15 / 05 / 2024

İstanbul Belediyesi tarihi

İstanbul Belediyesi tarihi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın bulunduğu Saraçhane Belediye Sarayı'nın nüfusu henüz 3 milyon olan İstanbul için yapıldığı ortaya çıktı... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarihi yapıları ayağa kaldırıyor.

Tarihi Yarımada'da dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Yarımada'yı sil baştan değiştirecek. “Tarihi ve kültürel miras alanlarında kentsel dönüşüm planlama yaklaşımı geliştirilmesine yönelik analitik etütlerin yapılması” hizmet alımı ihalesi bugün yapılacak.

Fatih Belediyesi'ne sit alanında inşaattan dolayı soruşturma mı açılacak?

İstanbul’da tarihi surların dibinde yer alan, 1500 yıllık Yedikule Bostanları şantiye alanına çevrildi. Arkeologlar, Fatih Belediyesi hakkında sit alanında izinsiz inşaat yaptığı gerekçesiyle soruşturma açılmasını talep etti.

Yenikapı, Aksaray ve Yedikule'deki tarihi evler otele dönüştürülecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi yarımada için kritik bir karara imza attı. Eminönü’nden sonra Yenikapı, Aksaray ve Yedikule’yi de turizmin hizmetine açtı. Tarihi semtlerin dokusunu bozacak karar yoğun inşaat faaliyeti yaratacak.

Mustafa Demir'den Tarihi Yarımada çatı kararı açıklaması!

İstanbul Fatih Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, “İstanbul’un tarihi yarımadasında çatı arası terasa izin çıktı” yönündeki haberlere açıklık getirdi. Başkan Demir, “Bu aldığımız karar sadece tarihi eser olmayan binalarda geçerli.” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarihi yapılara sahip çıkıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) ile yok olmaya yüz tutan tarihi varlıklara ve yapılara sahip çıkıyor.

İzmit Belediyesi tarihi yapıları restore ediyor!

İzmit Belediyesi tarihi değerlere sahip çıkmaya devam ediyor. Yetkililer, “Belediye Başkanımızın çabaları sonucu şimdiye kadar birçok tarihi yapı restore edildi." dedi.

Fatih Belediyesi'nden tarihi yarımada imar planı açıklaması!

Fatih Belediyesi, tarihi yarımadada 2. ve 3. derece tarihi eserlerin olduğu alanın imara açılacağı, tarihi yarımadanın ranta açıldığı şeklinde yapılan haberlere ilişkin açıklama yaptı...

Fatih Belediyesi Tarihi Yarımada'nın imar planında yetki aldı!

Fatih Belediyesi tarafından alınan karara göre, tarihi yarımada artık imara açılabilecek.Bu kapsamda 2. ve 3. derece tarihi eserler, bu eserlerin bitişik ve karşı parsellerindeki yapılaşma için ilçe belediyesi yetkili kılındı.

1936 yılında İstanbul Belediyesi Hidiv Köşkü'nü satın alacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Çubuklu tarihi Hidiv Kasrı ve korusunu satın almak istemiş. Kasrın 20 bin liraya satılacağını duyan Muhiddin Üstündağ, kasra giderek, binanın enkazcıya verilmemesini köşk müdürüne tavsiye etmiş.

Axis İstanbul teslim tarihi!

İstanbul Bayrampaşa'da inşa edilen projede ofislerin alanları 74 metrekareden başlangıç gösteriyor. Proje Vatan Caddesi-Aksaray'a 2 dakika uzaklıkta bulunuyor. Axis İstanbul teslim tarihi 2016 yılı Ağustos ayında yapılması planlandı.

Topkapı In İstanbul teslim tarihi!

İş GYO ve Nef tarafından inşa edilen In İstanbul Topkapı'da 3 bin 565 daire ile 16 ticari ünite bulunuyor. Projede toplam 4 bağımsız birim yer alıyor. İşte Topkapı In İstanbul teslim tarihi...

İstanbul Belediyesi tarihi Haberi

İstanbul Belediyesi tarihi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane Belediye Sarayı binasının 3 milyon nüfusluk şehir için inşa edildiği ortaya çıktı. 1959 yılında Saraçhane'de 8 kat olarak inşası devam eden İstanbul Belediye Sarayı, 15 milyon liraya mal olacakmış.


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre; Saraçhane Belediye Sarayı Meclis salonu 1.200 kişilik olarak inşa edilmiş. Buna sebep, şehrin nüfusunun artması ve ileride Belediye Meclisi azalarının sayısınında buna göre çoğalması ihtimaliymiş...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...