02 / 05 / 2024

İstanbul fethinin 500. yılı

İstanbul fethinin 500. yılı

1949 yılında İstanbul'un 500. fetih yılını kutlamak maksadıyla İstanbul'un değişik semtlerinde inşası devam eden binaların yapılarına hız verilmiş. İnşaatlardan biri olan Opera Binası'da 10 milyon liraya mal olacakmış. Binanın maketi...

Temettüde verimli olan şirketler hisse performansında da coştu!

Borsa İstanbul’daki 500’den fazla firmaların 2023 senesi bilançoları açıklanıyor. Finansal tablolar açıklandıkça firmaların temettü (kâr payı) ödemeleri de konuşulmaya başlayacağı kaydedildi. Son 5 senede temettü verimi en fazla şirketlerin hisse performansları da oldukça dikkatleri üzerine çekti.

İstanbul’a 50 hektar büyüklükte yeni sanayi alanı müjdesi!

Türkiye GSYH'sinin yüzde 23,6'lık kısmını üreten fakat uzun zamadır sanayi alanı sorunu yaşayan İstanbul'a 500 bin metrekare büyüklüğünde yeni sanayi alanı inşa ediliyor. 

Naci Görür: İstanbul'da 2 fayda deprem bekliyoruz!

İstanbul depremine ilişkin önemli uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, 7 üzerinde deprem beklediğini söyleyerek, "Depremi iki fay hattında bekliyoruz. İstanbul'da 500 bin insanın hayatı tehlikede. En tehlikeli olan Avrupa Yakası Haliç'ten başlayıp Silivri'ye giden ve 10 km içindeki kuşak" dedi.

İstanbul'daki 500 bin konut riskli!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul'da 500 bin konutun deprem açısından riskli olduğunu belirtti ve konuyla ilgili hızlı çözüm fikrini anlattı...

Galataport İstanbul'a 2.5 milyon turist getirecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Galataport projesiyle İstanbul'da, 500 bini personel olmak üzere 2.5 milyon turistin gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Atayurt İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic ve San. Ltd. Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Atayurt İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic ve San. Ltd. Şti. İstanbul Şubesi 500 bin TL sermaye ile 14 Kasım'da açıldı.

Atatürk İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic. ve San. Ltd Şti. İstanbul Şubesi açıldı!

Atatürk İnşaat Gıda Dayanıklı Tüketim Malları Kırtasiye Paz. Tic. ve San. Ltd Şti. İstanbul Şubesi 500 bin TL sermaye ile bugün açıldı. 

Omg Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Omg Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi 500 bin TL sermaye ile 28 Temmuz 2017 tarihinde açıldı.

Metropol İstanbul'un asgari şirket payı 647.4 milyona çıktı!

Emlak Konut GYO Metropol İstanbul projesinde 500 milyon 971 bin 500 TL olan Asgari Şirket Payı Toplam Geliri artarak 647 milyon 419 bin 500 TL'ye çıktığını açıkladı.

Çetin Yüce İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Çetin Yüce İnşaat Taahhüt Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kapadokya Grup Yapı Anonim Şirketi Sultanbeyli İstanbul Şubesi açıldı!

Kapadokya Grup Yapı Anonim Şirketi Sultanbeyli İstanbul Şubesi 500 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Donatı Demir Çelik İnşaat Enerji Maden Nakliye Gıda Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Donatı Demir Çelik İnşaat Enerji Maden Nakliye Gıda Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Şubesi 500 binTL sermaye açıldı.

HEP İstanbul

Tekfen Emlak Geliştirme A.Ş.'nin projesi HEP İstanbul'da toplam 1.424 konut yer alıyor. Esenyurt'ta yükselen HEP İstanbul projesi 500 milyon lira yatırım bedeline sahip.

İstanbul fethinin 500. yılı Haberi

İstanbul fethinin 500. yılı




İstanbul'un 500'üncü fetih yılını kutlamak maksadıyla teşkil edilen komisyon programını hazırlamaya başlamıştır. Diğer taraftan İstanbul Belediyesi'de şehrin muhtelif semtlerinde inşasına başlanan binaların yapı işlerine hız vermiştir. Bu arada Taksim - Harbiye arkasında yapılmakta olan opera binasının inşaatı için 949 yılı sonuna kadar 762.772 lira harcanarak, bina 10 milyon liraya mal olacaktır. Bina için ayrılan saha 5.277 metrelik bir yerdir. Operanın İnönü Gezisi önündeki kısmına nazır olarak bulunan jandarma karakolu ie Elektrik İdaresi Müdürlüğü'ne ait ev yıkılacak. Operanın önü tamamen açılacaktır. Opera binasının aynı zamanda bir konser salonu da bulunacaktır. Tiyatro kısmı 2129 kişi alabilecektir. Konser salonu 576 kişiliktir....