05 / 05 / 2024

ısparta çed

ısparta çed

Isparta İli, Eğirdir İlçesi, Aşağıgökdere Köyü sınırlarında bulunan Maden Ocağı Kapasite Artış projesinin ÇED toplantısı 2 haziran günü 11:00'da gerçekleştirilecek...

Isparta Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 7 Mart'ta!

Isparta Sütçüler'deki II.B Grubu Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı yapılacak. Tesis için toplantı 7 Mart günü gerçekleşecek.

Isparta Eğirdir Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 4 Ağustos'ta!

Sedef Kerestecilik Şirketi Isparta İli, Eğirdir İlçesi'nde Maden Ocağı Projesi yapılması ve işletilmesi planlanmaktadır. Projenin ÇED toplantısı 4 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

Isparta Maden Ocağı projesinin ÇED toplantısı 2 Haziran!

Isparta İli, Eğirdir İlçesi, Aşağıgökdere Köyü sınırlarında bulunan Maden Ocağı Kapasite Artış projesinin ÇED toplantısı 2 haziran günü 11:00'da gerçekleştirilecek...

Isparta Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan'da!

Isparta İli, Sütçüler İlçesi'nde yapılması planlanan Maden ve Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 21 Nisan günü saat 11:00'da gerçekleşecek...

Isparta Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 7 Nisan'da!

Isparta İli, Eğirdir İlçesi'nde Mermer Ocağı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı7 Nisan günü saat 11:00'da gerçekleşecek...

Isparta Mermer Ocağı projesinin ÇED toplantısı 25 Şubat'ta!

Isparta İli Aksu İlçesi'nde yer alan Mermer Ocağı projesinin yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 25 Şubat 2016 günü saat 13:30'da gerçekleşecek.

ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. ÇED raporu süreci tamamlanmadan projeye başlanamıyor. Peki, ÇED raporu kimler için gerekli?

ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED raporu için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapılması gerekiyor. ÇED raporu için bakanlık tarafından istenen belgeler arasında ÇED raporu dilekçesi yer alıyor. İşte, ÇED raporu almak için dilekçe örneği!

ÇED süreci ne kadar sürer?

Yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin içine alacak şekilde analizi ve değerlendirmesinin yapılmasına ÇED süreci deniyor. Peki, Çed süreci ne kadar sürer?

ÇED yatırım alanları önceden belli olacak!

Güllüce, "Gelecek yıldan itibaren ülke genelinde hayata geçireceğimiz SÇD ile yatırım yapılabilecek alanlar önceden belli olacak. Yatırımcı da ÇED sürecinde olumsuz sonuç çıkacak bir nokta için girişimde bulunmamış olacak" dedi.

ÇED'e alternatif sistem geliyor!

Bakanlık, Amerika ve Avrupa'da yeni uygulanmaya başlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD) sistemine geçiyor. SÇD ile çevresel değerlendirme en başta yapılacağı için ÇED uygulamaları da rahatlayacak.

Bakanlık Yalova'daki ÇED raporuyla ilgili savunma verecek!

Yalova'da faaliyet gösteren taş ocağının kapasitesinin arttırılması için 192 bin ağacın kesilmesini öngören plana olumlu ÇED raporu veren Çevre Bakanlığı savunma verecek. Bakanlığa süre tanındı...

ısparta çed Haberi

ısparta çed

Nammer Mermer San. Tic. Ltd. Şti. tarafından; Isparta İli, Eğirdir İlçesi, Aşağıgökdere Köyü sınırlarında bulunan; 201004682 İşletme ruhsat numaralı, II. B Grubu Maden (Mermer) Ocağı Kapasite Artışı projesinin yapılması planlanmaktadır. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince aşağıda belirtilen tarih ve saatte faaliyetle ilgili Halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için “Halkın Katılımı Toplantısı” yapılacaktır.


Toplantı Yeri:  Aşağıgökdere  Orman İşletme Şefliği Yangın Müdahale Binası Toplantı Salonu

Toplantı Yerinin Adresi: Isparta İli, Eğirdir İlçesi, Aşağıgökdere Köyü,

Aşağıgökdere Orman İşletme Şefliği 

Toplantı Tarihi: 02.06.2016

Toplantı...