07 / 05 / 2024

istanbul da metrobüs kaldırılacak mı

istanbul da metrobüs kaldırılacak mı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı metrobüs kaldırılabilir dedi. Kaldırılan hattın otobüsleri ve şeritlerinin ise başka sistemlerde kullanılacağını söyledi...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın!

İstanbul’da yumuşak zemin riskinin yüksek olduğu bölgelerin nereler olduğu olduğu sık sık araştırılıyor. İstanbul'da zemin sıvılaşma riski nerelerde yüksek? Tek tek sıralandı! Bu ilçelerde oturanlar şimdi bakın! 

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'de: Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor

Galatasaray'da şimdi sıra Aslantepe'ye geldi. Nef Stadı ile Vadi İstanbul arasındaki 65 dönüm araziye çok amaçlı salon geliyor. İşte ayrıntılar...

Toplu taşıma ücretleri 2023 ne kadar oldu? İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, taksi ne kadar oldu?

İstanbul’da ulaşıma zam yapıldı. İstanbul toplu ulaşım ücretlerine yapılacak zam oranı açıklandı. İşte detaylar!

10 Kasım’da otobüsler bedava mı? 10 Kasım’da metro, metrobüs, tramvay ücretsiz mi?

10 Kasım’da otobüs, metro, metrobüs’ün ücretsiz olup olmadığı merakla araştırılmaktadır. İşte 10 Kasım’da toplu taşımanın durumu!

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şimşekler Gıda, Gemi Söküm, İnşaat Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Tuzla'da 7 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Orbay Şimşek ve Basri Dede tarafından açıldı.

İstanbul'da metrobüs vapur ve otobüsler hizmet vermeye devam ediyor!

Sokağa çıkma yasağı istisnası olan vatandaşlara ulaşım hizmeti vermek adına, 11-12 Nisan tarihlerinde geçerli olmak üzere belli hatlarda sabah ve akşam otobüs seferleri düzenlenecek.

Ekrem İmamoğlu: Metrobüs yoğunluğunu hafifletecek tek şey metrodur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs filosuna dahil etmek üzere, ikinci kez yeni araç incelemesi yaptı. İmamoğlu, “Bugünü çözüyoruz, ama 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonrasını da düşünüyoruz.  Bu hatta, insanları mümkün olduğu kadarıyla metroyla buluşturmakla çözüm bulacağız.” dedi.

Kalyon İnşaat Mali’ye metrobüs hattı yapacak!

Kalyon Holding, Mali'nin başkenti Bamako'ya metrobüs hattı inşa etmek için harekete geçti. Şirket Mali yönetimiyle Bamako'da 18 duraklı metrobüs hattının inşa edilmesine dair mutabakat muhtırası imzaladı...

Türkiye Mali'de metrobüs hattı inşa edecek!

Türk şirketi Kalyon AŞ. Mali'nin başkenti Bamako'da metrobüs hattı inşa edecek. Metrobüs hatındaki yolculuk süresinin 35 dakika sürmesi planlanıyor.

Deprem nedeniyle İstanbul'da beyanname sürelerine uzatma!

İstanbul'da yaşanan deprem nedeniyle, muhtasar beyannameler, damga vergisi beyannameleri ve katma değer vergisi beyannamelerinin verilme sürelerinin 30 Eylül tarihine kadar uzatılması kararlaştırıldı.

İstanbul'da 10 İstihdam Ofisi açılacak!

istanbul'da 10 İstihdam Ofisi açmayı planladıklarını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Tüm İstanbul'da gereksinimin sayısı olarak 10 tane açmayı düşünüyoruz, artabilir'' dedi.

istanbul da metrobüs kaldırılacak mı Haberi

istanbul da metrobüs kaldırılacak mı


A Haber’de Zeynep Bayramoğlu’nun sunduğu Kadraj, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’yı konuk etti.  Ilıcalı "Metrobüs kaldırılabilir" imasında bulundu.


Gladyatör filminin yıldızı Russel Crowe’un bile Tweet’ine düşen İstanbul’un trafik sorununun konuşulduğu programda  Ilıcalı trafik sorununun Gezi olayları ile ilişkilendirilmesine abes yorumunu yaparken, metrobüs hattının ilerideki yıllarda kaldırılabileceğinin sinyallerini verdi.


TRAFİK OLUR ÖNEMLİ OLAN...


Russel Crowe'ın Twitter’da yazdıkları abartı, (Ünlü aktör, bir salyangoz resmini koyarak, bu İstanbul trafiğindeki bir arabadan daha hızlı ilerliyor yorumunu yapmıştı) ulaşım, trafik problemi olmayan şehir yok. Altını çizeceğim konu katlanılabilir trafik oluşturmak. Türkiye'de ulaşım mühendisliği bölümü yok, Türkiye'de sadece Bahçeşehir Üniversitesi ve Yalova Üniversitesi'nde var. Sorunu çözecek insan kaynağına da yeni yeni yatırım yapılıyor.


Bir de Sosyal Medyayı kullandığımız Kadar İBB...