14 / 05 / 2024

israilli turist arttı

israilli turist arttı

Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Turist sayısı yüzde 53 arttı!

Temmuz ayı içerisinde Türkiye’ye gelen yabancı sayısı geçtiğimiz senenin aynı ayına göre yüzde 52,84 arttı.

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı!

Ordu’da Körfez ülkelerinden gelerek gayrimenkul sahibi olan Arap turist sayısı her geçen gün artış kaydediyor. Arapların Ordu'dan gayrimenkul alımı arttı.

Otellerde yerli turist sayısı arttı!

Kurban Bayramı tatili nedeniyle son yaz tatili fırsatını yakalayan yerli turist, sahil kentlerine akın ediyor. Başta Antalya olmak üzere kıyı otellerine yaklaşık 400 bin tatilci geldi.

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

2015'in ilk yarısında İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul’a Ocak-Haziran 2015 döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre gelen turist sayısında %5.5 artış gerçekleşti. Orta Doğu ülkelerinden gelen turistler bu yıl, Tarihi Yarımada’ya yoğun ilgi göstermeye başladı.

İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, bu yılın ocak-haziran döneminde İstanbul'a gelen yabancı sayısı, geçen yıla göre yüzde 5,5 arttı.

İstanbul'da turist sayısı yüzde 5.5 arttı!

İstanbul'a 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,5 artışla 5 milyon 680 bin 398 turist geldi. Geçen yılın aynı dönemine göre hava yoluyla gelenler yüzde 5,4, deniz yoluyla gelişler ise yüzde 10,6 artış gösterdi.

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.

İstanbul'u ziyaret eden turist sayısı yüzde 7 arttı!

İstanbul'u beş ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla 4 milyon 589 bin 41 turist ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre havayoluyla gelişler yüzde 6,8, denizyoluyla gelişler ise yüzde 9,9 artış gösterdi.

İngiltere'den Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 2.5 arttı!

İngiltere'den Antalya'ya gelen turist sayısındaki artış ise yüzde 2.5 oldu. 2014'te 68 bin 761 İngilizin geldiği Antalya'ya bu yıl gelen turist sayısı 70 bin 497 oldu.

Kızkalesi'ne gelen turist sayısı arttı!

Mersin'in önemli tarihi miraslarının başında gelen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne de giren Kızkalesi'ne, tanıtım çalışmalarının da etkisiyle daha fazla turist gelmesi bekleniyor.

israilli turist arttı Haberi

israilli turist arttı

Antalya'ya gelen İranlı turist sayısı ocak-nisan döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 463,9, İsrailli turist sayısı ise yüzde 146,5 arttı. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından hazırlanan mayıs ayı sektör raporuna göre, Antalya'ya yılın ilk 4 ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 artarak 1 milyon 318 bin oldu. Kent geçen yıl 1 milyon 253 bin kişi ağırlamıştı. Ocak-nisan döneminde Antalya, Alman pazarında yüzde 4,4 düşüşle 466 bin 816'ya geriledi. Rusya pazarında ise büyüme sürdü. İlk dört ayda yüzde 17,9 büyüyen Rusya pazarı 210 bini aştı. 


Öte yandan Antalya, Hollanda ve İngiltere pazarlarında yüzde 4'ün üzerinde büyüme yakaladı. Geçen yıl gerileyen İran pazarı ise 4 kattan fazla gelişme gösterdi. Ocak-nisan döneminde İran pazarı...