30 / 04 / 2024

Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!

 Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!

Nüfusun artmasıyla birlikte şehir içlerinde sıkışıp kalan fabrikalar, şehrin dışına taşınınca onlardan boşalan arazilerde lüks rezidans, AVM ve ofis projeleri yükselmeye başladı…



Nüfusun  her geçen gün arttığı İstanbul’da yeni konuta olan ihtiyaç da buna paralel olarak çoğalıyor. İnşaat yatırımcıları özellikle şehir merkezlerinde boş arazi bulmakta oldukça zorlanıyor. Arazi kısıtlı olunca dikey büyüme de kaçınılmaz oluyor. Son zamanlarda rezidansların bu kadar revaçta olmasının bir nedeni de bu. Fakat projenin yapılması için de büyük parsellere ihtiyaç var. Konut alanları küçük parselli olduğu için birkaç parselin birleşmesiyle ancak bir proje yapılabiliyor. Bu noktada fabrika ve sanayi arazileri kurtarıcı oluyor.  Bu nedenle daha geniş parsallere sahip olan eski fabrika alanları hızla konut alanlarına dönüşüyor. Var olan fabrikalar nüfusun artmasıyla birlikte şehir içinde sıkışıp kalınca ve arazisi de değerlenince yerini lüks konut, ofis ve AVM projelerine bırakarak şehir dışlarına taşınmaya başladılar…


  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Vadi İstanbul eski Evyap fabrikası üzerinden yükseliyor

Şişli Ayazağa’da bulunan eski Evyap fabrikası arazisi üzerinde yükselen Vadi İstanbul, Artaş, Avrupa Konutları, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Evyap fabrika arsasında inşaa edilecek olan projenin bir yanı Belgrat ormanları ile çevriliyken, önünden İstanbul Boğazı'nın suları ile buluşan muhteşem bir dere akıyor. Teras, Bulvar ve Bahçe etaplarından oluşacak projenin ilk etabı olan Teras’ta ön talepler toplanmaya başlandı. Toplam bin 111 konutun yer aldığı Teras etabında 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Vadi İstanbul Teras etabında dairelerin metrekaresi 4 bin 200 TL’den başlıyor.  Projede, alışveriş caddesi, açık-kapalı yüzme havuzu, tenis, basketbol sahaları ve çocuk oyun alanları gibi birçok sosyal donatı alanları bulunuyor. Karma proje olarak tasarlanan projede, 5 yıldızlı otel,  konut ve AVM yer alıyor. Vadi İstanbul’un tüm etaplarının 2016’da tamamlanması planlanıyor. 


  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Eski likör fabrikasının mimarisine sadık kalınacak

Viatrans-Meydanbey ortak girişimi tarafından İstanbul Mecidiyeköy’deki eski Likör Fabrikası arazisi üzerine kurulacak olan proje otel ve rezidans bloklarından oluşacak. Ön taleplerin  başladığı projede resmi satış 2013’ün ilk aylarında başlayacak. Projede, fiyatlar 600 bin dolardan başlıyor. Fabrikanın önünde yer alan 11 dönüm bahçenin aynen korunacağı projede, tarihi çınar ağaçları korunarak,  kent parka dönüştürülecek. 200 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek projede, tamamı deniz manzaralı 400 konut yer alacak. 1+1 ve 2+1 daire seçeneklerinin sunulduğu proje, eski likör fabrikasının mimarisine sadık kalınarak inşa edilecek. 


  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Altınyıldız fabrikası arazisinde İstwest

Eski Altınyıldız fabrika arazisi üzerinde yükselen İstwest projesi, Fer Yapı ve Boyner Holding ortak girişimi ile hayata geçiriliyor. Yenibosna’da 230 metrekarelik alan üzerinde inşa edilen proje toplam 988 konuttan oluşuyor. Stüdyodan 4+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin sunuluduğu İstwest’te daireler 215 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. İlk etabının Mayıs 2013, ikinci etabının ise Ağustos 2013 teslim edilmesi planlanan projede, açık-kapalı yüzme havuzu, spa, bisiklet yolu, yoga, pilates salonu, fitnes center, , mangal ve piknik alanları basketbol sahaları, zen bahçesi, voleybol sahaları, tenis kortu, macera parkları ve koşu yolları bulunuyor. 


  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Levent Loft Ülker fabrikası 

Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO), Sağlam İnşaat ile gerçekleştirdiği Levent Loft projesi, Ülker'in kabasını bitirip vazgeçtiği çikolota fabrikasının yerine yükseliyor. Eski fabrika ve depo binalarının yaşam mekanlarına dönüştürülmesi konseptinin Türkiye’deki ilk örneği olan projenin diğer etabı Levent Loft Bahçe, 22 kattan oluşuyor. Tamamı 1+1 dairelerden oluşan projede, toplam 82 konut yer alıyor. Levent Loft Bahçe’de fiyatlar 745 bin dolardan başlıyor.  4 bin 942 metrekare alan üzerinde inşa edilen projede, her daire için özel kapalı otopark, 4 metrekare depo alanı, yarı açılabilen kapalı havuz, spa, fitness center, güneşlenme terası, concierge ve lounge-bar bulunuyor. 


  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Narin Tekstil Narin Park oldu

Çerkezköy'e 40 yıl önce giden ilk sanayi tesisi olan Narin Tekstil'in yaklaşık 350 dönümlük arazisi üzerinde yükselen Narin Park, Martı GYO imzasını taşıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 5+1 daire seçeneklerinin sunulduğu projede, 1+1 dairelerin satışı tamamlanmış durumda. Projede, 2+1 daireler 125 bin TL’den 3+1’ler 161 bin TL’den, 5+1 daireler ise 291 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Narin Park’ta açık-kapalı yüzme havuzu, 24 saat güvenlik, anfi tiyatro, fitness salonu ve yürüyüş alanları bulunuyor. 


  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Aydın Örme fabrikasında Adapark

Çekmeköy’de Aydın Örme’nin eksi fabrikası üzerinde yükselen Adapark, Sur Yapı güvencisiyle inşa ediliyor. 39 bin 500 metrekare alan üzerinde hayat geçirilen projede, 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. 10 katlı 3 bloktan oluşan Adapark’ta toplam 826 daire yer alıyor. Mayıs 2013’te tamamlanması planlanan proje, renk renk meyve ağaçları ile dikkat çekiyor. Su kanalları ve iskeleleri ile doğal bir yaşam sunan projede açık-kapalı yüzme havuzu,  bisiklet ve yürüyüş parkurları, açık ve kapalı otopark ve çocuk oyun alanları bulunuyor. Adapark metro durağına yürüme mesafesinde bulunan konumu ile de ulaşımda avantaj sağlıyor. 


  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Bozkurt Mefruşat fabrikası The İstanbul Veliefendi oldu

Zeytinburnu Veliefendi’de Koç Grubu’nun eski Bozkurt Mefruşat fabrikası arazisi üzerende kurulan The İstanbul Veliefendi konutları 14 katlı 15 blok ve 35 katlı rezidans bloğundan oluşuyor. Toplam 486 konutun yer aldığı projede, yaşamın Haziran 2013’te başlaması planlanıyor. YDA Grup ve Kuruluş İnşaat iştirakiyle hayata geçirilen projede, stüdyo, 1+1, kat bahçeli 1+1, 2+1, kat bahçeli 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunuyor. 8 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen projede 2+1 daireler 540 bin TL’den başlıyor. Projede mini futbol sahası, basketbol sahası, kreş, fitness center,  kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, sauna ve  Türk hamamı bulunuyor.

  Eski fabrikaların yerinde lüks rezidanslar yükseliyor!


Eski Polisan fabrikasında Z Ofis

Dap Z Ofis, eski Polisan fabrikası üzerindeki arazide Dap Yapı güvencisiyle hayata geçiriliyor. 14 bin metrekarelik arsa üzerinde yükselen projede, 55-87 metrekarelik 304 ofis ile 49-281 metrekare arasında değişen 61 dükkan ve mağaza yer alıyor. Toplam 365 bağımsız birimden oluşan Dap Z Ofis’te ofislerin metrekaresi 6 bin TL’den başlıyor. Yakın çevresinde çok sayıda iş ve ticaret merkezi bulunan Dap Yapı Z Ofis'te yer alan ofis ve dükkanlar için yüzde 30 peşinat verilerek 36 ay 0,49 faizle ödeme seçeneği sunuluyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com





Geri Dön