04 / 05 / 2024

istanbul fabrika arazileri

istanbul fabrika arazileri

Nüfusun artmasıyla birlikte şehir içlerinde sıkışıp kalan fabrikalar, şehrin dışına taşınınca onlardan boşalan arazilerde lüks rezidans, AVM ve ofis projeleri yükselmeye başladı…

Fabrikalardan kalan arazilere lüks konutlar yapılıyor!

İstanbul büyüyor, fabrikalar şehir dışına gidiyor ve fabrikalardan kalan boş arazilere konut projeleri ile alışveriş merkezleri yapılmaya başlanıyor

Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak net konuştu. İmamoğlu, "Kanal İstanbul güzergahında arazi alanlar, o arazileri ekip biçerler artık" dedi.

Geçmişte fabrika olan AVM'ler!

Geçmişte, başta Et Balık Kurumu olmak üzere kamuya ait işletmeler satıldıktan sonra, pek çok fabrika kapatıldı ve oldukça değerli olan arazileri üzerine alışveriş merkezleri yapıldı. İşte o AVM'LER...

İstanbul Beyoğlu'nda icradan 9,4 milyon TL'ye satılık fabrika!

İstanbul Beyoğlu İlçesi, Bedrettin Mahallesi'nde yer alan Kargır Fabrika vasıflı taşınmaz satılıyor. Taşınmazın muhammen bedeli 9 milyon 405 bin 788 TL olarak belirtiliyor.

İstanbul'da eski fabrika arazilerinde lüks projeler yükseliyor!

İstanbul’da eski fabrikaların arazileri birçok yeni projeye ev sahipliği yapıyor. Zeytinburnu-Ataköy sahil hattı bu konuda başı çekiyor. Boğaziçi’ne alternatif olarak gösterilen bölgede metrekare fiyatları 30 bin TL'ye ulaştı...

AND Pastel: AND Kartal projesinin adı belli oldu!

Kartal bölgesinde Anadolu Grubu’nun eski fabrika arazileri üzerinde, yine Anadolu Grubu’nun gayrimenkul sektöründeki markası AND Gayrimenkul tarafından yeni bir proje geliyor.

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek!

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Topkapı Beyaz Park Projesini hayata geçiren Beyaz, "Önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretmeyi planlıyoruz" dedi.

Beyaz İnşaat, 2016’da kentsel dönüşümle büyüyecek!

Beyaz İnşaat, 2016’da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretecek.

Beyaz Park Topkapı'da daireler 395 bin TL'ye!

Beyaz inşaat, 2016'da kentsel dönüşüm projeleriyle büyüyecek. Şirket, önümüzdeki 10 yıl içinde ağırlıklı olarak fabrika arazileri üzerinde konut, ticari alan ve otel projeleri üretecek.

Ataköy Sahili'nde metrekare fiyatları 15 bin liraya ulaştı!

Arsa sorunun yaşandığı İstanbul'da artık var olan arsa stokları ve fabrika arazileri hemen tüketiliyor. Ataköy-Zeytinburnu hattında da bu tespite uyan bir dönüşüm yaşanıyor.

İstanbul Şişli'de 4 milyon 300 bin TL'ye satılık fabrika!

İstanbul İli Şişli İlçesi'nde yer alan 245,00 metrekare yüzölçümüne sahip olan fabrika İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından 13 Ocak 2015 günü saat 14:30 ile 14:40 arasında ihale ediliyor.

İstanbul Şişli'de 4 milyon 300 bin TL'ye satılık fabrika!

İstanbul İli Şişli İlçesi'nde yer alan 245,00 metrekare yüzölçümüne sahip olan fabrika İstanbul Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurluğu tarafından 13 Ocak 2015 günü saat 14:30-14:40 arasında ihaleye çıkacaktır

İstanbul Avcılar'da 30 milyon 931 bin TL'ye icradan satılık fabrika!

İstanbul İli Avcılar İlçesi'nde yer alan 14.760,00 metrekare yüzölçümüne sahip olan fabrika Küçükçekmece 2. Satış Memurluğu tarafından 19 Ocak 2015 günü saat 14:00 ile 14:05 arasında ihale ediliyor.

Topkapı Ataköy hattında 12 bin konut satışta!

İstanbul'un gözde güzergâhında peş peşe projeler başlarken, bina yoğunluğunda deprem riski gerçeği, projelerin hızlanmasında büyük rol oynuyor. Bölgedeki eski fabrika arazileri şu sıralar müteahhitlerin gözdesi oldu.

istanbul fabrika arazileri Haberi

istanbul fabrika arazileri

Nüfusun  her geçen gün arttığı İstanbul’da yeni konuta olan ihtiyaç da buna paralel olarak çoğalıyor. İnşaat yatırımcıları özellikle şehir merkezlerinde boş arazi bulmakta oldukça zorlanıyor. Arazi kısıtlı olunca dikey büyüme de kaçınılmaz oluyor. Son zamanlarda rezidansların bu kadar revaçta olmasının bir nedeni de bu. Fakat projenin yapılması için de büyük parsellere ihtiyaç var. Konut alanları küçük parselli olduğu için birkaç parselin birleşmesiyle ancak bir proje yapılabiliyor. Bu noktada fabrika ve sanayi arazileri kurtarıcı oluyor.  Bu nedenle daha geniş parsallere sahip olan eski fabrika alanları hızla konut alanlarına dönüşüyor. Var olan fabrikalar nüfusun artmasıyla birlikte şehir içinde sıkışıp kalınca ve arazisi de değerlenince yerini lüks konut, ofis ve AVM projelerine bırakarak şehir dışlarına taşınmaya başladılar…