06 / 05 / 2024

İsrail parlamentosu Knesset

İsrail parlamentosu Knesset

İsrail parlamentosu Knesset, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı.

Avrupa Parlamentosu’ndan Airbnb yasası: Sınırlama geliyor!

Kısa zamanlı konut kiralamak için kullanılan uygulamalarla ilgili çok konuşulacak bir karar alındı. Paylaşılan detaylara göre Avrupa Parlamentosu, Airbnb gibi internet üzerinden kısa süreli konut kiralayan uygulamalara sınırlama getiren bir yasal düzenlemeyi kabul etti

Portekiz Parlamentosu gayrimenkul karşılığı vatandaşlık verme uygulamasını kaldırdı!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de gayrimenkul yatırımcılarının en çok ilgilendiği program olan Golden Visa için Portekiz Parlamentosu önemli bir adım attı ve gayrimenkul yatırımlarını program kapsamından kaldırma kararı aldı.

Schengen vizesi ile ilgili karar verildi! Avrupa Parlamentosu kabul etti!

Schengen vizesi alacaklar buna dikkat etsin. Avrupa Birliği Konseyi ile Avrupa Parlamentosu, Schengen vizesi ile o kararı verdi. İşte detaylar!

Avrupa Parlamentosu kripto varlıklara vergi getirilmesini talep etti!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) ortak borçlarının geri ödenebilmesi ve çeşitli programların finansmanı için şirketler, mali işlemler ile kripto varlıklara vergi getirilmesini istedi.

Avrupa Parlamentosu'ndan Bitcoin ve Ethereum kararı! O teklif reddedildi!

Avrupa Parlamentosu komitesi, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Bitcoin ve Ethereum gibi bazı kripto para birimlerine yasak getirecek kural teklifini reddetti.

Ukrayna Parlamentosu'ndan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasını onay!

Ukrayna Parlamentosu, Türkiye Cumhuriyeti ve Ukrayna arasında imzalanmış olan Kırım Tatarları için 500 konut anlaşmasına onay verdi.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Pakistan'da eyalet parlamentosu milletvekili arazi anlaşmazlığı nedeniyle öldürüldü!

Pakistan'ın Sindh eyaleti parlamentosu üyesi Şehnaz Ensar arazi anlaşmazlığı sebebiyle vefat eden kayınbiraderi Zahid Kohar'ın bir yeğeni tarafından öldürüldü

BM'den İsrail'in Batı Şeria'daki konut kararına uyarı!

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail Parlamentosu tarafından onaylanan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim planını hakkında uyarılarda bulundu.

İsrail, Yahudi yerleşimlerini meşrulaştıran tasarıyı onayladı!

İsrail'in Batı Şeria'da inşa ettiği illegal Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısı, oylamaya sunulduğu İsrail parlamentosu Knesset'te kabul edildi.

Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısı onaylandı!

İsrail parlamentosu Knesset, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı.

Irak Parlamentosu kaçırılan Türk işçilerin durumunu ele alacak!

Irak Parlamentosu'ndaki ilgili komisyonlar olağanüstü toplanarak, Bağdat'ın Sadr bölgesinde kaçırılan Türk işçilerin durumunu ele alacak. Abbas el-Beyati, konuyu yakından takip etmek için kriz masası kurduğunu hatırlattı.

İsrail Mısır ile olan 245 kilometrelik sınırını kapattı!

İsrail Mısır ile olan 245 kilometrelik sınırını kapattı. İsrail, son yapılan beton duvarlar ve tel örgü çalışmalarıyla Mısır ile olan 245 kilometrelik sınırının tamamını kapattığını açıkladı...

İsrail parlamentosu Knesset Haberi

İsrail parlamentosu Knesset

İsrail parlamentosu Knesset, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak yasa tasarısını onayladı.


Yahudi yerleşim birimlerinin meşrulaştırılmasına ilişkin yasa tasarısı Knesset Genel Kurulunda gerçekleştirilen ilk oturumda oylamaya sunuldu. Daha önce Amona Yahudi gibi illegal yerleşim birimlerinin boşaltılmasını öngören kanun metninde değişiklik yapılmasının ardından Genel Kurula sunulan tasarısı, ilk oturumda 49 oya karşı 59 oyla kabul edildi.


İsrail parlamentosu iç tüzüğüne göre yasa tasarısının kanunlaşması için üç farklı oturumda oylamaya sunulması ve oy çokluğuyla kabul edilmesi gerekiyor.


İsrail hükümeti, İsrail Yüksek Mahkemesinin Amona Yahudi'nin boşaltılmasına ilişkin verdiği kararın ardından mahkemeden söz konusu yerleşim biriminde yaşayan Yahudileri başka bir yere taşımak için 30 günlük süre istemişti.


Hükümet, kararın uygulanmasını engellemek için Knesset'ten Yahudi yerleşim birimlerini meşrulaştıracak bir kanun yasa tasarısı geçirmeyi planlıyordu ancak son günlerde yapılan...