16 / 05 / 2024

istanbul Deprem Araştırma Enstitüsü

istanbul Deprem Araştırma Enstitüsü

Kandilli Rasathanesi’nden Dr. Kalafat, Marmara Denizi’nde 2040’a kadar büyük deprem yaşanması ihtimalinin yüzde 75 olduğunu, 2090’da ise bu olasılığın yüzde 95 gibi korkutucu orana yaklaştığını belirtti...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

İzmir'deki o fayın deprem potansiyeli araştırılıyor: 24 kilometre uzunluğundaki fay 7'ye varan deprem üretebilir! 

DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, eski deprem izi ve sarsıntı potansiyelini araştırmak için hendek kazdıkları İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki fayın 7 büyüklüğüne varan deprem üretebileceğinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 10 Nisan 2023…

İstanbul Beykoz Üniversitesi Öğretim görevlisi ve Araştırma görevlisi alacağını duyurdu. Son başvuru 10 Nisan 2023…

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alıyor! Aman başvuru tarihlerini kaçırmayın!

İstanbul Kültür Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. İşte detaylar…

İstanbul Atlas Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 2 Şubat 2023!

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğü Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 2 Şubat 2023!

İstanbul Kent Üniversitesi 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alıyor! 27 Ocak 2023 son tarih!

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlüğü 12 Öğretim-Araştırma Görevlisi alacağını duyurdu. İlanlara son başvuru tarihi ise 27 Ocak 2023. İşte detaylar…

İstanbul Topkapı Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İstanbul Topkapı Üniversitesi öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım ilanı yayımladı. Rektörlük, fakülteler ve meslek yüksekokuluna alınacak kadro dağılımı belli oldu. İşte detaylar…

İstanbul Medipol Üniversitesi 23 öğretim ve araştırma görevlisi alıyor! Son başvuru 16 Ocak 2023!

İstanbul Medipol Üniversitesi öğretim ve araştırma görevlisi alım ilanına başvurular başladı. İlanlara son başvuru tarihi ise 16 Ocak 2023. İşte branş kadro dağılımı…

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

Deprem Araştırma Komisyonu'ndan kentsel dönüşümü hızlandıracak öneriler!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için rapor hazırladı. Hazırlanan raporda kentsel dönüşümle ilgili davaların sonlandırılması gerektiği belirtildi.

İstanbul'da deprem araştırması: İstanbul halkının yarısı toplanma alanlarını bilmiyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB)'nin yaptığı deprem araştırmasında çıkan sonuçlara göre; İstanbul halkının yarısı mahallelerindeki toplanma alanlarını bilmiyor.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda Deprem Araştırma Komisyonu'na AKP'den 11, CHP'den 5, İYİ Parti, HDP ve MHP'den 2'şer milletvekili üye olarak belirlendi. 

istanbul Deprem Araştırma Enstitüsü Haberi

istanbul Deprem Araştırma Enstitüsü

Olası büyük Marmara Depremi’nin yaratacağı etkileri en aza indirmek için Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün çalışmaları tam gaz devam ediyor.

Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat, 17 Ağustos’un 20. yıl dönümünde olası İstanbul depremine dair çalışmaları Milliyet'ten Mert İnan'a anlattı. Kalafat özetle şunları söyledi:

"Gerçek zamanlı ve sürekli olarak Marmara ve İstanbul civarını izliyoruz. Marmaray’da 128 kanallı deprem izleme sistemi kurduk. 24 saat boyunca Marmaray’daki titreşim ve depreme bağlı olası kaymaları takip ediyoruz. Algılama eşiği büyüklüğü 2.6 olan deprem büyüklüğünü bugün 2’ye çekmiş durumdayız. Tüm sınır komşularımızla ortak veri paylaşımı içindeyiz. Anlık olarak hem bizim hem de onların deprem verilerini işliyoruz.

Deprem oluşumları açısından herhangi bir anomali gözükmediğini, bölgedeki enerji boşalımının normal seyrinde...