11 / 05 / 2024

İstanbul Bukoleon Sarayı için kampanya başlatıldı

İstanbul Bukoleon Sarayı için kampanya başlatıldı

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da bulunan 1600 yıllık Bukoleon Sarayı tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı külliyesi mi oluyor?

Restorasyon çalışmaları süren Yıldız Sarayı’nın Cumhurbaşkanlığı İstanbul Külliyesi olarak kullanılması gündeme geldi.

800 yıllık Tekfur Sarayı’na asansör yapıldı!

İstanbul'un Edrnekapı bölgesinde bulunan tarihi Tekfur Sarayı’na asansör yapıldığı belirlendi. Saraya yapılan asansör sosyal medyada tepki çekti.

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Topkapı Sarayı'nın imar kararı iptal edildi!

İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Topkapı Sarayı'nı 1. derece arkeolojik sit alanından 3. dereceye düşürme kararı almıştı. Bu karar çok konuşulmuştu. 

Saray Alüminyum'a Alüminyum İnşaat Aksamı ödülü!

1980'den beri inşaat sektörüne hizmet veren Saray Alüminyum, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından ödül aldı. Firma, “Alüminyum İnşaat Aksamı” kategorisindeki ödülün sahibi oldu.

Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiaları meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, Topkapı Sarayı'nın zemininde kayma olduğu iddiası ve tarihi yapıların restorasyonuna ayrılan bütçe hakkında soru önergesi hazırladı..

Saray Muhallebicisi, Optimum AVM'de mağaza açtı!

80 yıldır menüsünde sunduğu doğal ve fark yaratan lezzetler ile bir İstanbul markası olan Saray Muhallebicisi, 21. şubesini İstanbul Optimum Avm’de açtı.

Topkapı Sarayı'ndaki Fatih Köşkü'nün çökme tehlikesi var mı?

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Topkapı Sarayı'nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yönter sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti.

Topkapı Sarayı'nın yıkılma tehlikesi olduğu iddiası meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Topkapı Sarayı'nın yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti..

İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamam!

Saray Grup’un Giyimkent’te hayata geçirdiği İstanbul Ticaret Sarayı’nda kiralamaların yüzde 70’i tamamlandı. Metrekaresi 25 TL’den başlayan kiralık ofislerin yer aldığı İstanbul Ticaret Sarayı, merkezi iş alanlarına yakınlığı ve ulaşımı kolay lokasyonuyla dikkat çekiyor.

Turan Durgunoğlu: Topkapı Sarayı için kapsamlı proje gerek!

İstanbul Gülhane Parkı’ndaki asırlık duvarın yıkılmasının ardından gözler Topkapı Sarayı'na çevrilmişti. Bilirkişi raporuyla tehlike tescillendi. Raporu hazırlayan heyette bulunan Prof. Dr. H.Turan Durgunoğlu, Habertürk'e konuştu

İstanbul Ticaret Sarayı'nda kiralamaların yüzde 70’i tamamlandı!

Saray Grup’un Giyimkent’te hayata geçirdiği İstanbul Ticaret Sarayı büyük talep görüyor. 500’e yakın ofis alanı ve 175 mağazadan oluşan merkezde kiralamaların yüzde 70’i şimdiden tamamlandı.

İstanbul Bukoleon Sarayı için kampanya başlatıldı Haberi

İstanbul Bukoleon Sarayı için kampanya başlatıldı

İstanbul'da Tarihi Yarımada'da bulunan Bizans dönemine ait 1600 yıllık Bukoleon Sarayı tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bir zamanlar Marmara Denizi'nin kıyısında bulunan tarihi binanın kurtarılması için sosyal medya üzerinde imza kampanyası başlatıldı.


Bizans'ın Büyük İmparatorluk Sarayı kompleksi içinde yer alan Bukoleon Sarayı, zaman içinde büyük tahribata uğradı. Doğrudan Marmara deniz surları üzerinde inşa edilmiş olan sarayın balkon kısmı bitki örtüsüyle kaplandı. İlgisizlikten viraneye dönen binanın ayakta kalan bölümleri de burayı mesken tutan uyuşturucu madde bağımlıları tarafından yakıldı. Uzmanların acil bakımdan geçmezse yok olacağını belirttiği Bukoleon Sarayı, Marmara Denizi kıyısında bugünkü Cankurtaran ile Kumkapı arasındaki Çatladıkapı mevkisinde bulunuyor. Küçük Ayasofya'nın doğusunda bulunan ve bugüne yalnızca kalıntıları kalmış olan Bizans'ın sahil sarayı İmparator 2. Theodosios (408-450) tarafından yaptırılmış. Bilinen ve hala...