27 / 04 / 2024

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi’ne bedelsiz şekilde özel mülklerden kesinti yapılan alanın, kamu ihtiyacı dışında kullanılarak konut imarıyla satışa sunulduğu iddiası ile dava açıldı. İşte detaylar...



Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Kumbağ mahallesinde parselasyon çalışması yapılarak oluşturulan arsanın ihaleyle satışa sunulması ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Tekirdap ili Süleymanpaşa ilçesi Kumbağ mahallesinde belediyeye ait 2 bin 371 metrekare büyüklüğe sahip arsa vasfındaki gayrimenkulün 28 Kasım tarihinde yapılacak olan ihaleyle satışına tedbir kararı getirildi.

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Yeşil Gazete'den Serap Cömertoğlu İşcan'ın haberine göre; Avukat Barış Bilge, Süleymanpaşa Belediyesi’ne ve özel bir şirkete ait arsaların yer aldığı alanda, İmar Kanununun 18. Maddesi ve düzenleme ortaklık payı ile parsalizasyon çalışması yapılarak oluşturulan yerlerin, kamu yararı için kullanılmadığını ileri sürdü ve mülk sahibi şirket adına dava açtı. 

Kamu yararı için alınan yerlerin amaç dışı kullanılmasının hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Bilge, imar kanunun 18 maddesi uyarınca, düzenleme ortaklık payıyla ayrılan yerlerin başka amaçlarla kullanılması ve daraltılmasının da yasak olduğunu gündeme getirdi. 

Özel mülkten kesilmiş olan alanların, kamu yararı için kullanılmadığını belirten Bilge, açıklamasında "Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, kendi mülkiyetinde olan iki parseli de imar planına katarak müvekkil davacı şirketten düzenleme ortaklık payı ve 18 uygulaması çerçevesinde kesmiş olduğu, 2 bin 371 metrekarelik alanı, Süleymanpaşa Belediyesi adına, 457/2 parsel olarak tescil ettirmiş ve parselin imar durumu, konut alanı şeklinde değiştirilmiştir" ifadelerine yer verdi. 

Bilge, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gelen açıklamada, söz konusu özel mülk alanında tarla vasfından arsa vasfına geçişte bırakılması gerekilen terkinlerin mülk sahibi tarafından bırakılmadığı, 18. Madde kapsamında gerekli düzenlemelerin oluşturulduğunun belirtildiğini dile getirdi. 

Süleymanpaşa Belediyesi kamu alanlarını ihaleyle satıyor iddiası! Dava açıldı!

Söz konusu şirkete ait parsellerde tarla vasfından arsaya geçerken yapılan kesintinin yüzde 7 oranında olduğunu aktaran avukat Bilge, Düzenleme ortaklık payı (DOP) kesintisinin de yüzde 31 oranında olduğunu, yapılan 18. Madde uygulamasında güncel DOP oranlarına ek olarak alınabildiğini dile getirdi. 

"Yüzde 31’den yüzde 7 çıkarılarak, yüzde 24 kesinti uygulanıyor" ifadelerini kullanan Bilge, "Bölgedeki güncel DOP oranı ise yüzde 45’e dayanıyor. Burada ise kesinti yüzde 30’larda kaldığı ve güncel kesintilere uyulmadığı belirleniyor. Özel mülke sahip bir parsel yüzde 7 kesinti ile arsa vasfına geçiyor, diğer parsel yüzde 45 kesinti ile arsa vasfı alıyor" açıklamasında bulundu. 

Avukat Barış Bilge, aynı yerde belediyenin yeşil donatı alanında yer alan iki taşınması olduğunun altını çizdi ve "Bu parseller de 18. Madde kapsamına alındığı için belediyenin alanda parselleri oluşuyor. Belediyeye ait park alanı ile söz konusu alan birleştirilmiş arka tarafta yer alan belediyeye ait olan alan park alanı olarak belirlenerek, diğer bölüm satışa çıkarılmıştır" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Birleşik Gayrimenkul, Bodrum'daki yeni oteline 8 villa ekliyor!

Serdal Adalı: Beşiktaş Gayrimenkul Projesi'nin imzaları da sözleşmeleri de var! 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün: Bu ilçelerimize konut yapılmalı!


Geri Dön