09 / 05 / 2024

İsrail İmar Bakanlığı

İsrail İmar Bakanlığı

İsrail İmar Bakanlığı, Kudüs ve Batı Şeria'da bin 200 yeni Yahudi yerleşim birimi inşasına onay verdi. Konutlardan 800'ü Doğu Kudüs'te, 400'ü de Batı Şeria'da inşa edilecek...

Kanal İstanbul bakanlığın planında: 2028'e kadar...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul’a yer verildi. Kanal İstanbul’a “risk” olarak “ÇED olumlu kararının iptali ile Çevre Düzeni Planı ve İmar Planları’na karşı açılan iptal davaları” gösterildi. 

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in tahliye ve yıkım kararlarına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, İsrail'in Filistinlilere yönelik aldığı tahliye, yıkım ve müsadere kararlarına tepki gösterdi. 

Bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar mecliste!

İmar planında kamusal kullanım için tahsis edildiği halde bakanlıklara devredilen veya satılan taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Akyaka imar planı davasında Bakanlık'tan savunma istendi!

Muğlalıların, Akyaka Revizyon İmar Planına karşı 15 Ekim’den bu yana sürdürdükleri mücadelede yeni bir gelişme oldu. Doğal güzellikleri ve mimari yapıyı olumsuz etkileyecek Akyaka bölgesindeki planın iptali için çevrecilerin açtığı davayı onaylayan mahkeme, Bakanlık'tan savunma istedi.

Üçağız Yarımadası'nda tepki çeken villa için Bakanlık harekete geçti!

Antalya'nın Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz tarafından İmar Barışı kapsamında Yapı Kayıt Belgesi alınıp inşa edildiği villayla ilgili son karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilecek.

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in yasa dışı yerleşim inşa planlarına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Batı Şeria’da ilave yasa dışı yerleşim yerlerine onay verdiğine ilişkin haberlere yönelik açıklama yaptı.

Salda Gölü'nün imar planlarına Bakanlıktan onay!

Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı.

İmar planı değişikliklerinde değer artışı bakanlık ve belediyelere ödenecek!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, bugünkü yazısında ''İmar planı değişikliklerinde ortaya çıkacak değer artışı artık bakanlık ve belediyelere ödenecek'' konulu yazısını kaleme aldı. 

Müteahhitlerin otopark yönetmeliği tarih talebini bakanlığa sunacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeni inşa edilecek binalara otopark zorunluluğunun 31 Mart'ta yürürlüğe girecek olması sebebiyle kentteki müteahhitler yürürlük süresinin uzatılması talebiyle Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne geldi…

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı konut onayına tepki!

İsrail'in Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde yapılacak konutların inşasına onay verilmesine, Dışişleri Bakanlığından tepki geldi... 

Dışişleri Bakanlığı: İsrail'in yasa dışı yeni konut inşa kararını reddediyoruz!

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail’in işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerde 2 bin 342 yeni konutun inşa edilmesine onay vermesi bölgenin demografik yapısını değiştirmeye yönelik politikasının yeni ve açık bir örneğidir" açıklamasında bulundu...

İsrail İmar Bakanlığı Haberi

İsrail İmar Bakanlığı


İsrail İmar Bakanlığı, Ortadoğu barış görüşmelerinin ikinci turu öncesinde, Kudüs ve Batı Şeria'da bin 200 yeni Yahudi yerleşim birimi inşasına onay verdi. İmar Bakanı Uri Ariel, yaptığı açıklamada, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'da bin 200 yeni konut inşaatı için ihale açılacağını belirtti. Konutlardan 800'ünün Doğu Kudüs'te, 4OO'ünün de Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde inşa edileceği kaydedildi. Bakan Ariel, "Dünyada hiçbir devlet, nerede inşaat yapacağı, nerede yapamayacağı konusunda diğer ülkelerden talimat almaz" ifadesini kullanarak, ülke genelinde inşaat faaliyetlerinin devam edeceğini vurguladı. İsrail'in yeni yerleşim kararının, üç yıllık bir kesintinin ardından yeniden başlayan barış görüşmelerini tehlikeye atabileceği belirtiliyor. 



Yeni...