13 / 05 / 2024

İstanbul atık yakma tesisi

İstanbul atık yakma tesisi

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

Kanal İstanbul atık su sorununu çözecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayalim dediği ve tartışmalara neden olan çılgın proje Kanal İstanbul'da ilk köprünün temelinin ne zaman atılacağı belli oldu. Kanal İstanbul projesiyle İstanbul'un atık su sorunu çözüme kavuşacak...

İstanbul katı atık yakma tesisine Doka'dan iskele ve kalıp sistemi! 

İBB'nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi'yle inşa edilen tesis Avrupa'nın en büyük katı atık bertaraf ve enerji üretim tesisi olacak. Kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminin yapan Doka Kalıp Türkiye Genel Müdürü tesisin 2020 Mart ayında tamamlanacağını söyledi.

İzmir Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi mi yapılacak?

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, hazırladığı önerge ile İzmir'in Foça ile Aliağa ilçeleri arasındaki Gölyazı mevkiinde atık yakma tesisi yapılacağına ve bazı atıkların bu bölgeye gizlice gömüldüğüne dair iddiaları sordu..

Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı törenle Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tesis açıldı...

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

Melen Çayı kenarındaki katı atık tesisin ÇED kararı iptal edildi!

Düzce’de, İstanbul`un su kaynakları arasında bulunan Melen Çayı kenarında kurulan Düzce İli Belediyeleri Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu kararını mahkeme iptal etti.

Esenyurt atık geri kazanım ilavesi projesinin toplantısı 19 Kasım'da!

İstanbul Esenyurt'ta bulunan tesiste ramat-tehlikeli-tehlikesiz atık geri kazanım ilavesi yapılmasına ilişkin ÇED toplantısı 19 Kasım 2015 günü saat 11:00'da yapılacak.

Temiz Deniz Süpürgesi 2.7 ton atık topladı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu desteği ile seferine çıkan Temiz Deniz Süpürgesi 8 günde İstanbul Boğazı’nda 2 ton 790 kg atık topladı. Ağaoğlu Şirketler Grubu çevreye duyarlı çalışmalarından dolayı Yeşil Ekonomi Ödülü’ne layık görüldü.

Tuzla Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Tesisi halk toplantısı 21 Mayıs'ta!

İstanbul Tuzla ilçesinde İssan Kimya San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Atık Madeni Yağ Geri Dönüşüm Tesisi Kapasite Artışı Ve Tehlikeli Atık Geri Kazanım Faaliyeti projesi ile ilgili halk toplantısı 21 Mayıs'ta düzenlenecek.

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planı hazırlanıyor!

Ulusal Atık Yönetimi ve Eylem Planının hazırlanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSTAÇ A.Ş arasında 26 Kasım 2014 Çarşamba günü Ankara’da bir protokol imzalandı.

Bakanlık atık yağ çalışmalarına hız verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermesini önlemek için başlattığı çalışmalara hız verdi. Atık yağlar konusunda merkezi en fazla arayan şehir İstanbul oldu

Çanakkale Bayırköy'e atık su arıtma tesisi kuruldu!

Kaymakamlık, il genel meclis üyelerinin desteği ve eski belediye başkanı Cihat Bingöl girişimleri ile bulduğu İstanbul Maslak Rotary Kulübü ’nün finansmanlığı ile kurulan Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı.

İZAYDAŞ atık ara depolama tesisinin inşaatını tamamladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme A.Ş (İZAYDAŞ) yeni bir yatırıma imza atıyor. İZAYDAŞ, atık ara depolama tesisinin inşaatını tamamladı.

İstanbul atık yakma tesisi Haberi

İstanbul atık yakma tesisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Katı Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi Projesi İstanbul'un katı atıklarının yüzde 15'ini bertaraf edecek. Bu atıklardan 1,5 milyon kişinin elektrik ihtiyacı karşılanacak. 

Tesisin kalıp ve iskele sistemleri Doka Kalıp temin etti. İBB iştiraklerinden İstaç A.Ş’nin uygulama müşavirliğini yaptığı, Hitachi Z.I. & Makyol ortaklığının yüklenicisi olduğu tesis tamamlandığında, işletmesini de İstaç A.Ş. yapacak.

Projenin paydaşlarından olan ve tesisin kalıp ve iskele sistemlerinin projelendirmesini ve teminini yapan Doka Türkiye’nin Genel Müdürü Ender Özatay, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul için böylesi önemli ve büyüklüğüyle Dünya klasmanında bir projenin parçası olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. 

Kaba yapım inşaatına Aralık 2018’de başlanıldığını belirten Ender Özatay, inşaatta Doka’nın ürünlerinden D2 Döşeme İskele sistemleri, Frami Xlife Panel Kalıp, Framax Xlife Panel Perde Kalıbı, 150F...