03 / 05 / 2024

Isparta ovaları

Isparta ovaları

Isparta'da 4 ova, büyük ova statüsünde SİT alanı olarak tescil edildi. Isparta Tarım İl Müdürlüğü kaçak yapılaşmaya karşı uyarılarda bulundu.

Ovalara bağ evi bile yapmak yasak!

Isparta, Boğazova, Gelendostve Senirkent Ovaları 'SİT' alanı olarak tescil edildi.. Tarım İl Müdürlüğü belediyeleri kaçak yapılaşmaya karşı uyardı.

GAP'ın başkentinde ovalar koruma altına alınıyor!

Türkiye'de yoğun tarımsal üretimin yapıldığı illerinden Şanlıurfa'da, ovaların belediye imar alanları dışında koruma altına alınması kararlaştırıldı.

Özışık İnşaat, Ceylanpınar Ovaları Şebeke Yapım İşi sözleşmesini imzaladı!

Çemaş Döküm Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatam Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemaş Dödüm şirketlerinden Özışık İnşaat, Ceylanpınar Ovaları Şebeke Yapım İşi sözleşmesini imzaladı.

Malvarlığına el koymada, Hazine Müsteşarlığı'ndan rapor şartı aranacak!

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel'in verdiği ve kabul edilen önerge ile teklifin taşınmazlar, hak ve alacaklar bakımından el koyma işleminin uygulanabilmesiyle ilgili 10. maddede değişiklik yapıldı...

Ağrı'nın turizm değerleri İshakpaşa Sarayı temalı stantta tanıtılıyor!

Türkiye’de Bursa Uludağ ile başlayan ve Bolu, Erzurum, Erzincan, Isparta, Kayseri, Kastamonu, Antalya, Bitlis, İzmir, Ağrı, Kocaeli, Bingöl, Gümüşhane ve Kars’tada hızla gelişen kayak kültürünü, son dönemlerde hızla yayılarak yurtdışınada taşmaya başladı.

Isparta'daki tarihi tren garına ait araziler satışa çıkarıldı!

Isparta'da tarihi tren garına ait araziler Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca satışa çıkarıldı. Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi'ne cephane sevkiyatı yapılan garın satışına yöre halkı tepki gösterdi.

Isparta Deri ihtisas OSB, karma OSB'ye dönüşecek!

Isparta Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Bıtrak, bölgelerinde üretim gösterecek sektör sayısını artırmak maksadıyla karama OSB ' ye dönüşme kararı aldıklarını, açıkladı. Isparta Deri ihtisas OSB, karma OSB'ye dönüşecek...

Eğirdir'de kamyon garajı yapılıyor!

ISPARTA' NIN Eğirdir Belediyesi, şehir merkezine park eden kamyonlar için Köprübaşı Mevkiî'nde Belediye'ye ait 60. Yıl Soğuk Hava Tesisleri arkasındaki geniş alana kamyon garajı yapıyor.

Özelleştirme İdaresi 7 taşınmaz için ihaleye çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, Isparta'da TCDD Genel Müdürlüğüne ait 2 taşınmaz ile Konya'da Maliye'ye ait 7 taşınmaz için ayrı ayrı ihaleye çıkıldı...

TMSF 5 ilde 17 adet gayrimenkul satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Aydın, Düzce, Isparta, İstanbul ve Kütahya'da yer alan 17 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. İhale 21 Ocak 2014 tarihinde saat 10:00 ile 15:15 arasında gerçekleştirilecek...

Vali Aksoy: DSİ 1 milyar 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirecek!

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun'un tarım alanındaki potansiyelinin çok önemli olduğunu vurguladı. Aksoy, Samsun’un Bafra ve Çarşamba ovaları gibi iki büyük ovaya sahip önemli bir il olduğunu söyledi.

Isparta Çevre Analiz Laboratuvarı denetimde olumlu not aldı!

Isparta çevre kirliliğini ve bölgenin çevre kirliliğini önlemek adına kurulan Çevre Analiz Laboratuvarı denetimden geçti. Çevre ve yakın illerden gelen kömürün de analizinin yapıldığı laboratuvar 2010 yılında kurulmuştu...

Şükrü Başdeğirmen: OSB’lerimiz yatırımcı bekliyor!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen yatırımcılara seslenerek Isparta’nın hammadde potansiyelinin kullanılmasını ve devlet teşviki de bulunan bu alana yatırım yaparak bir dünya markası yaratılması gerektiğini belirtti...

Isparta ovaları Haberi

Isparta ovaları

Isparta Tarım İl Müdürlüğü, Belediyeleri 'kaçak yapılaşmaya' karşı uyardı. Tarım arazilerini koruma planı kapsamında "büyük ova" statüsü verilen toplam 141 bölgede tarım dışı faaliyetlere izin verilmiyor. 


Çoğu ovanın Büyük Ova Koruma Alanı olarak belirlenmesine ilişkin açıklamaya göre amaç dışı kullanım, erozyon ve kirlenme gibi nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulması yaşanan ova bölgeleri tarımsal SİT alanı olarak tescillendi. Ayrıca tarım arazilerinin spekülatif yatırım amaçlı alınıp satılmasını önleyerek zorunlu olarak tarımsal üretimde kullanılması hedefleniyor.


Tarım Bakanlığı'nın teklifi ile Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar dahilinde Isparta'da da 4 ova, büyük ova statüsünde SİT alanı olarak tescillendi. 


Bölgede, Atabey ovası olarak bilinen Isparta Ovası, Gelendost Ovası, Senirkent Ovası ve Eğirdir Boğazova Ovası tarım dışı faaliyetlere karşı koruma altına alındı. 


Çözüm...