02 / 05 / 2024

ısparta belediyesi dava

ısparta belediyesi dava

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a iki ayrı olayda görevi kötüye kullanma suçundan 4 yıl 2 ay, MHP İl Başkanı İsa Yalçın'a da suç işlemeye azmettirme suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi...

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...

Elazığlı depremzedelerin sözleşmelerine dava açmama şartı eklendi iddiası!

Elazığ’da yaşanan depremde evleri yıkılan mülk sahiplerinin birçoğu, sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla, Elazığ Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) aleyhinde haklarını aramak amacıyla dava açtı.

Altunizade'deki arazi satışına yönelik dava açıldı!

Üsküdar Belediyesi'nin 11 Kasım’da satacağı Altunizade’deki kupon araziye ilişkin satış kararının yürütmesinin durdurulması için  CHP Meclis Üyesi Ayça Betül Kını Mete tarafından dava açıldı.

Mimarlar Odası'ndan Bakırköy Belediyesi'ne dava!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin satışa çıkardığı 33 dönümlük yeşil alan için Bakırköy Belediyesi'ne dava açtı.

Beylikdüzü Gülseren Yapı Kooperatifi'nde tapu sorunu: 13 dava açıldı!

Büyükçekmece Belediyesi tarafından verilen sözlerin Beylikdüzü Belediyesi döneminde bozulduğunu belirten aileler 13 ayrı dava açtı. Aileler 250 bin-450 bin TL arası yüksek ipotek ücretiyle karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi.

Bakırköy Belediyesi'ne haciz şoku! 

Bakırköy Belediyesi'nin 2004 yılında anlaştığı bir temizlik şirketi o döneme ait ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle belediyeye dava açtı. Yapılan görüşmelerden sonuç alınmayınca bazı eşyalar haczedildi.

Yunanistan vatandaşından Fatih Belediyesi'ne icra takibi!

Arazisine Fatih Belediyesi tarafından ‘acele kamulaştırma’ yoluyla el konulan Yunanistan vatandaşı Danay Manias kazandığı dava sonrasında 33 milyon 985 bin TL'lik icra takibi başlattı

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan Isparta Belediyesi'ne destek!

Isparta Belediyesi'nin her zaman yanında olacaklarını söyleyen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Korkmaz, “İnşaat Mühendisleri Odası olarak her zaman yanınızdayız, elimizden gelen desteğe hazırız'' dedi.

Isparta Belediyesi Sağlık Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Isparta Belediyesi, sağlık merkezi projesinin inşaatını tamamlıyor.

Isparta Belediyesi'nden yeni sağlık merkezi!

Çalışmalarına son sürat devam eden Isparta Belediyesi kente Sağlık Merkezi hizmet binası kazandırıyor.

Isparta Belediyesi'nden 7.7 milyon TL'lik inşaat ihalesi!

Isparta Belediye Başkanlığı tarafından Merkez İlçesi'ne bağlı Ayazmana Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat işi ihale ediliyor..

Isparta Belediyesi'nden ticari bina kiralama ihalesi 26 Nisan'da!

Isparta Belediye Başkanlığı tarafından Gülcü Mahallesi 6 bin 956,09 metrekarelik alandaki binanın ticari alan ve akaryakıt-LPG amaçlı bina kiralanıyor. Kiralama ihalesi 26 Nisan'da yapılacak...

Isparta Belediyesi Burdur Şeker Fabrikası'na talip oldu!

Isparta Belediyesi, hükümetin zarar ettiği gerekçesiyle özelleştirme kararı aldığı Türkiye’deki 14 şeker fabrikasından biri olan ve 18 Nisan’da ihaleye çıkan Burdur Şeker Fabrikası’na talip oldu. 

ısparta belediyesi dava Haberi

ısparta belediyesi dava


Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a iki ayrı olayda görevi kötüye kullanma suçundan 4 yıl 2 ay, MHP İl Başkanı İsa Yalçın'a da suç işlemeye azmettirme suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.


Isparta Belediyesine yönelik operasyon kapsamında, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da arasında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.


Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 17'nci duruşmasına "Örgüt kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, resmi evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından tutuksuz yargılanan Başkan Günaydın'ın aralarında bulunduğu 48 sanık ve avukatları katıldı. 


Esas hakkındaki savunmaların alındığı duruşmada Günaydın'ın avukatı Ömür Cevheroğlu, belediyenin temizlik ihalesinde müvekkiline "İhaleye fesat karıştırma" suçu isnat edildiğini hatırlatarak, ihalenin Kamu İhale Kurumu tarafından incelendiğini, herhangi bir usulsüzlük olmadığının tespit edildiğini anlattı.


Savcılığın...