02 / 05 / 2024

istanbul çimento sanayi

istanbul çimento sanayi

1969 yılında Akçimento Tesisleri, Başbakan Süleyman Demirel tarafından işletmeye açılmış. Büyükçekmece Gölü'nün batısında, Akbank'ın önderliğinde 85 milyon sermaye ile kurulan Fabrika yılda 500 bin ton çimento üretecekmiş.

1947 yılında çimento ithali serbest bırakılmış!

1947 yılında gittikçe artan inşaat ihtiyaçlarını karşılamak üzere 1947 yılında çimento ithali Ticaret Bakanlığı tarafından serbest bırakılmış. Getirilecek çimentolar Bakanlıkça tayin edilen dövizle getirilecekmiş ve satış normal yollarla yapılacakmış.

Sabit Aydın ne zaman ve nerede doğdu? Batısöke Çimento Sanayi’nde ne iş yapıyor?

Sabit Aydın kimdir? Ne zaman hangi ilde dünyaya geldi? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Çimento Sanayi’ndeki görevi ne? İşte Sabit Aydın ile ilgili merak edilen her şey...

Özçim Demir Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçim Demir Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Salih Özceylan tarafından kuruldu.

Yurt Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Yurt Çimento Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi, Yusuf Top Şube Müdürlüğü'nde 45 bin TL sermaye ile 8 Eylül'de Sarıyer'de açıldı.

Açim Çimento Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Açim Çimento Sanayi Anonim Şirketi, Mehmet Ali Aydınlar Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Hatice Seher Aydınlar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 35 milyon TL sermaye ile 2 Haziran'da Üsküdar'da kuruldu.

Nuh Çimento Sanayi, Nuh Gayrimenkul İnşaat'ı devralıyor!

Nuh Çimento Sanayi AŞ., Nuh Gayrimenkul İnşaat AŞ.'nin yüzde 99,96 oranında ve 135.288.000 TL nominal değerli hisselerin tamamının devralınacağını KAP'a bildirdi.

Nuh Çimento Sanayi faaliyet raporu!

Nuh Çimento Sanayi A.Ş., 1 Ocak - 31 Mart dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketin açıklanan 3 aylık raporu...

Akçansa Çimento'ya 2 yeni bağımsız üye!

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Atıl SARYAL ve Yavuz ERMİŞ'in aday gösterilmelerine karar verildiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Baştaş Başkent Çimento faaliyet raporu!

Baştaş Başkent Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., 01/01/2014 - 31/12/2014 döneminine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla paylaştı. Şirketten bildirilen faaliyet raporu şöyle...

Akçansa Çimento faaliyet raporu!

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., 01 /01/2014 - 31/12/2014 döneminine ait faaliyet raporunu Kamuyu aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen faaliyet raporu...

Ünye Çimento kâr payı dağıtacak mı?

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kar Dağıtım Politikası Hakkında, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. İşte Genel Kurul'un onayına sunulacak olan kar dağıtım politikası...

Ünye Çimento yönetimine 2 bağımsız aday!

Ünye Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinin Adaylığı Hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirimde bulundu. Yeni üye adaylarıyla ilgili yapılan açıklama şöyle...

Afyon Çimento şirket yetkililerini yayınladı!

Afyon Çimento Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Afyon Çimento Sanayi A.Ş. yönetimde söz sahibi olan şirket yetkililerini yayınladı.

Göltaş Çimento yatırımcı ilişkileri birimini yayınladı!

Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu 'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Göltaş Çimento yatırımcı ilişkileri birimini yayınladı.

istanbul çimento sanayi Haberi

istanbul çimento sanayi



AKÇİMENTO TESİSLERİ DÜN ÜRETİME BAŞLADI


Fabrikanın kapasitesi 950'de bütün Türkiye çimento istihsalinden 100 bin ton fazlasıyla 500 bin tondur.


  Büyükçekmece Gölü'nün kıyısında dün bir fabrikanın bacası daha tüttü. Göklere doğru yükselen bu geniş bedenli bacaların altında fabrikanın makineleri vatan topraklarını işleyip çimento yapmak üzere çalışmaya başladı.

  Dün öğle üzeri heyecanlı ve sevinçli bir törenle Başbakan Süleyman Demirel tarafından işletmeye açılan Akçimento Fabrikası 500 bin tonluk yıllık üretim kapasitesi, açılışla birlikte temeli atılan ve çok kısa zamanda bitecek olan ünitesiyle 1 milyon tona yükselmiş olacaktır.

  Büyükçekmece Gölü'nün batısına 20 ay gibi kısa bir zamanda Türk mühendisinin, Türk işçisinin emeği ve...