01 / 05 / 2024

İstanbul büyük depreme hazır

İstanbul büyük depreme hazır

ABD merkezli GeoHazards International kuruluşu, İstanbul'da büyük bir deprem beklendiğini ancak megakentin hazırlıklı olduğunu belirterek, "binaların deprem yönetmeliğine uygun şekilde inşa edilmesinde hassas davrandılar" dedi.

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Bursa büyük depreme ne kadar hazır?

Şehir Plancıları Odası Bursa Şubesi Başkanı Alp Kaya, Bursa’nın yaşanacak olası bir büyük bir depreme hazır olmadığını aktardı.

Hasan Akgün: Büyük depreme böyle hazırlanmaz!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İBB Meclisi'ne seslendi. Akgün, "Büyükçekmece, Silivri ve Küçükçekmece önlerinden geçen çanakta bildiğimiz yerde bu deprem vuku bulacak ve İstanbul’u derinden sarsacaktır. Buna hazırlıklı olmalıyız" dedi.

İstanbul büyük depreme hazır mı? 

TMMOB İMO İstanbul Şubesi Başkanı, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Sekreteri ve Prof. Dr. Bekir Sami Kocazeybek büyük İstanbul depremi hakkında konuştu. Peki bir deprem şehri olan İstanbul, beklenen bu büyük depreme ne kadar hazır?  

Recep Akdağ: Büyük depreme hazırlanıyoruz!

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, İstanbul’da beklenen büyük depreme ilişkin hazırlıkları anlattı.

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nin imar planları kabul edildi!

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’ndeoy çokluğu ile kabul gördü.

Büyükçekmece TÜYAP Aktarma Alanı imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece ilçesi TÜYAP Aktarma Alanı imar planı bugün askıya çıkarıldı...

Büyükçekmece Tepecik ve E-5 arası nazım imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Tepecik Havza ve E - 5 arası Nazım İmar Planı'nda (Plan Notuna ) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Büyükçekmece Kumburgaz imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Kumburgaz TEM Bağlantı Yolu Doğusu ve Kartaltepe Revizyon Nazım İmar Planı Kumburgaz Etabı'na ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Büyükçekmece Mimarsinan Merkez ve Batıköy imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Maltepe, Beşiktaş, Ataşehir ve Büyükçekmece'de dönüşüm başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, şehrin CHP'li belediyeleri Maltepe, Beşiktaş, Ataşehir ve Büyükçekmece'nin bazı mahallelerinde kentsel dönüşümün önünü açan imar planlarını onayladı.

Büyükçekmece Toskana Orizzonte fiyatları!

İstanbul Büyükçekmece'de konumlandırılan Büyükçekmece Toskana Orizzonte projesi 493 villadan meydana geliyor. Büyükçekmece Toskana Orizzonte fiyatları...

İstanbul büyük depreme hazır Haberi

İstanbul büyük depreme hazır

New York Times'ın haberine göre, deprem riski ve alınması gereken tedbirler konusunda çalışmalar yapan GeoHazards International'in kurucusu ve başkanı Brian Tucker, çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Haberde uzmanların yıllardır Nepal'de yıkıcı bir depremin olacağı ve bu ülkedeki binaların böyle bir felakete hazır olmadığı konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi.


"Ancak Katmandu ölümcül bir deprem beklenen tek yer değil" denilen haberde Dr. Tucker'ın "Tahran, Haiti, Lima (Peru) ve Padang (Endonezya) da benzer biçimde korunmasız" şeklindeki sözlerine yer verildi. Bu yerlerdeki "tektonik fayların gergin olduğuna, bina standartlarının ve felaket hazırlıklarının da yetersizliğine" dikkat çekildi.


"Fakat her yer aynı kayıtsızlıkta değil" ifadesi kullanılan haberde, "Son 76 yıl içinde Türkiye'nin kuzeyindeki bir fay hattında çok sayıda deprem meydana geldi. Ülkenin doğusundan başlayıp; batıya, İstanbul'a doğru ilerleyerek... 1999'daki bir deprem 17...