04 / 05 / 2024

israil gazze imar

israil gazze imar

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği son saldırıda evi yıkılan onlarca Filistinli "evlerinin imar edilmeyişini" protesto etti. BMYK merkezi önünde bir araya gelen grup, "Yıkılan evlerimizi imar etmek istiyoruz" yazan dövizlerle yol kapattı.

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

Hamas yetkilisi Tavil: Gazze yeniden imar edilecek!

Hamas'ın ileri gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail saldırıları sonrasında yıkımların yaşandığı Gazze'nin yeniden imar edileceğini dile getirdi. 

İsrail'in saldırılarıyla Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bina yıkıldı!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail, onlarca binanın yerle bir olduğu Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bir binayı daha yıktı.

Gazze'deki Enes bin Malik apartmanı İsrail saldırısı nedeniyle yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle devam eden saldırılarda Enes bin Malik apartmanı da yerle bir oldu...

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde onlarca bina yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren devam eden saldırılarında onlarca çok katlı bina, konut, kurumsal tesis, okul, medya merkezi, emniyet ve hizmet merkezi yerle bir oldu...

İsrail, Gazze'deki çok katlı binaları vuruyor!

İsrail'in, abluka altındaki Gazze saldırılarında sivillerin oturduğu çok katlı yapıları hedef alarak, direniş güçlerinin iradesini düşürmeye ve savaşı bir an evvel kazanmaya çalıştığına dikkat çekiliyor.

israil gazze imar Haberi

israil gazze imar

İsrail'in Gazze'ye yönelik düzenlediği son saldırıda evi yıkılan onlarca Filistinli "evlerinin imar edilmeyişini" protesto etti.


Ambargoyu Kırma ve Yeniden İmar Heyeti'nin çağrısıyla Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği (BMYK) merkezi önünde bir araya gelen grup, "Yıkılan evlerimizi imar etmek istiyoruz" ve "Gazze abluka altında" ifadeleri yazan dövizler taşıyarak lastik yakıp yol kapattı.


Eylemde konuşan heyet üyesi Sümeyye Mesud, "Bizler bugün BM'ye İsrail'in Gazze Şeridi'ne çimento girişlerini durdurduğu haberini vermeye geldik. BM bu kararı durdurması için hızla müdahale etmelidir." ifadelerini kullandı.


Mesud, yıkılan ev sahiplerinin çocuklarıyla beraber teneke baraka ve çadırlarda trajik bir durumda yaşadıklarını kaydetti.


  İsrail, 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren "Koruyucu Hat" adını verdiği saldırılarını 26 Ağustos'ta sağlanan ateşkesle sona erdirmişti. İskan Bakanlığı, UNRWA ve BM Kalkınma Programı...