19 / 05 / 2024

İstanbul Bisiklet Gezisi

İstanbul Bisiklet Gezisi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliği ile organize edilen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, 4 Mayıs Pazar günü Boğaziçi Köprüsü parkurunda bisikletseverleri buluşturacak.

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Pendik bisiklet yolu projesinde son durum ne?

İstanbul Pendik'te  Çamlık, Kurtköy ve Harmandere bölgeleri için planlanan 50 kilometrelik “Bisiklet Yolları Projesi”nde çalışmalar Mart ayından itibaren yeniden başlayacak.

Emirgan-Tarabya arasındaki bisiklet yolu tamamlandı!

Emirgan’da sahil boyunca hayata geçirilen bisiklet yolu Tarabya’ya kadar uzatılıyor. Bisikletliler Derneği’nin girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yolun ikinci etap çalışmaları devam ediyor.

Florya-Yeşilköy bisiklet yolu açıldı!

Trafik yoğunluğunun her geçen gün artığı İstanbul’da İSPARK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) koordineli başlattığı “Akıllı Bisiklet” dönemi ‘Kadıköy-Kartal’ sahil yolunun ardından 'Florya-Yeşilköy' hattında da başladı.

İSPARK'tan yeni bisiklet yolları!

İstanbul'da "Akıllı Bisiklet" uygulamasını pilot olarak "Kadıköy-Kartal" sahil yolunda hayata geçiren İSPARK, Avrupa Yakası'nda da Florya-Yeşilköy hattını Nisan'da açacak.

Ulaşımda bisiklet devrimi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için ulaşımda devrim niteliğinde bir ilke imza attı. Bakanlık, şehir içi yollarda bisiklet yolları, istasyonları ve park yerleri yaparak çevre kirliliğinin önüne geçecek.

Bisiklet yolları toplu taşımaya bağlanacak!

ŞEHİR içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Şehir içi bisiklet yolları yapımı için yönetmelik yayınlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehir içi yollarda bisikletlerin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin yönetmelik yayınladı.

TOKİ Kayabaşı park inşaatı 2016'da başlayacak!

Kayabaşı'na yapılacak parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları yer alacak.

Eskişehir Seyitgazi’de bisiklet yolu yapılıyor!

Eskişehir Seyitgazi Belediyesi yürüyüş ve bisiklet yolları için çalışmalara başladı. Seyitgazi ilçe giriş kaldırım ve tretuvar çevre düzenleme işi projesi ihalesi gerçekleşerek yer teslimi yapıldı.

Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekarelik dev park!

Kayabaşı'na yapılacak parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları olacak.

TOKİ Kayabaşı'na 1,5 milyon metrekarelik park inşa edecek!

Kayabaşı'na yapılacak parkın büyüklüğü, İstanbul'daki en büyük korunun 4 katı büyüklüğünde olacak. Kayaşehir merkezden Fenertepe'ye uzanacak parkta; koru alanları, bisiklet ve yürüyüş parkurları ile piknik alanları olacak.

Erzurum Yıldızkent-Dadaşkent yoluna bisiklet yolu yapılacak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, bisiklet tutkunlarından gelen talepler üzerine Yıldızkent - Dadaşkent bağlantı yoluna bisiklet yolu yapacak. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepleri anında değerlendirerek çözüm odaklı çalışıyor.

İstanbul Bisiklet Gezisi Haberi

İstanbul Bisiklet Gezisi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Türkiye Bisiklet Federasyonu işbirliğiyle ve Spor AŞ ev sahipliğinde organize edilen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, iki kıtayı birbirine bağlayan Boğaziçi Köprüsü parkurunda şehrin doğal ve kültürel dokusu içerisinde gerçekleştirilecek.


İstanbul Bisiklet Gezisi, 4 Mayıs Pazar günü Barbaros Bulvarı’ndaki Yahya Kemal Parkı’ndan start alacak. Barbaros Bulvarı’nı takip ederek çevreyolu katılımında köprüye ulaşan bisikletçiler, Boğaziçi Köprüsü’nü geçtikten sonra çevreyolu üzerinden Fenerbahçe Stadı’ndan sahil yolunda Caddebostan Parkı boyunca ilerleyerek parkuru tamamlayacak.


Dünyanın ilk ve tek kıtalararası bisiklet turu olma özelliğini taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lojistik destek verdiği Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na paralel ayrı bir etkinlik olarak düzenlenen Kıtalararası İstanbul Bisiklet Gezisi, sağlıklı ve çevreci ulaşım aracı olan bisikletin kent içi kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla...