06 / 05 / 2024

istanbul 3.köprü uzunluğu

istanbul 3.köprü uzunluğu

Üçüncü boğaz köprüsünde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 24 saat vardiyalı sistemle gerçekleştirilen 3. köprünün inşaat çalışmalarıyla, köprünün her iki yakadaki ayaklarının uzunluğu 90 metreyi geçti.

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

İşte İstanbul'un 3 köprüsü arasındaki farklar!

Hürriyet Gazetesi muhabirleri geçtiğimiz günlerde açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü dün deneyimledi. Muhabirler, Maltepe’den yola çıkıp Bağcılar’a giderek 3 köprü arasındaki mesafe farkını hesapladı.

3. Köprü inşaatı Korelileri İstanbul'a bağladı!

3. Köprü inşaatında çalışan Güney Koreli personel İstanbul'da temelli kalmayı, hatta evlenmeyi planlıyor.

3.Köprü'nün inşaatından son kareler!

Anadolu ve Avrupa yakasını birbirine bağlayacak olan 3. Köprüde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Köprüde ve Kuzey Marmara Otoyolu’nda şu ana kadar yapılan çalışmalar ise aşama aşama görüntülendi. İşte o görüntüler;

Rakamlarla Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3.köprü)!

3. Boğaz Köprüsü'nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi Odayeri-Paşaköy bölümü, 60 kilometrelik 8 şeritli ana yoldan oluşacak. Garipçe-Poyrazköy arasındaki 3. köprü 1408 metre uzunluğunda...

8. İdare mahkemesi 3.köprü güzergah planı değişikliği kararını bildirdi!

Kuzey Ormanları Savunması ile Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası'nın da aralarında bulunduğu meslek odaları, 3.Köprü güzergahını içeren plan değişikliğinin iptaline ilişkin 8. İdare Mahkemesinin verdiği karar hakkında basın toplantısı düzenledi.

3.Köprü’nün bağlantı yolları kesildi!

Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda 8. İdare Mahkemesi, 3. Köprü'nün bağlantı yollarının yapımını durdurdu. Mahkeme planın Boğaziçi Kanunu’na göre hukuka aykırı olduğu tespitlerinde bulundu.

Yücel Çelikbilek'ten 3. Köprü'ye ziyaret!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Yavuz Sultan Selim Köprüsü inşaatını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Çelikbilek, 3. Köprü'nün üzerinden raylı sistem geçen tek katlı asma köprü olarak dünyada ilk olduğunu vurguladı.

3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdı!

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşım alanındaki mega projelerin konut sektörüne getirdiği hareketliliğe işaret etti. Durbakayım, 3. köprü ve 3. havalimanı arsa fiyatlarını artırdığını söyledi...

3.havalimanı ve 3.köprüde kesilen ağaçlar için 5 fidan dikilecek!

'Çılgın Projeler' için ağaç kesimi polemiği Meclis'e taşındı. 3. Köprü, 3. Havalimanı ve bağlantı yolları için ne kadarlık orman alanın yok edildiğini soran CHP'li Umut Oran'a cevap, Orman ve Su İşleri Bakam Veysel Eroğlu'ndan geldi..

3. köprü inşaatından son durum fotoğrafları!

IC İçtaş – Astaldi JV tarafından çalışmaları yürütülen 3. köprü projesinin 2014 yılı bitiminde son hali görüntülendi. İşte 29 Ekim 2015 tarihinde açılacak olan 3. köprü projesinin son fotoğrafları...

3. köprü ve kanal, Riva’yı uçuracak!

İstanbul Riva, hem yatırımcıların hem de doğal hayat yaşamak isteyenlerin tercihi. 3. köprü, Kanal Riva gibi projelerde değeri yükselen bölge, geniş yeşil alanlarıyla öne çıkıyor.

istanbul 3.köprü uzunluğu Haberi

istanbul 3.köprü uzunluğu

24 saat vardiyalı sistemle gerçekleştirilen çalışmalarda, köprünün her iki yakadaki ayaklarının uzunluğu 90 metreyi geçti. Çoğunluğu Türk mühendislerin görev yaptığı şantiyede aralarında Japonların da bulunduğu yabancı mühendisler de buluyor. Hummalı bir çalışmanın sergilendiği köprü ayaklarında sürekli beton dökümü gerçekleştirilerek günde 2-3 metre yükselmesi sağlanıyor. Bir kule ayağında 65 işçi çalışıyor. Köprünün 2015’te trafiğe açılması hedefleniyor. Köprü 58.4 metrelik tabliye genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metre ana açıklığı ile üzerinde demiryolu geçişi olan dünyanın en uzun ve 320 metre kule yüksekliği ile dünyanın en yüksek kulesine sahip köprüsü olacak.


Milliyet...