30 / 04 / 2024

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.



Gazze'de İsrail tarafından yıkılan ve içerisinde çok sayıda basın kuruluşun yer aldığı 13 katlı bina yıkıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu. Mehdi, açıklamasında sivillere ait binayı yıkması nedeniyle İsrail'in uluslararası mahkemelerde yargılanması gerektiğini söyledi. 

Yıkılan binanın yasalar ve uluslararası anlaşmalar gereği sivil tesislerin hedef alınması yasak olan bölgede bulunduğunu söyleyen Mehdi, uluslararası anlaşmaları ihlal edildiğini ve "tam teşekküllü savaş suçu" nedeniyle soruşturma başlatılması gerektiğini aktardı. 

İsrail in Gazze de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının 15 Mayıs tarihinde  yıktığı Cela binasında Amerikan merkezli haber ajansı Associated Press (AP) ve Katar merkezli televizyon kanalı Al Jazeera'na ek olarak sıra yerli ve yabancı 30'a yakın basın kuruluşunun ofisi ve sivillerin yaşadığı yaklaşık 30 daire yer alıyordu. 

2 bin bina 4 cami yıkıldı 

10 Mayıs'ta başlayan İsrail saldırılarında Gazze'de en az 2 bin binanın tamamen yıkılırken 15 bin bina da kullanılmaz hale geldi. Saldırılar sonucunda 4 cami ve onlarca karakolun tamamen yıkıldığını, sanayi bölgesindeki fabrikaların birçoğunun da kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Gazze'deki Filistin Çalışma ve İskan Bakan Yardımcısı Naci Serhan, ilk belirlemelere göre maddi zararın 150 milyon dolardan fazla olduğunu dile getirdi.

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

Gazzeliler enkaza uyandı! 17 bin konut ve iş yeri yıkıldı!


Geri Dön