08 / 05 / 2024

israil Gazze projelerine onay

israil Gazze projelerine onay

İsrail, Türkiye’nin Gazze’ye yönelik 3 projesini onaylarken, Gazze’ye doğalgaz boru hattı bağlanmasını da içeren teklif için de prensip kararı aldı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 2 bin konut yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında 2 bin konut yıkıldı.

İsrail'in Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibinden suç duyurusu! 

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yıktığı 13 katlı binanın sahibi Cevad Mehdi, Uluslararası Ceza Mahkemesine, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

İsrail'in saldırılarıyla Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bina yıkıldı!

Yaşanan son gelişmelere göre, İsrail, onlarca binanın yerle bir olduğu Gazze Şeridi'ndeki 6 katlı bir binayı daha yıktı.

Gazze'deki Enes bin Malik apartmanı İsrail saldırısı nedeniyle yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihi itibariyle devam eden saldırılarda Enes bin Malik apartmanı da yerle bir oldu...

İsrail'in saldırılarında Gazze Şeridi'nde onlarca bina yıkıldı!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 tarihinden itibaren devam eden saldırılarında onlarca çok katlı bina, konut, kurumsal tesis, okul, medya merkezi, emniyet ve hizmet merkezi yerle bir oldu...

İsrail, Gazze'deki çok katlı binaları vuruyor!

İsrail'in, abluka altındaki Gazze saldırılarında sivillerin oturduğu çok katlı yapıları hedef alarak, direniş güçlerinin iradesini düşürmeye ve savaşı bir an evvel kazanmaya çalıştığına dikkat çekiliyor.

İsrail'in Gazze saldırılarında yıkılan 270 ev için yeniden imar projesi!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Ziyara, İsrail'in 2014'te Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan 270'ten fazla ev için yeniden imar projesi başlattıklarını söyledi...

İsrail'in Gazze saldırılarında evi yıkılanlara kira yardımı yapılacak!

Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 6 aylık kira yardımı yapılacak...

İsrail'in yeni yaptırımları Gazze inşaat sektörünü etkileyecek!

Yıllardır süren abluka nedeniyle uzun süredir zor durumda olan Gazze'yi, İsrail'in getirdiği yeni yaptırımlar sonrası daha da zor günler bekliyor.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki tünelleri betonla kapatıyor!

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki tünelleri işlevsiz hale getirmek beton duvarla kapatıyor. İsrail ordusu, makineleri ve çalışanları korumak için taşınabilir beton duvarları kullanıyor.

İsrail'in Gazze'de yıktığı evlerin yüzde 75'i imar edildi!

İsrail'in 2014 yılında Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yıkılan evlerin yüzde 75'inin yeniden imar edildi.

israil Gazze projelerine onay Haberi

israil Gazze projelerine onay

Türkiye ile İsrail arasında 26 Haziran’da yapılacak normalleşme görüşmelerinin ardından Gazze’ye yönelik elektrik, su, altyapı ihtiyacını karşılayacak kritik projelerin devreye sokulması gündemde. Şu an camilerin yeniden inşası ağırlıklı 11 projeyle Gazze’de çalışmalarını yürüten Türkiye’nin 3 yeni projesi de İsrail tarafından onaylandı. İsrail, Türkiye’nin bir cami inşası projesini de değerlendirmeye aldı. Türkiye’nin Gazze ambargosunun hafifletilmesi şartı bulunurken, İsrail’in de Gazze’nin bir doğalgaz boru hattına bağlanması konusunda prensip kararı aldığı, Gazze Marine doğalgaz sahasının geliştirilmesine destek olacağı öğrenildi.


1902 NUMARALI ELEKTRİK PROJESİ


Gazze’ye yönelik deniz ablukası bulunması nedeniyle İsrail, bir gemi aracılığıyla Gazze’ye elektrik sağlanmasına sıcak bakmıyor. İsrail normalleşme sürecinin ardından Gazze’nin su, elektrik, enerji problemine yönelik olarak uluslararası desteklerle daha kapsamlı adımlar atabileceği sinyalini verdi. İsrail, bu yıl Gazze’ye 10 milyon metreküp...