26 / 05 / 2024

İstanbul depremi planı 2021

İstanbul depremi planı 2021

İstanbul'da 7.5 şiddetinde olması öngörülen büyük deprem için hazırlıklar yapıldı. Plana göre, depremzedeleri şehir dışına çıkarmak amacıyla İstanbul açıklarında tahliye gemileri duracak. Tahliye aşamasında hava, kara ve demir yolunun da kullanılması hedefleniyor. 

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıkladı: İstanbul depremi için özel plan geliyor! Bunlar zorunlu olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni dün resmen açıkladı. Beyannamede yer alan İstanbul depremi çalışmaları dikkatleri çekti. 

İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2021 yılında tamamlanan İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı'nın verileri şok etti. İstanbul depremi en çok bu ilçeleri vuracak! Üsküdar, Sultanbeyli, Adalar, Tuzla... Tek tek açıklandı! 

AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. AFAD'ın İstanbul raporunda kritik detaylar: Yapı artışına dayalı tüm plan tadilatları durdurulmalı! 

Süleyman Soylu'dan korkutan İstanbul depremi uyarısı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  İstanbul İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Hazırlık Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmada İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İstanbul depremi için 'Büyük İstanbul Planı' hazırlıyoruz!

Depreme karşı hazırlıklara başladıklarını söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, "Olası büyük İstanbul depremi için büyük İstanbul planı hazırlıyoruz." dedi.

Ödül İstanbul ödeme planı!

Özyurtlar İnşaat tarafından hayata geçirilen Ödül İstanbul projesi 2 bin 683 konut ve 103 dükkandan meydana geliyor. İşte Ödül İstanbul ödeme planı...

Keleşoğlu Deniz İstanbul ödeme planı!

Keleşoğlu Deniz İstanbul ödeme planı kapsamında yüzde 5 peşinat avantajı sunuluyor. Deniz İstanbul Mercan Konakları'nda ev fiyatları 372 bin TL'den başlıyor...

Celaloğlu Motto İstanbul ödeme planı!

Yıl sonunda teslimlerin gerçekleşeceği Motto İstanbul projesi 128 daire ve 12 ticari üniteden meydana geliyor. Proje 16 katlı tek blok olarak yükseliyor. İşte Celaloğlu Motto İstanbul ödeme planı...

Esenyurt Self İstanbul ödeme planı!

Esenyurt Self İstanbul ödeme planı kapsamında vade farksız ödeme seçenekleri sunuluyor. Karden Self İstanbul fiyatları 307 bin 100 TL'den başlıyor...

Self İstanbul ödeme planı!

Peşin alımlara yüzde 20 indirim sağlanan Self İstanbul projesinde konut fiyatları 307 bin 100 TL'den başlıyor. İşte Self İstanbul ödeme planı..

Seyrantepe Avangart İstanbul ödeme planı!

8 blok şeklinde yükselen Seyrantepe Avangart İstanbul projesi 935 daire ve 18 dükkandan meydana geliyor. Proje Gül Proje imzasıyla Emlak Konut güvencesiyle inşa ediliyor. İşte Seyrantepe Avangart İstanbul ödeme planı...

Cathay Nivo İstanbul ödeme planı!

Cathay Nivo İstanbul ödeme planı kapsamında aylık taksitler 1.500 TL'den başlıyor. Nivo İstanbul'da daire fiyatları 326 bin TL'den başlangıç gösteriliyor...

İstanbul depremi planı 2021 Haberi

İstanbul depremi planı 2021

Büyük İstanbul depreminin şiddeti 7.5 olarak öngörülüyor. Peki İstanbul'da deprem için ne gibi hazırlıklar yapılıyor? İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonunda İstanbul Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve diğer kamu kurumları ile beraber, beklenen büyük İstanbul depremi için harekete geçildi. Kurumlar tarafından detaylı bir deprem planı hazırlandı. 

TRT Haber'den Merve Güneş'in haberine göre; plan, İstanbul'da olması öngörülen 7.5 şiddetinde bir deprem için yapıldı. Şehirden çıkmayı isteyen depremzedelerin tahliyesi için planlama yapıldı. 

Hazırlanan planla ilgili açıklamalarda bulunan, Jandarma Albay Metin Günal, "Destek illeri veya memleketlerine gitmek isteyen afetzedeler görevlendirilen ring araçlarıyla deniz, hava, kara ve demiryolu vasıtalarıyla tahliye edilmek üzere belirlenen tahliye alanlarına sevk edilecektir" şeklinde konuştu.

İstanbul’da toplam 23 tane tahliye alanı mevcut. Deniz yoluyla gerçekleştirilecek tahliyeler için gemiler hazır durumda. Şehir hatları...