29 / 04 / 2024

İşsizlik Fonu ev önerisi

İşsizlik Fonu ev önerisi

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bugüne kadar İşsizlik Fonu’nda toplanan yaklaşık 90 milyar lira’nın sadece yüzde 10’luk kısmı 9 milyar lira ile Türkiye’de hem hiç evi olmayanlara ayda 300 lira ile 150 bin konut yapılabileceğini söyledi..

Ev İşçileri Raporu açıklandı; Ev işçileri işsizlik ödeneğinden yararlanamıyor

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikasının yayımladığı rapor kapsamında, Türkiye'de 1 milyon 200 bin civarında ev işçisinin olduğu ve bu işçilerin yüzde 80'inin kayıt dışı çalıştığı bildirildi. İşte merak edilen haberin ayrıntıları...

Ev hanımları bu tasarruflu çamaşır makinesi tam sizlik! 24 Ocak 2023 fiyat listesi

Ev hanımlarını düşünen bu indirim kampanyasını kaçırmayın!  Bu ürüne 1000 TL indirim ile sahip olabilirsiniz.

İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 12 milyar lira nereye gitti?

Sayıştay’ın Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve bağlı birimi İşsizlik Sigortası Fonu hakkında hazırladığı 2021 yılı denetimlerine göre, İşsizlik Sigortası Fonu’nda, geçmiş yıllarla birlikte ortaya çıkan “olumsuz faaliyet sonucu” 28 milyar 975 milyon TL’lik açık çıktı. 

İşsizlik Sigortası Fonu’nun toplam varlığı 3 milyar TL arttı

İşsizlik Sigortası Fonu’nun menkul kıymet ve nakit varlığı haziran ayının sonunda 106 milyar 127,6 milyon TL seviyesine yükseldi.

İşsizlik Sigortası Fonu mayısta 127.3 milyar liraya geriledi!

Koronavirüs salgını sebebiyle daha etkin uygulanmaya başlayan kısa çalışma ödeneği ile birlikte gerilemeye devam eden İşsizlik Sigortası Fonu, mayıs ayında 127.3 milyar liraya düştü.

1177 liralık ücret desteğinden yararlananlar dikkat!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19 karşı önlemler içeren düzenlemeyle ilgili "Nakdi ücret desteğinden yararlanan çalışanlarımız, Genel Sağlık Sigortalı sayılacak ve sigorta primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak." dedi.

Destek ve işsizlik sigortası ödemeleri evlerde yapılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, işsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemeleri, vatandaşlara PTT çalışanları tarafından 6 Nisan'dan itibaren konutlarında teslim edileceğini söyledi.

Gayrimenkul Yatırım Fonu tanıtıldı!

Gayrimenkul Yatırım Fonu Tanıtım Etkinliği'ne ev sahipliği yapan Yıldırım Kule, Omurga Capital Genel Müdürü Oğuz Kösebay ve Omurga Capital Emlak Yatırımları Direktörü İlhami Akkum'u ağırladı.

2016'da 22 bin ev barınma yardımı aldı!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, yoksul vatandaşlara 25 bin liraya kadar ev yapımına ve ev satın alımına yönelik barınma yardımında bulundu.

KGF kredileri arsa ve ev harcamalarına gidiyor!

Kredi Garanti Fonu (KGF) kredileri 140 milyar liraya ulaştı. KGF kredileri birçok firmaya kaynak oluyor. Firmalar aldığı kaynak ile lüks otomobil, arsa, ev gibi harcamalara giriyor.

Nef çalışanlarını ev sahibi yapıyor!

Çalışan mutluluğu için Aile Fonu kuran Nef, çalışanlarının başarılı çocuklarının hem eğitim masraflarına destek oluyor hem de burs veriyor. Binlerce müşterisini ev sahibi yaparken, kendi çalışanlarını da unutmadı.

Emekliler uygun koşullarda ev sahibi olacak!

65. Hükümet'in çalışmalarına göre, emekliler uygun koşullarda ev sahibi yapılacak. Ev alana kredi desteği verilecek. İş hayatına atılan kadınlara para verilecek, tazminat fonu gelecek..

Garanti'den İşsizlik Sigortalı Mortgage kampanyası!

Mortgage Uzmanı Garanti; “İşsizlik Sigortalı Mortgage” kampanyasıyla, ücretli çalışanları avantajlı koşullarla ev sahibi yaparken, işsizlik teminatıyla da kendilerini güvenceye almalarını sağlıyor.

İşsizlik Fonu ev önerisi Haberi

İşsizlik Fonu ev önerisi

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bugüne kadar İşsizlik Fonu’nda toplanan yaklaşık 90 milyar lira’nın sadece yüzde 10’luk kısmı 9 milyar lira ile Türkiye’de hem hiç evi olmayanlara ayda 300 lira ile 150 bin konut yapılabileceğini hem de sektörün hareketlendirilerek mimardan mühendise, teknisyenden işçiye birçok alanda işsizliğe çözüm üretilebileceğini söyledi.


İşsizlik Fonu’nun devlet için ciddi bir kaynak haline geldiğini, fonda toplanan 90 milyar lira yani eski parayla 90 katrilyon liranın çok düşük miktarının işsizlere ödendiğini geri kalan dev miktarın farklı alanlarda kullanıldığını belirten Aslan, “ Toplanan para inanılmaz bir rakam. Sadece bu paranın yüzde 10’luk kısmı ile ekonomide ciddi bir hareketlilik sağlanır.  2012 yılında fondaki miktarın yüzde onunun Güneydoğu Anadolu Projesi’ne (GAP) aktarıldığı belirtiliyor. Biz de diyoruz ki bir yüzde 10’luk...