03 / 05 / 2024

istanbul botanik parkı

istanbul botanik parkı

Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’ da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsü Ordu’da inşa ediliyor. 116 dönüm arazi üzerine kurulacak olan botanik bahçesinin toplam yatırım maliyeti ise 12 milyon 500 bin TL’yi buluyor.

Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya mı açılacak?

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın gözde yeşil alanları arasında bulunan Soğanlı Botanik Parkı’nın yapılaşmaya açılmasıyla ilgili iddialarını yalanladı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı iddiasına bakanlıktan yanıt!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yaptığı açıklamada Bursa Soğanlı Botanik Parkı'nın yapılaşmaya açılacağı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Trabzon Botanik Park yarın açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin yapımını tamamladığı Trabzon Botanik Park yarın açılıyor.

Trabzon Botanik Park görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik Park projesi görücüye çıkıyor.

Sultangazi kent ormanına botanik park yapılacak!

Sultangazi’de 2010’da yapımına başlanan bin 620 dönümlük kent ormanı botanik park olacak. Yılda 2.5 milyon kişinin gittiği bölgede spor sahaları, çocuk oyun alanları ve kafeteryalar yapılacak.

Nevşehir Botanik Park çalışmaları başladı!

Nevşehir Belediyesi, Nevşehir Erkek ve Kadın Spor Kondisyon Merkezi’nin ilerisinde Botanik Park çalışmalarına başladı...

Ordu Şehir Hastanesi, Botanik Parkı'na mı inşa edilecek?

Ordu'da planlanan şehir hastanesinin Botanik Parkı'na inşa edileceği iddia edildi. Ordu Çevre Derneği, karara tepki gösterdi.

Süleyman Demirel Botanik Parkı'na imar koruması!

ISPARTA İl Özel İdaresi, Süleyman Demirel Botanik Parkı'nın Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki tahsisini iptal ettirip, kendi tasarrufu üzerine aldı.

Kayabaşı Botanik Park'ta inşaat başlıyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Kayabaşı Botanik Park projesinin yer teslimini Yapı ve Yapı İnşaat'a yaptı. Firma ihalede 509 milyon 513 bin 550 TL teklif vermişti.

Ordu Botanik Parkı baharda açılacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Karadeniz Bölgesi'nde ilk, Türkiye'de dördüncü olan Botanik Park'ı resmen devraldıklarını söyledi.

Kayabaşı Botanik Park ihalesine 553.8 milyonluk teklif!

Emlak Konut Başakşehir Kayabaşı Botanik Park ihalesi yapıldı. Daha önce bir kez ertelene ihaleye en yüksek teklif 553 milyon 869 bin 254 TL olarak Özyazıcı İnşaat'tan geldi..

istanbul botanik parkı Haberi

istanbul botanik parkı

 Karadeniz Bölgesi'nin ilk botanik bahçesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ordu’da kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülecek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Enver Yılmaz, "Botanik bahçesinde 3 bin tür bitki çeşidinin yanında, Türkiye'nin dünya mirası özel eserlerinin birebir küçültülmüş hallerinin sergileneceği, İstanbul'daki Miniatürk benzeri bir yer de bulunacak" dedi.


KARADENİZ'DE İLK


Türkiye’de sadece İstanbul, Adana ve Yalova’ da bulunan botanik bahçelerinin dördüncüsü Ordu’da inşa ediliyor. Dünyanın değişik bölgelerinden 3 bin tür bitkinin bulunacağı botanik bahçesinde, geniş yeşil alanlarla ve su yüzeylerine sahip görsel bir şölen yaratılarak ziyaretçilerin hoş vakit geçirebilecekleri dinlenme mekanları bulunacak.


BAŞKAN YILMAZ: ORDU'NUN PRESTİJİ OLACAK


Altınordu ilçesine bağlı Eskipazar mevkiinde 116 dönüm alan üzerinde kurulacak olan Ordu Botanik Bahçesi inşaatında incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yüklenici firma...