27 / 04 / 2024

istanbul finans merkezine kamu kurumları bina mi yapacak

istanbul finans merkezine kamu kurumları bina mi yapacak

Kamu kurumları kendi hizmet binalarına taşınmaya hazırlanıyor. TOKİ, EPDK, KİK ve BOTAŞ için de hizmet binası inşa edecek. İstanbul Finans Merkezi’nde de bir çok kamu kuruluşu için bina yapılacak.

İstanbul Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezine ilişkin genelge Resmi Gazete'de yer aldı. İFM Eylem Planı çalışmaları çerçevesinde İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

Merkez Bankası'ndan İstanbul Finans Merkezi'ne Selçuklu yıldızı!

Merkez Bankası’nın İstanbul Finans Merkezi’ndeki binası Mimar Sinan’ın eserlerinden ilham alınarak tasarlandı. Finans Merkezi’nin ‘merkezi’ ve haritadaki yeri Merkez Bankası’nın 54 katlı kulesi olacak. Bina sekiz köşeli Selçuklu yıldızı ile bitirilecek.

7. İstanbul Finans Zirvesi’nde Jeopolitik Riskler ve Finans tartışıldı!

7. İstanbul Finans Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Maliye Bakanı Naci Ağbal, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik hedef olduğunu belirtti.

İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül'de gerçekleştirilecek!

İstanbul Finans Zirvesi (Istanbul Finance Summit - IFS), 6-7 Eylül tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı çalışmaları 2019'da bitirilecek!

Dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin ortak altyapı inşasına başlanıyor. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmaları 2019'un ilk aylarında bitirilecek.

İstanbul Finans Merkezi'nin temeli atıldı!

Maliye Bakanı Ağbal, İstanbul Finans Merkezi'nin temellerinin kazıldığını ama artık yükseltilmesinin gerektiğine dikkati çekti. Ağbal, "Maliye Bakanlığı olarak vergi teşvikleri neyse onları vereceğiz. Yeter ki İstanbul Finans Merkezi bir an önce hayata geçsin." dedi.

İstanbul Finans Merkezi 2018'de açılıyor!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Murat Muratoğlu bugünkü yazısında İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının inşaatını ele aldı. İşte Murat Muratoğlu'nun o yazısı...

7. İstanbul Finans Zirvesi 6-7 Eylül'de!

Türkiye için özel bir önem taşıyan 7. İstanbul Finans Zirvesi İFS’16 bu yıl Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı himayelerinde 6-7 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

İstanbul Finans Merkezi'nde ilk kazma vuruluyor!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Finans Merkezi’nde SPK ve BDDK binalarının temelini gelecek hafta atacaklarını ifade ederken "İlk kazmayı vuruyoruz. Proje 2-3 yıl içinde tamamlanır. Merkez Bankası binası için protokol yapıldı. İhale aşamasına gelindi" dedi

İstanbul, finans merkezinin yeni alternatifi!

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı (Brexit) vermesinin ardından dünyanın en büyük finans merkezi konumundaki Londra'nın geleceği tartışılırken, bu durumun İstanbul açısından yeni fırsatları gündeme getirmesi bekleniyor.

İstanbul Finans Merkezi'nde dükkanların ruhsatları alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın arsa karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçireceği İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İFM) 53 adet ticari ünitenin yapı ruhsatları alındı.

İş GYO İstanbul Finans Merkezi değerleme raporunu yayınladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda İstanbul Finans Merkezi değerleme raporu yayınlandı.

Halk GYO İstanbul Finans Merkezi Kuleleri için yüklenici arıyor!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamın inşa edeceği 46 ve 34 katlı iki kuleden oluşan projesi için ana yüklenici ön yeterlilik ilanı yayınladı.

istanbul finans merkezine kamu kurumları bina mi yapacak Haberi

istanbul finans merkezine kamu kurumları bina mi yapacak

Kiralık binalarda hizmet veren kamu kurumları kendi hizmet binalarına taşınmaya hazırlanıyor. 2015 sonuna kadar tamamlanacak ve devam eden projelerle birlikte kamu kuruluşları her yıl milyonlarca lira kira bedeli ödemekten kurtulmuş olacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) finans merkezine taşınmasıyla birlikte aylık 1 milyon lirayı bulan İstanbul ve Ankara’daki hizmet binalarına kiralama gideri ödemek zorunda kalmayacak. Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yeni inşaatları ile de çok sayıda kurum daha kiralama giderini en aza indirecek. TOKİ, son olarak Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Kamu İhale Kurumu (KİK) ve BOTAŞ için de hizmet binası inşa etmeye hazırlanıyor. EPDK aylık 200 bin, KİK ise aylık 250-300 bin lira arasında kira bedeli ödüyor.  EPDK, KİK ve BOTAŞ’a ilişkin ihale prosedürünün tamamlanmasıyla birlikte kazmanın yıl...