17 / 05 / 2024

istanbul barajlarının son durumu

istanbul barajlarının son durumu

İstanbul'da aralıklarla bir haftadır devam eden yağışlar, barajların doluluk oranını artırmasa da mevcut su hacminin azalmasını önledi. Yağışlar, barajların suyunu artırmasa da doluluk oranını korudu.

Çeyrek altın ne kadar 2024 bugün son dakika? İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları bugün kaç lira?

İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Çeyrek altın ne kadar 2024 bugün son dakika? 18 Nisan Perşembe son dakika altın fiyatları.

İstanbul'daki sağanaklar barajları nasıl etkiledi? Sağanak yağış sonrası barajların doluluk oranı belli oldu

İstanbul'da dün etkili olan sağanak yağış ve fırtınadan sonra kentin bazı noktalarında çeşitli hasarlara neden olduğu belirtildi. Dün aralıksız süren şiddetli sağanakla beraber barajlardaki doluluk oranı da belli oldu. İşte barajların doluluk oranları ve haberin ayrıntılar...

İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 23,25'e yükseldi

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı son yağışların ardından yüzde 7,07 yükselerek yüzde 23,25 seviyesine ulaştı. İşte barajların son durumu ve haberin tüm detayları...

İstanbul’da barajlar alarm veriyor! İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı yüzde 17.8 oldu

İstanbul’da Avrupa Yakası’nda bulunan ve su sağlayan Terkos ile Büyükçekmece barajlarında su seviyesinin kritik seviyelere inmesi ve son aylarda yaşanan kuraklık, yağmurların yağmaması sebebi ile İstanbul'a su sağlayan barajlarının doluluk oranı çok azaldı. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da barajlar alarm veriyor son 40 günlük su kaldı!

Son dönemde beklenen yağışların gelmemesi sebebi ile her geçen gün barajlardaki kuraklık giderek gün gün artarken, konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Aylardır yağışsız geçen yazın ardından gelen kurak sonbahar ile barajlarda dip seviyeyi görüyor. Alarm veren barajların son durumu, işte haberin ayr

Borsa İstanbul haftanın son gününü de rekorla açtı! Borsa güne 6.925,41 puandan başladı! 

Borsa İstanbul'da haftanın son günü de rekorla geldi. Bugün açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 69,31 puan yükselişle ve yüzde 1,01 değer kazancıyla 6.925,41 puanı gördü. İşte ayrıntılar...

Borsa İstanbul haftanın son gününe yüzde 2,88 artışla başladı! BIST 100 endeksi 5.102,56 puanla günü açtı!

Borsa İstanbul'daki son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından merak ediliyor ve BIST100 endeksinin kaç puan olduğu araştırılıyor. Peki Borsa İstanbul haftanın son gününe nasıl başladı? İşte Borsa İstanbul'daki son durum...

Barajların son durumu nedir? Barajlarda aktif doluluk oranı ne demek? İstanbul'da barajların doluluk oranı yüzde kaç?

Baraj doluluk oranı artan sıcaklıklardan dolayı merakla araştırılıyor. İşte 17 Mayıs 2023 barajların son durumu nedir? İşte detaylar!

TOKİ İstanbul kura tarihleri peş peşe açıklandı! Hemen İstanbul TOKİ Mart kura takvimine bakın! Son dakika!

Merakla beklenen tarihler resmen belli oldu. TOKİ İstanbul kura tarihleri peş peşe açıklandı! Hemen İstanbul TOKİ Mart kura takvimine bakın! Son dakika!

İstanbul Yeni Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

29 Ekim'de ilk etabı açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda sona yaklaşılıyor. 3. Havalimanı'nın son hali havadan görüntülendi. 

Piyalepaşa İstanbul'da yılın son kampanyası başladı!

Beyoğlu'nda yükselen Piyalepaşa İstanbul’da yılın son kampanyası başladı. Projede fiyatlar 800 bin TL'den başlangıç gösteriyor..

HEP İstanbul’da yılın son fırsatı!

HEP İstanbul’da yılın son fırsatını sunuyor. Kampanya kapsamında hayallerinin evine sahip olmak isteyenler; 31 Aralık 2016 tarihine kadar, sadece yüzde 4 peşinat ödeyerek ev sahibi olabilecek.

İstanbul'daki barajların doluluk oranı geriledi!

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajların doluluk oranı son 15 gün içinde yüzde 2,5 azalarak yüzde 36,48 olarak tespit edildi.

istanbul barajlarının son durumu Haberi

istanbul barajlarının son durumu

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) verilerinden derlenen bilgiye göre, kente su sağlayan ve toplam 863 milyon 770 bin metreküp su tutma kapasitesine sahip barajlardaki mevcut su hacmi bugün itibariyle 242 milyon 2 bin metreküp oldu. 


Kış aylarının kurak geçmesi, baharda da yeterince yağış düşmemesi barajların su miktarının azalmasına yol açtı. Kentte aralıklarla devam eden, sık sık da dolu ve sağanak şeklinde düşen yağışlar, barajlardaki su miktarında önemli ölçüde artışa yol açmadı.


Ancak son yağışlar, her gün yaklaşık 2 milyon 400 bin metreküp suyun verildiği kentte nemin korunmasını sağlayarak su miktarının azalmasını önledi. 


Yağışların başladığı günlerde barajların doluluk oranı yüzde 27,77 iken, bugün 27,87 olarak ölçüldü....