30 / 04 / 2024

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Deprem bölgesinde o süre 30 Nisan'a kadar uzatıldı!

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Deprem bölgesinde o süre 30 Nisan'a kadar uzatıldı!

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlerden etkilenen bölgelerdeki ücretsiz tedavi uygulaması 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.



6 Şubat'ta meydana gelen depremden etkilenen bölgelerdeki ücretsiz tedavi ( katılım payı alınmaması) uygulaması 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.

BAKAN IŞIKHAN DEPREM BÖLGESİNE MÜJDEYİ VERDİ!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, X sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlar için sağlığa erişimde yapılan uygulamaların süresi 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldığını belirtti.

Bakan Işıkhan'ın sosyal medya hesabından yapıtğı açıklamada: "6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek, yaşamlarını daha kolay hale getirmek bizim en önemli gündem maddemiz. İnsanlarımız rahata kavuşana, şehirlerimiz tamamen imar olana kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız için sağlığa erişimde yapılan uygulamaların süresi 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatıldı.'' ifadelerine yer verdi.

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Deprem bölgesinde o süre 30 Nisan a kadar uzatıldı!

BU İLLERDE YAŞAYANLAR DİKAKT!

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ili İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde: Kurumla sözleşmeli sağlık sunucularına müracaat edilmesi ve doğal afet provizyonu alınması halinde Genel Sağlık Sigortalısı ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerden “ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi, tıbbi malzeme, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı alınmayacak.

Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularında (eczaneler/merkezler) zorunlu statik IP uygulaması kaldırıldı.

Bakan Işıkhan müjdeyi verdi: Deprem bölgesinde o süre 30 Nisan a kadar uzatıldı!

DEPREM BÖLGESİNDE 100 BİN İŞLETMEYE DESTEK VERİLİYOR!

KOSGEB Başkanı Serdar İbrahimcioğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı depremden etkilenen bölgelerdeki KOBİ'leri kapsayan "Deprem Sonrası Mikro, Orta ve Küçük Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı" ile KOBİ'lere can suyu olmak istediklerini aktardı.

İbrahimcioğlu, destek programıyla Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri başta olmak üzere deprem bölgesindeki diğer kentlerde işletmelere ölçeklerine göre belirlenen tutarlarda kredi desteği sağlanacağını aktardı.

Programla işletmelere en az 200 bin TL ve en çok 750 bin TL destek sağlanacağını açıkladı.
 

MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan öğrencilere 18.400 Türk Lirası destek yapılacak...

Deprem bölgesindeki özel okul öğrencilerine destek yapılacak!

Geri Dön