21 / 05 / 2024

İstanbul ADMİP

İstanbul ADMİP

Afet Acil Durum Önleme, Müdahele ve İyileştirme Planı olan ADMİP nedir? ADMİP'in özellikleri nelerdir? İşte Afet Acil Durum Önleme, Müdahele ve İyileştirme Planı ile ilgili merak ettikleriniz...

İstanbul Eyüp'te 1939'da 1500 liraya satılık ahşap ev!

İstanbul Eyüp'te 1939 yılında ahşap bir ev 1500 liraya satışa çıkarılmış. İlanda evin 7 odası olduğu belirtilmiş...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Yeniköy Konakları'nın kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO projelerinden İstanbul Eyüp Alibeyköy Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin (Yeniköy Konakları), kesin kabulü yapılmış olup, kesin kabul tutanağı 24 Şubat 2022 tarihinde onaylandı.

Özak GYO Göktürk 2 projesi geliyor! Yeni proje!

Özak GYO'nun İstanbul Eyüp'te hayata geçireceği Göktürk-2 projesinin inşaat işlerinin İnt-Er Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılmasına karar verildi. 

Özak GYO Göktürk-2 projesinin inşaat işlerini İnt-Er Yapı İnşaat üstlenecek!

Özak GYO'nun İstanbul Eyüp'te hayata geçireceği Göktürk-2 projesinin inşaat işlerinin İnt-Er Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılmasına karar verildi. 

Medicine Hastaneleri'nden İstanbul'a 2 yeni yatırım!

Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde bitirmesinin ardından 28 yaşında Medicine Hastaneleri'ni kuran Dr. Yusuf Elgörmüş, hayali olan üniversite projesini geçtiğimiz sene İstanbul Kağıthane'de hayata geçirdi. 

İstanbul Eyüp'teki kentsel dönüşümde son durum ne?

İstanbul Eyüp'te Akşemsettin, Karadolap, Çırçır, Yeşilpınar Mahallelerinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi 6 bin 500 konut içerirken 30 bin kişiyi etkileyecek.

Eyüpsultan'daki 5 dönümlük parsel yeşil alan oldu!

İstanbul Eyüp’te üzerinde yıllardır İETT peronu ve kreş yer alan yaklaşık 5 dönümlük parselin imar planları mahkeme tarafından iptal edilince İBB yönetimi tarafından yeni bir plan düzenlendi. Fakat plan AKP ve MHP'li üyeler tarafından reddedildi. 

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

Kanal 7 haber stüdyoları Knauf Türkiye’yi tercih etti!

Knauf Türkiye, 77 dB üzeri ses yalıtımı ve 120 dakikaya kadar yangın yalıtımı ile Kanal 7'nin İstanbul Eyüp’te bulunan haber stüdyosunu yeniledi...

Yeniköy Konakları'nı Aydur İnşaat yapacak!

Emlak GYO'nun İstanbul Eyüp Alibeyköy Projesi İkmal İnşaatı İşi'nin sözleşmesi, Aydur İnşaat ile 216 milyon 500 bin TL'ye imzalandı.

Çapa’da yerinde dönüşüm eylemi!

İstanbul Üniversitesi’nin Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan öğretim üyeleri, hastanenin bir an önce yerinde dönüşmesi için eylem yaptı.

Çapa bir depreme daha dayanamaz!

İstanbul’da yaşanan depremden sonra birçok bina incelemeye alındı. Yapılan deprem risk analizlerine göre İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nin (Çapa Hastanesi) büyük tehlike içerdiği bildirildi...

İstanbul ADMİP Haberi

İstanbul ADMİP

ADMİP nedir?

ADMİP açılımı; Afet Acil Durum Önleme, Müdahele ve İyileştirme Planı olarak karşımıza çıkıyor.


Türkiye Ulusal Afet Müdahale Planı ve ADMİP 

Başbakanlık AFAD tarafından yayımlanan Türkiye Ulusal Afet Müdahale Planı (UAMP); afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamakta, afet öncesi, sırası ve sonrasındaki temel prensipleri belirlemektedir. 


UAMP ulusal boyutta afet ve acil durumlarda müdahale çalışmalarının nasıl yürütüleceğini ortaya koyan bir üst plan olup, esnek ve modüler yapısıyla yerel planların önünü açmakta ve onlara destek olmaktadır. 


ADMİP çalışmaları, UAMP’ta belirlenen ilkeler dikkate alınarak ve ilgili bakanlıklar başta olmak üzere tüm üst kurullar ve kurumlar ile işbirliği içerisinde ve İstanbul’daki tüm paydaşları kapsayacak şekilde geliştirilmektedir.


ADMİP’in Özellikleri 


İstanbul AFAD tarafından hazırlanan ADMİP, İstanbul’da meydana gelecek...