02 / 05 / 2024

İstanbul Gazi Mahallesinde dönüşüm

İstanbul Gazi Mahallesinde dönüşüm

Evrensel Gazetesi köşe yazarı olan Hülya Bal bugünkü yazısında İstanbul'da yer alan Gazi Mahallesi'ni anlattı. Bal, yazısında satılık ev ilanlarının arttığını ve Gazi Mahallesi'nin yeni rant alanı olacağını belirtti.

TOKİ, Hakkari Merkez’deki 297 konutu teslim ediyor!

Türkiye'nin dört bir yanında yeni konut projeleri inşa eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Hakkari’nin Merkez İlçesi Gazi Mahallesinde inşa edilen 297 konut sahiplerine teslim ediliyor.

Sarıgazi Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1752 Parsel Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

İBB Sultangazi'de arsa satıyor! Arsa alacaklara müjde! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ili, Sultangazi ilçesi, Gazi Mahallesinde yer alan arsayı satıyor. İşte arsanın fiyatı ve merak edilen tüm detayları...

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi imar uygulaması askıya çıkarıldı! 

İstanbul İli Sancaktepe İlçesi Sarıgazi Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Sarıgazi rezerv yapı alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi 1752 Parsel Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Sultangazi Gazi Mahallesi imar uygulaması askıda!

İstanbul İli, Sultangazi İlçesi, Gazi Mahallesinde,3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına ait Askı Tutanağı yayınlandı.

Sancaktepe Sarıgazi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi muhtelif parseller ile bir kısım Terkinli Alan ve Yol Alanına ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sinpaş GYO Aquacity 2010 projesi değerleme raporu!

Sinpaş GYO, İstanbul İli, Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesinde yer alan 1958 parselde bulunan Aquacity 2010 projesine ait 9 adet bağımsız bölüme ilişkin değerleme raporunu yayınlandı. 

Binali Yıldırım: İstanbul’un 300 mahallesinde 455 tane kreş açacağız!

Fatihliler ile birlikte Kocamustafapaşa Meydanı'nda bir araya gelen AK Parti İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul’un 300 mahallesinde 455 tane kreş açacağız'' dedi.

Sultangazi Gazi Mahallesi'nde emlak fiyatları arttı!

İstanbul’un orta yerindeki Gazi Mahallesi bildiğimiz Gazi değil artık. Semt sakinlerinin ağzından ‘huzur’ kelimesi düşmüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Gazi Modeli Projesi sayesinde Gazi Mahallesi normal hayatına döndü.

20 yeni üniversite geliyor!

İstanbul, Gazi, İnönü Üniversitelerinin de arasında yer aldığı 13 üniversitenin bölünmesini ve 20 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen tasarı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı

Sancaktepe Sarıgazi'de 353 dönüm alanın imar planı askıda!

İstanbul Sancaktepe İlçesi, Sarıgazi Mahallesi, 353 bin 102 metrekarelik 1930 parsele ilişkin imar planı bugün askıya çıkarıldı...

TOKİ Erzurum 579 konutun kurası 10 Temmuz'da!

TOKİ öncülüğünde Abdurrahman Gazi mahallesinde yapılan 579 konutun kura çekim tarihide açıklandı. TOKİ Erzurum 579 konutun kurası 10 Temmuz'da yapılacak.

İstanbul Gazi Mahallesinde dönüşüm Haberi

İstanbul Gazi Mahallesinde dönüşüm

Mahallemizde 90’lı 2000’li yıllarda sadece insanlık hakimdi. Öyle temiz öyle saf ve güvenli. Aynı ‘Mahallenin Muhtarları’ dizisindeki gibi. Herkes birbirini tanır, selâmlaşır, komşuluk iliş¬kileri güçlü bir yaşam sürdürülürdü. Evinin ve arabasının kapısını kilitlemek en son akla gelen işlerdi. Şimdilerde ise mahallemizin durumu içler acısı, bırakın kapı kilitlemeyi unutmayı; türlü türlü güvenlik önlemleri alınıyor. Esnaf sürekli mağdur. Mahalledeki olaylar ve yürüyüşler nedeniyle dükkan kapatmalar... Polisin olaylara müdahalesi ile mahalle sakinlerinin bütün ihtiyaçlarım mahalle dışından tedarik etmesi ile esnafın iş yapamaması... Esnaf kirasını dahi ödeyemeyecek duruma geldi. Mahallede bulunan çeteler, uyuşturucu satıcıları, genelev tarzı çalıştırılan evler, hırsızlık mahalleye ayrıca zarar veren unsurlar. Tabii ki bunların tamamı oyun. Mahalleyi gözden çıkarma, yaşayanları bezdirip mahalleden kaçırmak amaçlı kurulan düzen. Sitemin, düzenin oyunu... Konum...