17 / 05 / 2024

istanbul ekolojik koridorlar

istanbul ekolojik koridorlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 21 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda, ekolojik koridorların 2023'e kadar tamamlanacağını açıkladı. 

Kanal İstanbul: Cumhuriyet tarihinin en büyük dönüşüm projesinin adımları atılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Boğazımızı koruyacak; millet bahçeleriyle, ekolojik koridorlarıyla Türkiye'nin en çevreci projesi olacak Kanal İstanbul Projesi adımlarını atıyoruz" dedi.

Ekolojik koridorlar 2023'e kadar tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 21 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki sunumunda, ekolojik koridorların 2023'e kadar tamamlanacağını açıkladı. 

2023'e kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var!

Türkiye'nin kuzeyiyle güneyini, doğusuyla batısını birbirine bağlayan bu ekolojik koridorların bir parçasının da millet bahçeleri olduğunu vurgulayan Kurum, "2023 yılına kadar 3 bin kilometre bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu yapma hedefimiz var" dedi.

Kanal İstanbul ekolojik yıkım projesidir!

Kanal İstanbul projesinin, İstanbul'a yıkım getireceğini söyleyen vatandaşlar, Küçükçekmece'de bir araya geldi...

5 soruda ekolojik koridor projesi!

Ekolojik koridorlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen projeyle Türkiye'nin biyolojik çeşitliliği, fauna ve florası gibi doğal habitatları koruma altına alıyor.

Binali Yıldırım: İstanbul'a yeşil koridorlar açacağız!

İstanbullunun hayatını kolaylaştıracak pek çok projesi bulunan Binali Yıldırım’ın en heyecan veren projelerinin başında ise kentte açmayı düşündükleri ‘yeşil koridorlar’ geliyor

İstanbul'un en ekolojik yolu tamamlanıyor!

İstanbul’un ekolojik yolu olması planlanan Şile-Ağva otoyolu çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Ağva’nın ulaşım sıkıntılarını giderecek yolla Ağva-Şile arası 45 dakikadan, 15 dakikaya düşecek

Türkiye'nin ilk ekolojik yaşam kenti Gaziantep'te kurulacak!

Türkiye'de ilk pasif ev olma özelliğine sahip "ekolojik ev'den sonra, şimdi de bu evi model alarak "ekolojik kent" kurulacak. Proje müstakil konutlar, siteler, okuldan hastaneye kamu binalarıyla dünyanın sayılı projelerinden biri olacak...

Fraser Place Anthill İstanbul , Türkiye’nin Önde Gelen Daire Konseptli Oteli ödülüne aday!

Fraser Place Anthill Istanbul, World Travel Awards’ ın Dünya Seyahat Ödülleri tarafından verilen “ Türkiye’ nin Önde Gelen Daire Konseptli Oteli ” ödülüne aday olarak seçildi...

Rings İstanbul'dan faizsiz 60 ay taksit! 1+1'ler 334 Bin 250!

Rings istanbul projesi alıcılarına 1.700 liradan başlayan taksit fırsatı veriyor. Hemen teslim edilen projenin ödeme planı kapsamında 60 aya kadar vade farksız taksit yapılıyor.

İstanbul Shopping Fest ile tüm İstanbul'u alışveriş aşkı saracak!

Bu sene 4.’sü düzenlenecek İstanbul Shopping Fest (İSF) İstanbul’u tam anlamıyla açık hava karnavalına dönüştürecek. İstanbul Shopping Fest ile tüm istanbul'u alışveriş aşkı saracak.

Gaziantep'teki ekolojik yaşam kentinin ısınmasında fıstık kabuğundan yararlanılacak!

Gaziantep'te kurulacak Türkiye'nin "ilk ekolojik yaşam kenti"nin ısınmasında, fıstık kabuğundan yararlanılacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji Yöneticisi Ayşegül Tekerekoğlu, ekolojik kent ve ev projelerini AA muhabirine değerlendirdi.

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti Antep fıstığıyla ısınacak!

Gaziantep Ekolojik yaşam kenti Antep fıstığıyla ısınacak. Büyükşehir Belediyesi Enerji Yöneticisi Ayşegül Tekerekoğlu, projelerini AA muhabirine değerlendirdi. Türkiye'nin " ilk ekolojik yaşam kenti " nin ısınmasında fıstık kabuğundan yararlanılacak.

istanbul ekolojik koridorlar Haberi

istanbul ekolojik koridorlar

2021 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ekolojik koridorları 2023 yılına kadar tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Bakan Kurum, "Ekolojik koridorlarla, millet bahçeleriyle ülkemizi bir uçtan diğer uca yeşil ağlarla örüyoruz. Ekolojik koridorlarımızın pilot uygulamalarını 22 ilimizde başlattık. Ekolojik koridorların bir parçası olan 81 ilde 81 milyon metrekare yapmayı hedeflediğimiz millet bahçeleri projemiz devam ediyor. 77 ilde toplam büyüklüğü 50 milyon metrekareyi bulan 272 millet bahçesi projesi yapıyoruz. 22 ilde 6 milyon metrekare büyüklüğünde 35 millet bahçesinin açılışını gerçekleştirdik ve vatandaşımızın hizmetine açtık." dedi.

Bakan Kurum, 237 millet bahçesinin yapım, projelendirme ve yer seçim çalışmalarının ise devam ettiğini söyleyerek,  şu açıklamalarda bulundu:

“İnşallah 2023 yılına kadar diğer...