusu evlerden 2 bin 427'sinin ihalesinin yapıldığı ilçede, 1160 evin de yapımı devam ediyor.

Konutların önemli bölümünde kaba inşaatlar tamamlandı. Bu noktada Altıntop Mahallesi'ndeki 59 konutun yakın zamanda hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AA muhabirine, evlerin bazılarının tamamlanma aşamasında olduğunu söyledi.

Malatya Doğanşehir de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

ARALIK AYININ SON HAFTASI TESLİM 

Bitmeye yaklaşan konutlarda iç mekanlardaki çalışmaların devam ettiğini ifade eden Zelyurt, "Mevsim şartları sebebiyle teslimler biraz sarktı ama evlerin bir kısmını inşallah aralık sonunda teslim etmiş olacağız. Evler 135 metrekare 3+1 olarak yapılıyor." dedi.

Zelyurt, ilçede depremlerden sonra çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirterek, "Bölgede yaklaşık 7 bin civarında köy tipi ev yapılması planlanıyor" dedi.

İlk etapta yüzde 50'sinin yapıldığını geri kalanı ise uygun görülürse aynı yerlerinde hayata geçirileceğini söyleyen Zelyurt, "Eğer uymaz ise geri kalanları için de toplu alanlar değerlendirilecek. Bizim ağır hasarlı binalarımız yıkıldığında Doğanşehir merkezde ve mahallelerde yüzde 70'lere varan yıkımlarla karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya Doğanşehir de köy tipi afet evleri teslime hazırlanıyor!

İlçe merkezinde çarşı kalmadığını ve en çok hasar alan ilçe olduklarına dikkati çeken Zelyurt, "Burası 1250 rakımlı bir ilçe, kış şartları ağır geçiyor. Burada bu yıl kış daha erken başladı. Köy tipi evlerin yapılması ve yerlerin belirlenmesinde AFAD ile istişaremiz oluyor." dedi.

DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kilis'teki 2 bin 340 deprem konutunun yapımını sürdürdüklerini belirterek, ay sonuna kadar 1045 evi teslim edeceklerini ifade etti.

Naci Görür'ün 'Bunların akıbeti de Kahramanmaraş ve Hatay gibidir' dediği 18 kent hangileri?

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Deprem bölgesinde o süre 30 Nisan'a kadar uzatıldı!


Geri Dön