06 / 05 / 2024

İstanbul avm koronavirüs tedbirleri

İstanbul avm koronavirüs tedbirleri

Alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmasının ardından birçok insan akın etti. Koronavirüs salgını sebebiyle alınması gereken tedbirlere AVM'lerde uyulmadığı gözlendi. Virüsün daha fazla yayılmaması için AVM'lerde yeni önlemler alındı...

Koronavirüs AVM sektörünü nasıl etkiledi?

Türkiye'nin önde gelen varlık yönetim şirketlerinden biri olan Esas Gayrimenkul CEO'su Cem Eric, Türkiye'de AVM sektörünün koronavirüs salgınından nasıl etkilendiğini açıkladı.

Koronavirüs salgınıyla yazlık evler kışlık oldu!

Koronavirüs sürecinde bir yandan köye dönüş devam ederken, diğer yandan “İstanbul’dan ayrılma arzusu” olan aileler farklı şehirlere taşınıyor. Bu dönemde yazlıklar da kışlık olarak kullanılacak.

İstanbul'da konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs salgını sonrası birçok bölgede konut fiyatları arttı. Peki İstanbul'da konut fiyatları ne oldu? İşte İstanbul'da konut fiyatlarında yaşanan değişimler...

Koronavirüs İstanbul'da konut fiyatlarını artırdı mı?

Koronavirüs salgını konut trendlerinde değişikliğe sebep oldu. Salgın sürecinde izole olmak isteyen ve kalabalıktan kaçmak isteyen vatandaşlar, villa tipi konut arayışlarını artırdı. Peki İstanbul çevresinde hangi ilçelerde konut arayışı arttı? Koronavirüs İstanbul'da konut fiyatlarını artırdı mı?

Bu ilçelerde evi olanlar yaşadı! Koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgının ülkemizde etkilerinin görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana İstanbul’un çevre bölgelerinde ev fiyatları yüzde 20 artış gösterdi....

Yabancılar koronavirüs dinlemedi! Nisan’da 790 konut aldı!

Ülkeler arası ticaretin durduğu koronavirüs salgını döneminde Türkiye 790 konutu yabancılara sattı. Aynı dönemlerde Avrupa ve ABD’de yabancıya neredeyse hiç konut satışı yapılmadı. Yabancılar en çok mega kent İstanbul’dan konut aldı.

Tüketicilerin yarısı Koronavirüs sonrası cadde mağazalarını tercih edecek!

GfK araştırmasına göre, her 2 kişiden biri tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sona erdiğinde AVM içindeki mağazalar yerine cadde üzerindeki mağazalardan alışveriş yapacak.

Koronavirüs sonrasında hangi illere talep arttı?

Emlakjet verilerine göre, koronavirüsünün büyük riske neden olduğu şu süreçte Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde konut arayan kişilerin sayıları azaldı.

VEGA AVM’lerde kiralara koronavirüs molası!

Türkiye'de faaliyet gösteren 6 VEGA AVM, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süreci geçene kadar iş ortaklarından kira almıyor.

Koronavirüs sonrası evler aralıklı yapılacak!

Birol Güven, koronavirüs sonrasında yaşam tarzlarının değişeceğini belirtti. Güven, "Yakın bir gelecekte insanlar şehirlerin dışına yerleşecek ve evler aralıklı yapılacak. Ekmek ve iş İstanbul’daydı ama artık İstanbul’da yaşamak için hiçbir sebep kalmadı" dedi...

Karmod'dan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne koronavirüs polikliniği!

Karmod Prefabrik, İstanbul'da yer alan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni tip koronavirüs (Kovid-19) polikliniği kurdu.

Konut sigortasında koronavirüs destekleri!

Konut sigortalarına koronavirüs önlemleri alınmaya devam ediyor. Sigorta şirketleri koronavirüs kapsamında birçok önlem alarak, yeni düzenlemeler yaptı...

TOKİ’den koronavirüs tedbirleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yayımlanan genelgeler doğrultusunda tüm şantiyelerinde gerekli tedbirlerin alındığını açıkladı.

İstanbul avm koronavirüs tedbirleri Haberi

İstanbul avm koronavirüs tedbirleri

Bilim insanlarının virüsü daha da yayacağından endişe ettiği alışveriş merkezlerindeki klimalı havalandırmalara yasak getirildi. İlk yasak İstanbul'daki AVM'lerde uygulandı. AVM'ler sadece yüzde 100 temiz havayla havalandırılacak.

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre, açılmalarına karar verilmesinden sonra halkın adeta hücum edip önünde uzun kuyruklar oluşturduğu alışveriş merkezlerinde klimalı havalandırma sistemleri yasaklandı.

İlk etapta İstanbul'daki AVM'ler için uygulamaya giren yasakların ülke genelinde de yayılacağı belirtildi. Çok sayıda insanın alışveriş yapacağı geniş alanların yeni düzenlemeyle birlikte sadece yüzde 100 temiz hava yoluyla havalandırılması yapılacak.

Klimalı havalandırma sistemi içerideki havayı sistemde dolaştırıp tekrar içeri aldığı için salgının AVM'lerde çok hızlı bir şekilde yayılabileceği belirtildi ve uzmanlar tarafından uyarılar yapıldı.

Para cezası kesilecek

Yeni düzenlemelere uymayan AVM'ler için 3 bin 10 TL ceza uygulanacak.

İstanbul'daki tüm ilçelerdeki AVM'lerin kurallara uyup uymadıkları...