15 / 05 / 2024

israil El Halil konut planı

israil El Halil konut planı

İsrail Savunma Bakanı Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil bölgesindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Filistin El-Meyte'de yaşayan bedeviler İsrail'in yıkım tehditlerine karşı direniyor!

Batı Şeria’nın doğusunda yer alan ve işgal altında bulunan 35 Filistinlinin yaşadığı El-Meyte köyü, İsrail’in yıkım ve zorunlu göç tehdidine karşı direniyor. 

TİKA, El Halil kentindeki tarihi evleri restore ediyor! 

TİKA, El Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'nin çevresinde yer alan tarihi evleri restore etmeye devam ediyor. 

İsrail Batı Şeria’da Filistin’in 147 dönüm arazisine el koydu!

İsrail makamlarının işgal altında olan Batı Şeria’nın Beytullahim şehrinde toplamda 147 dönüm araziye el koymayı hedefleyen planı onayladığı belirtildi.

İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor!

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentinde 2 Filistinli aileye ait 3 evin daha yıkımını gerçekleştirdi.

Ürdün'den İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesindeki yıkımlara kınama!

Ürdün Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dayfulllah el-Fayiz, İsrail'in Hımsa el-Bakia bölgesinde yer alan Filistinlilere ait evlerin yıkmasını kınadı.

İsrail askerleri Batı Şeria'daki Filistinlileri evsiz bırakıyor!

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait evlerin yıkımına devam ediyor. Son olarak askerler  Batı Şeria'nın El Halil kentinde Filistinlilere ait bir evi "ruhsatsız" olduğu iddiasıyla yıktı.

İsrail askerleri Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı!

İsrail askerleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait evi bir "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi daha yıktı!

İsrail güçleri, El Halil kentine bağlı Yatta beldesi kırsalında "ruhsatsız" olması nedeniyle Filistinlilere ait bir ev ve iki depoyu daha yıktı.

İsrail Batı Şeria'da 2 Filistinli aileyi evsiz bıraktı!

İsrail güçleri, işgal altında olan Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil şehrinde Filistinlilere ait 2 evi "ruhsatsız" olduğu gerekçesiyle yıktı. 

Yahudi yerleşim birimleri Kudüs'e bağlanacak!

İsrail makamları tarafından işgal altında bulunan Batı Şeria’nın El-Halil bölgesi ve etrafındaki Yahudi yerleşim birimlerini Kudüs’e bağlamak için yeni yol açma projesine start verdi.

İsrail vatandaşı Filistinliler, topraklarına el konulmasını protesto etti!

İsrail vatandaşı Filistinliler, Tel Aviv yönetiminin ülkenin güneyinde yer alan Necef (Negev) Çölü’nde bulunan Hirbet el-Vatan köyündeki topraklarına el koymasını protesto etti.

Hamas'tan Harem-i İbrahim Camisi'ne asansör inşa edilmesine tepki!

Hamas Hareketi, El-Halil kentindeki Harem-i İbrahim Camisi'ne "büyük bir asansör" inşa edilmesini öngören projenin, Batı Şeria'daki mukaddesatı tehdit ettiğine dikkat çekti...

İsrail Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere ait evleri yıktı!

İsrail çeşitli gerekçelerle işgal ettiği Batı Şeria'da yıkıma devam ediyor. İşgalci ekipler El-Halil kentinde Filistinli bir aileyi daha evsiz bıraktı.

israil El Halil konut planı Haberi

israil El Halil konut planı

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, işgal altında bulunan Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentindeki yasa dışı Yahudi yerleşim biriminin genişletilmesi için ek konut inşası planlandığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Liberman, resmi Twitter hesabından konu ile ilgili paylaşım yaptı. Liberman, "El Halil'de geçen ay 31 yeni konut ve anaokulları inşasının onaylanmasının ardından Toptancılar Pazarı yakınında Yahudi yerleşim birimine ek yeni konut inşası planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

İsrailli Bakan ayrıca El Halil'deki Yahudi yerleşim birimlerini, son 20 yıldır hiç olmadığı kadar, genişletmeye devam ettiklerini söyuledi.

"Yediot Ahronot" gazetesi de El Halil kentindeki Eski Şehir bölgesinde bulunan Toptancılar Pazarı yakınında yeni konut inşa edileceğini duyurdu.

Gazete, inşa edilecek ek konut sayısına ilişkin bilgi yayınlamazken İsrail hükumetinin hukuk danışmanı Avichai Mandelblit'in inşa planını onayladığını belirtti.

Filistin...